email Backup, rsync, long file name
Posted: 11 August 2007 11:27 AM
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  39
Joined  2005-05-08

Pozdrav svima.
U potrazi za nekim jednostavnim, besplatnim i sigurnim alatom za bekap (radi se o kucnim kompjuterima) naleteo sam na jedan problemcic (opisan na internetu ali bez resenja) pa se pitam ima li ovde nekoga ko mozda ima neki savet.

Da krenem od opisa:
Ideja je bila bekapovati email sa macos masina na linux masinu koja se nalazi u istoj mrezi. Email klijent je Mail 2.1. Bekap treba da bude jednom dnevno. Sharefolder (namenjen za bekap) je na linux masini i on se preko smb mauntuje na mac masinu pod /Volumes/192…../ prilikom paljenja kompjutera.

Probao sam nekolilko aplikacija koje sam nasao na macupdate i provalio sam da ne prebacuju ceo direktorijum koji im zadam.
Onda sam presao na dobri stari rsync koji mi je prijavio gresku kod jednog direktorijuma: file name too long!
Ni pokusaj obicnog kopiranja (prevlacenjem) nije uspeo vec sam dobio istu gresku.

Ima li neko neki dobar predlog kako resiti problem? Program mozda?
Pakovanje (.tar.gzip .rar .zip); pa prebacivanje oduzima puno vremena zato sto se radi o velikom fajlu (~700mb) a i znaci mnogo zvrljanja po disku posto, koliko je meni poznato, tu nema mogucnosti da se u zapakovanom fajlu dodaju samo izmene u odnosu na zadnje stanje.

Signature 

[color=#008000]
Tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain.
You are young and life is long and there is time to kill today.
And then one day you find ten years have got behind you.
No one told you when to run

Profile