Nema to veze sa piraterijom, već sa izdavačkim pravima. Na primeru pomenute EKV iliti Katarine II kako se tada zvao bend, njihov prvi album je objavila RTV Ljubljana i on bi mora da bude licenciran nekom ovde da bi se pesme sa tog albuma mogle pojaviti na srpskom iTunes Storeu. U suprotnom smeru bi PGP RTS morao da licencira treći i ostale albume EKV-a nekom slovenačkom izdavaču da bi mogao da se pojavi na slovenačkom iTunes Storeu. Ako toga nema, ne bi mogao uopšte na iTunes storeu da kupiš pesme sa ili ceo prvi album Katarine II. To je mnogo komplikovano i nema veze sa željama EU (koji već u nekoliko poruka idealizuješ, no to je druga tema) kada krenemo da kopamo ko je sve izdavao za koga i odakle je koja izdavačka kuća (navedimo samo neke iz glave: PGP, Jugoton, Diskoton, Diskos, Suzy, bilo ih je još). Recimo, Slovenci su u EU i nemaju iTunes Store (imaju App store, što je druga stvar koju htedoh da ti kažem, ne treba mešati iTunes Store i App Store).
I ja se nadam da su glasine ovoga puta tacne. Mada koliko vidim ide jako kilavo sa pay pal-om. A logicno je da dok ne dodje App Store nece poceti ni prodaja iPhone-a..
Naravno to je potpuno tacno. To i jeste jedan od glavnih problema zasto jos nema iPhone-a u Srbiji. Ali navikli smo da ovde sve ide ‘kilavo’.
Milutinovic wrote:
I ja se nadam da su glasine ovoga puta tacne. Mada koliko vidim ide jako kilavo sa pay pal-om. A logicno je da dok ne dodje App Store nece poceti ni prodaja iPhone-a..
reče mi teča koji radi u telenoru da su njihovi direktori dobili na test iPhone 4, pa ako se dobro pokaže valjda će ga dovesti u prodaju, nadam se uskoro B)
reče mi teča koji radi u telenoru da su njihovi direktori dobili na test iPhone 4, pa ako se dobro pokaže valjda će ga dovesti u prodaju, nadam se uskoro B)
Mogu da zamislim…izaći će iPhone 10, a ovi naši će još da testiraju!
Mogu da zamislim…izaći će iPhone 10, a ovi naši će još da testiraju!
hahahaha , tacno, pa mi ne bi bili mi da ga malo ne istupimo