Baksuz nema sta!!
Posted: 03 August 2010 07:18 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  16
Joined  2009-08-22

Izgleda da sam ja jedini baksuz koji ima iMac :(

O cemu se sad radi…
Instalirao sam Snow 10.6.0..sve radi normalno…update i sve ostalo…znavi vrh
E sad…hteo sam malopre da instaliram windows 7 jer mi je trebao corel…i sta se desi…
Pokrenem voot camp, napravim preko njega particiju i restart…pa instalacija
Medjutim desi se nesto neocekivano…krene instalacija ali nigde hard diska…ja prekinem instalaciju da udjem ponovo u mac i tu nastaje glavni problem…ne postoji hard disk. Probao sam na sve moguce nacine, i shift da drzim (da udjem u safe boot)...i da startujem sa leopard cd-a novu instalaciju i kada sam to uradio u DS mi umesto harda stoji ‘Media’...
O cemu se radi ima li ko ideju??

Posle par sati sam ubacio original OS X 10.5 koji sam dobio uz iMac drzao option key i posle jedno 123456 restart-a je pojavio particiju na kojoj je Snow. Ja onda izaberem tu particiju pa shift pa uspem da udjem u safe boot pa nekako posle jos jedno 234 restart-a uspem konacno da udjem i u Snow….

Jel ovo neki tezak baksuz ili sam ja baksuz…posto znam da nista naopako nisam uradio ::(

Unapred zahvalan i izvinjavam se na ovako dugom post-u

Profile

Posted: 03 August 2010 07:31 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Napravi unapred pre instalacije Snow Leopard i particije za Windows da ne moraš da koristiš BootCamp, već se samo butuješ sa instalacionog CD-a ili DVD-a od Windowsa, pa kasnije doinstaliraš BootCamp drajvere.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 03 August 2010 07:35 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

iCa019 wrote:

Iz
E sad…hteo sam malopre da instaliram windows 7 jer mi je trebao corel…i sta se desi…

brate koristi Illustrator.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 04 August 2010 01:43 AM   [ # 3 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  16
Joined  2009-08-22

madamov moracu tako…u svakom slucaju hvala na odgovoru

Markooo izgleda da cu morati…nego su mi neka dokumenta bila vec uradjena u Corel-u…pa sam hteo da ih samo odstampam i sacuvam…ali mi se nije dalo

Sve u svemu resio sam taj problem…ali definitivno ovo nije normano sto se kod mene desava…

Najnoviji baksuz je to sto je i cd-rom poceo da mi zaglavljuje diskove…i sad definitivno ide na servis posto je jos uvek u garanciji…em retko koristim diskove em ih jos i zaglavi pa po pola sata ne mogu da izvadim iz cd-roma

Stvarno ne razumem..nije mi jasno…izgleda da se meni pao bas neki los…sta bi drugo moglo biti..nisam pametan :dry:

Profile