Ne znam Mac korisnika koji ionako nema barem 2 Findera otvorena, pa je prevlačenje i držanje Cmd podjednako dobro bilo oduvek 😊
Poštovanje, ja sam DS_Store, drago mi je da smo se upoznali. Eto, sad znaš.
Ne znam zašto su toliko specijalni da ne mogu da urade normalan Cut Paste sa sve Cmd X ali ’ajde, dobro je da smo i ovo dobili nakon sedam major revizija aktuelnog sistema.
Još jedna dobra fora u Finderu je ovo Group to Folder ili kako se već formalno zove, dakle, selektuješ fajlove i jednom komandom napraviš folder i potrpaš sve u njega. Do sada je moralo peške - napraviš folder pa move.
uu to zvuci odlicno, nisam se sreo sa time.
P.s. [cmd+x]zvuci suludo, ali da ne drzi kojim slucajem neki kreten patent nad time, ako je to ikako moguce??
Još jedna dobra fora u Finderu je ovo Group to Folder ili kako se već formalno zove, dakle, selektuješ fajlove i jednom komandom napraviš folder i potrpaš sve u njega. Do sada je moralo peške - napraviš folder pa move.
Okej, ovo mi se uuuuoooopste ne dopada, i previse podseca na vistu.
Zbog cega je lion poceo da zakljucava sve zivo po disku?
Danas sam narezao neke fajlove na dvd (u nedostatku usb); donesem ih kuci, ubacim disk, presnimim, i sada moram da ukucavam admin pass kada zelim da ih kopiram (move uopste nije dozvoljeno) wtf o.0
Takodje ovo mi se desavalo sa svim falovima sa backupa od SL
Nije, fajlovi su na disku na kome je Lion instaliran. Skinuo sam instalaciju instalirao app i hteo da sacuvam .rar fajl, otišao u Trash i hteo da vratim fajl gde je bio i provalim da nema opcije.
Čitao sam malo po netu da kad uradiš crtl+click ponudi ti se opcija, ali ne i kod mene. Vidim i kod drugih. Clean install Lion-a je u pitanju.
Možda to i jeste problem, pošto sam radio CleanInstall.
Ma nema veze, ne treba mi nego mi bilo čudno pa reko da proverim, mada zna da bude jako korisno ako slučajno obrišeš više foldera ili više fajlova iz različtih foldera.
Na drugom Mac-u gde je rađen upgrade ima Put Back, a na clean install nema.
Baš glupo.
Izgleda da za neke fajlove ne radi, a za neke radi :huh:
Ma provalio sam zašto ne radi:
‘Put Back’ in trash not available when selecting multiple items.
A to sam upravo i hteo da uradim na početku, probao da vratim dva različta fajla.
Glup sam ispao ja, na kraju.
‘Put Back’ in trash not available when selecting multiple items.
A to sam upravo i hteo da uradim na početku, probao da vratim dva različta fajla.
Glup sam ispao ja, na kraju.
Izvini, a zašto si ispao glup? Zar nije sasvim normalno da neko želi da skrati sebi posao tako što će da selektuje više fajlova i sve ih vrati gde su bili? Da nije možda pametno da npr. 15 fajlova vraćaš jedan po jedan?
LaMar wrote:
Kod mene nema ‘Put back’ ali ga nikada nisam ni koristio, cak mi je i bilo smesno sto su ga uveli u SL-u jer me uzasno podseca na Win
Blasfimeru! :evil: Pa to je jedna od najkorisnijih komandi sa classic Mac OS-a. Moronima je trebalo 6 verzija novog sistema da se sete da to vrate. I na kraju ni ne radi kako treba.
Darko Selaković wrote:
Jel’ neko probao novi FileVault 2?
Ovo i mene interesuje, jako veoma mnogo, pa ako ima neka dobra duša da se pozabavila ovim bio bih zahvalan na informacijama (kakve god da su)…
Slažem se sa tobom, trebalo bi da radi baš to zašta je i namenjeno. Jer koj’ će K tu in the first place. Al’ nema veze neću da se smaram.
Iz nekog razloga, verovatno nama nepojmivog, ne žele da se ta opcija koristi kad želiš da vratiš više različtih fajlova obrisanih sa različtih mesta.
Darko me zaintrigirao sa ovim pa sam sad počeo da se igram sa njim.
Od samog setup-a, koji je vrlo jednostavan izgeneriše ti se kod kojim možeš da vratiš podatke, ponude ti da taj key držiš kod njih ili da ga ti sačuvaš na neko sigurno mesto. Posle restarta sistema, sama enkripcija traje SATIMA!!! Gde se ja trenutno nalazim… videćemo kako će posle da se ponaša što se tiče brzine i svega ostalog.