Pa, eto Liona. Znam da sam rekao da ću instalirati tek posle update 10.7.1, ali pas reko… Bilo kako bilo, grunuo sam instalaciju, sem redovnog TM nisam radio nikakav backup, stvar prošla glatko i za nešto više od pola sata. Prvo startovanje aplikacija malo traje, posle sve OK. Redom klikćem na programe da proverim šta radi, a šta ne. XCode se pobunio da skinem verziju za Lion, te to i radim. Zanimljivo, iako sam ga skinuo sa naloga sa USA accountom (imao sam Gift Card za USA iTunes); ne pravi problem da ga updateujem sa hrvatskog naloga, sa koga sam kupio i Lion.
Takođe, Javu sam skinuo posebno i nema nikakvih problema. A i zašto bi bilo? Na drugim platformama se tako radi odavno.
Obrnuti skrol mi ne smeta toliko. Mislim da sam se brzo snašao, pa neka ga tako za sada. Sa mišem se nisam igrao još uvek.
Lagano nabadam jednu po jednu zvrčku, računam što pre se naviknem - bolje.
I da, zanimljiva, čudna i, hm, prijatna stvar se desila. Dakle, rešim ja da budem legalan i platim, sve lepo prođe billing kartice, međutim meni download pukne na početku i AppStore me zamoli da probam opet. Probam ja opet, bude OK, u međuvremenu mačka precvika kabl, opet download i to se završi u toku noći. Međutim, još uvek mi nije skinut novac za aplikaciju, ak ni sredstva nisu rezervisana. Biću dobar dečak, neka ga na kartici još nekoliko dana, ali ispade da sam besplatno skinuo Lion preko AppStore. Koješta. Legalno je jeftino.