Uzeh ga danas od Popa, cena u radnji je 3690 dinara ako sam dobro čuo, mi smo se nešto prebijali pa ne znam tačno. U paketu stiže punjač i šest baterija napravljenih po Sanyo Eneloop tehnologiji.
Stavio sam da se pune dve, punjač je mali, elegantan i lep kao i sve Appleovo, dobija se nastavak kao kod punjača za iPhone (potpuno je isti). Na baterijama nigde nema Appleovog znaka, jedino se pominje Apple u rečenici ‘charge only with Apple made charger’, inače su ‘Made in Japan’, kapacitet je 1900 mAh, prema knjižici trebalo bi da se napune za maksimum pet sati.
Javljam utiske kada budem malo duže koristio baterije u moja dva Magic mousea.
Ja bash takve Sanyo Eneloop baterije koristim za Magic Mouse-a. Komp mi radi skoro 24h a ja sam aktivan izmedju 8 i 16h, kako kad. Moram da ih dopunjujem na oko 3-4 nedelje.
Mislim da smo pričali već o tome, no dobro je da je i ovde link na tu stranu.
Nego, ja stavio da se pune, upalila se ‘amber’ lampica što je znak da se baterije pune, vrlo brzo posle toga (desetak minuta) se upalila zelena, što će reći da baterije dolaze već napunjene.
Ja kupio u prvoj turi što je došla u Srbiju. Za sad sam prezadovoljan. Sadašnje su u Magičnom koji radi bez problema već tri nedelje i sad je na 44%. Po nekoj mojoj računici izdržaće koliko i Alkalne Maxell koje sam uglavnom koristio za njega, ako ne čak i duže. I meni je zapalo za oko da nigde nema Apple logoa, ali nema ga ni na punjaču za iPhone sa kojim je ‘identičan’ dizajnerski, ako izuzmemo namenu i priključak za dodatke.
Onda nema šanse da si kupio original Duracell punjive - koristim već dve godine Duracell 2600 mAh u foto-aparatu i traju glat duplo duže od random konkurencije (Hama, CFL, ...)
Utisci, odlični. Traju isto kao i sve druge, brzo se napune sa Appleovim punjačem i zaista drže punjenj i posle tri do četiri nedelje kada treba da ih stavim u miša.
Ja sam kupio neke GP RecYko+ jer se priča da su super za dugu a strujno slabiju upotrebu, tj da se klasične NiMH baterije dosta brzo same od sebe isprazne, a da su ove kao mnogo bolje. Evo posle 2 nedelje korišćenja, stavio sam ih ne punjene, dakle iz kutije, magic mi je pokazivao 61% kapaciteta, a sad 43, naravno, komp se nije gasio sve ovo vreme…Inače su 2100mAh.