Sad najiskrenije pitanje iz statističkih i nikakvih zlih namera: koliko često vam ljudi traže plavi zub i za šta?
Nailazio sam na dosta zbunjenog naroda kada sam uzeo svoj prvi iPhone pre 3 godine, ali danas kada mi neko nakon fotkanja kaže ‘pošalji mi sliku’ to se difoltuje na slanje mail-a jer i druga strana ima neki smartphone+neki data plan+internet im je uvek upaljen, dok BT nije.
Možda je moje društvo nestandardno, no, ljudi ili imaju neki ‘normalan’ telefon (pretežno Android, omakne se neki Symbian) ili imaju neku staru Nokijinu monohromatsku ‘ciglu’ - onog segmenta između više, bar među nama, nema.
I od svih prijatelja, u poslednjih godinu i više sam samo od jednog dobio BT zahtev da mu pošaljem neku muziku na njegov računar; što i da mogu da radim verovatno ne bih jer bi brže bilo da odem GSP-om kući i pošaljem mail-om.
Slažem se da je za iPod Touch bummer jer nema data plan opcije, ali isto tako ne znam da li ‘konkurentski’ mp3 playeri imaju BT. Da, znam, iPod Touch je mnogo više od mp3 player-a, ali to mu je, valjda, kategorija…? Ili spada u onu izumrelu skraćenicu ‘PDA’?