‹ First  < 13 14 15 16 17 >  Last ›
15 of 47
Mac OS X Lion
Posted: 28 February 2011 12:42 PM   [ # 211 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  606
Joined  2008-06-28

Pa kao screenshot stranice sa koje si otišao. Odmah je otvori kao da gledaš sliku stranice na kojoj si bio. A posle kad je učta izgleda kao brži reload stranice, odnosno osveži je.

Signature 

&#63743; MacBook Pro 17inch Unibody
&#63743; iPhone4

Profile

Posted: 28 February 2011 12:50 PM   [ # 212 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

E to, to 😊
Hvala 😊

E da, a da li posle surfovanja u jednom tabu, kada ugasiš taj tab, pa ga ponovo otovoriš, možeš da se vraćaš unazad, kao na Chromi? To mi je baš nedostajalo kod Safarija.

Profile

Posted: 28 February 2011 01:50 PM   [ # 213 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-28

Možeš 😊 Radi 😊

Kada zatvoriš tab i uradiš CMD+Z i uradiš back vrati te na prethodnu stranu na kojo si bio sa vraćenog taba.

Signature 

&#63743; iPhone4

Profile

Posted: 28 February 2011 03:10 PM   [ # 214 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

ima li opciju da dize automatski u 64bitnom rezimu?

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 28 February 2011 04:15 PM   [ # 215 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Misliš kernel? Koji će ti to đavo?
Sam sistem je i na SL-u bio 64-bitni, a 64-bitni kernel bi ti jedino trebao ako imaš terabajte RAM-a, zar ne?

Profile

Posted: 28 February 2011 04:20 PM   [ # 216 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-28

Samo Dashboard Client nije 64bit sve ostalo jeste.
I automatski ga i podiže u 64bit-u.

Signature 

&#63743; iPhone4

Profile

Posted: 28 February 2011 07:19 PM   [ # 217 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

zzare wrote:

Pa kao screenshot stranice sa koje si otišao. Odmah je otvori kao da gledaš sliku stranice na kojoj si bio. A posle kad je učta izgleda kao brži reload stranice, odnosno osveži je.

Sad ce Miki da me ispravi ili nesto slicno al zar to moj ominjeni IE (mac edition) imao pre deset godina? 😛

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 28 February 2011 09:08 PM   [ # 218 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Ne znam za vas, ali ja sam oduševljen. Istina, ja dolazim za Leoparda, Snow sam, preskočo. Meni se ovo sviđa.

Ono što primjećujem da niko od vas nije primjetio jeste - Recovery HD particija od 755.5 MB sa 5 fajlova: .disk_label, BaseSystem.dmg, boot.efi, com.apple.Boot.plist i kernelcache. Ovo je ono zbog čega instalacija ide iz dva cuga, i ovo se pravi odmah nakon restarta (ili se zbog ovoga radi restart)...

Ja instalirao kod mene na mašinu preko USB-a na HDD u dock-u. Zadovoljan sam kako radi. Ima gomila nekih stvari koja ne šljaka, puca, ali dobro.

Nisam išao preko onog ugrađenog agenta za transfer stvari sa stare mašine, već mojim pješačkim oprobanim receptom - kopiranjem preferences (.plist) fajlova. I tu nastaje problem, jer iako se sve iskopira, on ih po default-u ne vidi i ne yebe ih ni 2%. Vjerovatno bi trebale da se podese permisije, ali se nisam zayebavao sa time.

Takođe, korisnički Library folder je po defaultu SAKRIVEN! Dovoljno je za unhide učukati u Terminalu # chflags nohidden ~/Library. AKo želi opet da se sakrije, dovoljno je ponoviti komandu bez ‘no’ dodatka.

Ono što sam probao da radi je: Skype, Adium, Office 2011, CoRD, Cog. Dopada mi se novi Expose, ali mi se ne dopada premještanje spejsova u odnosu na frekventnost korišćenja! Grrrr… Izmijenjeno je Expose dosta. Ja ga koristim od prelaska na Leoparda do maksimuma i ova nova verzija mi je super u jednom i golo govno u drugom pogledu.

Nove ikonice u Finder-u mi se dopadaju, a nadam se da su sredili mrežu.

Što se mene tiče - već sada možda može da se koristi i kao primarni OS. Da, nije ispeglan, da fali dosta, ali može da radi. Safari je ok, Mail je super.

Dosta za sada. Ovo je sve za nekih pola sata korišćenja…

Pozdrav.

Djole

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 28 February 2011 09:24 PM   [ # 219 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

castor wrote:

ali mi se ne dopada premještanje spejsova u odnosu na frekventnost korišćenja! Grrrr…

Jel ovo premestanje samo u ekspozeu ili fizicki? Mislim kad imas shortcutove cmd+1.. cmd+9 za spejsove da li je uvek isti spejs na cmd+3 na primer? Ja bar pet godina iste programe (ili bar iste primene) drzim na odredjenom ekranu, ako bi ih OS premestio ja to ne bih mogao da koristim.

Profile

Posted: 28 February 2011 09:42 PM   [ # 220 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-14

Premještanje je samo u Expose-u, nije fizički. Shortcut-ovi na tastaturi te vode na tvoj desktop, ali yebeš to kad moraš da ga loviš po ekranu gdje je kad ga smakne na drugo mjesto. Možda će ovo da se ispegla, nestane ili da dobije opciju za podešavanje u Preferences da se namjesti kako kome odgovara. A kako god da bude od ona prva dva, siguran sam da će hakeri da izmisle komandu kojom se ovo reguliše u Terminalu…

Signature 

Profile

Posted: 28 February 2011 10:48 PM   [ # 221 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Pokusaj broj 2. U prvom Safari je pukao.

-Instalacija standardna

-spaces/expose mi baguje, ne radi kao treba zaglupio se

-safari ne jede vise toliko memorije ili mi se cini

-ona slike planine kao default wallpaper me nervira, odma promenio

-srpska zastava, napokon

-launchpad je govno, prvo jer mu ne mogu nista, ni da ga pomerim niti koji kurac a drugo je to sto sam mislio da cu napokon da izbacim Application folder iz dock-a, elem drzim Application folder u docku i ako mi treba neka aplikacija koju ne koristim cesto idem preko njega i nadjem i vidim ti ja Launchpad i reko sacu sve programe koje ne koristim da stavim u jedan folder i ove koje koristim ostavicu gde jesu i kada kliknem na Launchpad on ce da mi pokaze to sto sam uradio i tako ce biti pregledno, ali prc vraga kada kliknem na Launchpad isto je kao i na pecetku. Da li mogu negde da podesim to nemam pojma nisam nasao.

-svidjaju mi se novi prozori kako izgledaju fensi su vrlo, voleo bih da postoji mogucnost da postavim x-+ u vertikalni polozaj kao na iTunes, tako mi je gotivnije ali nema ta mogicnost

-finder mi se svidja mnogo

-voleo bih da postoji neka precica za fullscreen jer kada sam usao u Safari u fullscreen nisam znao izaci

Mislim da necu koristiti jos uvek Lion zato sto me ovo sa expose/spaces smorilo jer mi baguje a drugo sto ne mogu da iskljucim ovaj kurac od skrola, probao sam da BetterTouchTool-om da invertujem nece da radi. Jebi ga. Znam ja da ima vas par koji tvrdite da to tako treba, kurac palac, ali ovo je toliko retardirano da to prolazi granice zdravog razuma. Kapiram ja da je to tako na iPhonu, iPadu i iPodu, ali posto Apple i dalje nema opciju da dzaras prstom po ekranu ovo je idiotizam, a cak su i oni govorili da je Windows i ostali proizvodjaci hardwara zajebali se sto su pokusavali da stave touchscreen na ekran a onda Apple napravi ovaj skrol koji je zapravo za to. Pisaj.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 28 February 2011 11:04 PM   [ # 222 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-14

Navodno bi isključvanje one prve stavke u podešavanju za miša (prvi check-box) trebalo da isključ reverse scrolling…

Signature 

Profile

Posted: 28 February 2011 11:08 PM   [ # 223 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

castor wrote:

Navodno bi isključvanje one prve stavke u podešavanju za miša (prvi check-box) trebalo da isključ reverse scrolling…

Ne znam nisam u Lionu vise, sacekacu da izace official nemam vremena da igram,

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 01 March 2011 12:04 AM   [ # 224 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Ceo dan se igrao sa lavom (sada sam ga ostavio da spava) i mogu reci da je sve super. Treba se malo navici na ono iPhone-like skrolovanje ali i to se moze iskljuciti. Po meni je to samo korak dalje ka buducoj simbiozi OS X-a i iOS-a.
Prvo sto sam primetio jos pri instalaciji je da sada konacno ima Srbije u listi zemlja 😊
Brzinu ne mogu da sudim jer sam ga instlirao na USB ekterni disk ali deluje zaista fino. Odusevio sam se sa TRIM podrskom jer planiram da ubacim jedan SSD.
Ono sto mi se ne svidja je ovaj novi nacin widget-a sa levog ekrana.

Safari je pun pogodak i sto se tice full screen-a i sto se tice ovog ultra brzog otvaranja iskesiranog sajta (back/forward). Ono sto odmah upade u oci je da jako malo sajtova lepo prikazuje full screen (Wikipedia je lepo uradjena) ali zato ne optimizovani sajtovi izgledaju smesno u full screen-u na 27’.

Do sada se nisam igrao sa serverskim verzijama pa ne mogu uporedjivati sa necim drugim ali zato smatram da ima sve sto treba za jedan home bussines, od mail servera do wiki servera. Zato cu verovatno stari iMac podici kao home server.

Ipak, iako lepo radi, ja necu potpuno preci na njega sve do prvog Combo update-a (to sam naucio iz iskustva sa SL-om).

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i3 3.2&#63743;MacBook Alu 13\\\" 2.0&#63743;iPad 1st&#63743;iPhone 4S&#63743;iPhone 3Gs&#63743;iMac 20\\\" 2.0&#63743;iPhone 2G&#63743;iPod Classic

Profile

Posted: 01 March 2011 12:21 AM   [ # 225 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Kad izlazi 10.7?

Profile

‹ First  < 13 14 15 16 17 >  Last ›
15 of 47