Da li ima neko iz Novog Sada kome bi mogao da poverim imac alu da mi uradi reinstalaciju?
Trenutno na njemu imam Tigra i Win XP trebalo bi da se zgazi sve i opet instalira tigar ili leopard sa win XP.
Naravno za neku pristojnu cenu 😊
kontakt .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Zaista, iako verujem da ovde ima ljudi koji bi ovo uradili, probaj da instaliras Leopard i uspeces sigurno uz najminimalnije poznavanje engleskog jezika. Onda proguglaj za BootCamp i videces kako se instalira XP kao sekundarni sistem (ili mozda preko VMWare na virtuelnu masinu)
krenuo sam to sam, ali onda niz problema, nemam leopard, za tigra verzija boot campa beta istekla ... tako da mi je jeftinije da platim (kupim svoje vreme) nekog ko je to vec radio i zna sve cake…
Ako ti moze pomoci ja ti mogu dati link provereno dobre instalacije Leoparda a sa njom ces sve lako sam. BootCamp je sastavni deo Leoparda i tu neces imati problema. Instalacija Leoparda se svodi na ubcivanje diska, dvoklika na opciju za instaliranje, nakon cega se resetuje komp i pocne instalaciju sa diska, formatiras ceo disk (ako zelis da sve instaliras sveze i ne zadrzis nista od dokumenata); i onda ga izaberes za odredista za instalaciju i to je to. Pitace te pre ovoga za jezik instalacije, i nakon ovoga da uneses svoje podatke i sifru…
Silom prilika zbog novog kompa presao sam Sneska i sad ladno mogu da kazem da je 10.5 bio obicno !@#$@. 10.6 je vratio staro ponasanje GUI-a sa 10.4 plus dodao nesto novo tako da slobodno instaliraj njega.
E sad, BootCamp aplikacija ti je apsolutno nepotrebna ako sam instaliras komp od nule. Odmah podeli hard na onoliko particija koliko ti treba a zadnju ostavi za Win. Tu imas dve mogucnosti. FAT format jedne particije do 32Gb i onda neces moci da radis sa fajlovima vecim od 4Gb ali ces sa OSXa moci da radis sa tom particijom. Ako stavis vecu od 32 onda moras prilikom instalacije Win-a da tu zadnju particiju formatiras kao NTFS. Ako stavis 10.6, odes pa skines SL-NTFS Preference Pane i ukljucis tu particiju za snimanje. Nije bas 100% regularno al izgleda da lepo radi. A ako stavis neki drugi sistem, moraces da se patis sa Paragonom i slicnim programima.
Sto se tice same instalacije, kao sto rekoh BootCamp APP ti ne treba, dovoljno je da na Intel Macu ubacis Win SP2 ili Win7 instalacioni DVD, drzis C taster dok se butujes a kad zavrsis instalacaiju, poturis instalacini Leo disk i startovace ti se BootCamp update drajvera za Win.
E sad, posto imam samo instalacioni cd trigrica, jel mi mozete dati neki link gde bi mogao skinuti proverenog sneznog ?
I kad ga skinem, ako sam dobro shvatio, narezem cd i koristim ga kao instalacioni ...
Linkove na pp, ali zar je zaista teško proguglati? Trenutno je aktuelna verzija 10.6.3 Retail, to recim ostaviš u strign za pretraživanje i samo dodaš ime omiljenog servisa za download u nastavku, pa ćeš dobiti par desetina linkova.
Naravno da nije problem proguglati, dapace, nasao sam ih tonu, ali mislio sam da mi neko posalje link za provereno dobru verziju, znate i sami koliko djubreta na netu ima ...
Ja sam sutra u NS-u, službeno, pa mogu da ti ponesem bootabilnu instalaciju na hard disku ili SL 10.6 retail da instaliramo.
Daj phone da se čujemo.
Pozz