< 1 2
2 of 2
PHP / Ruby on Rails programer
Posted: 16 November 2010 02:09 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  104
Joined  2009-10-16

dusanx wrote:

volim ja da konvertujem string ‘1’ u int 1 a ne da interpreter pametuje sta sam hteo. Probao i piton par puta ali mi sintaksa previse ne odgovara.

Pa ništa te ne sprečava da konvertuješ ‘1’ u int 1 (f-ja intval, npr); samo što te interpreter ne tera to da radiš. 😉 Sa Pythonovom sintaksom i ja ratujem, mada ima tona slučajeva za koje je isti gotovo idealan.

Rails su valjda nesto silno popravljali skorije? Cenim da ako twitter koristi rails ne moze da bude tako los?

Pa upravo je Rails jedan od razloga zašto se onoliko pojavljivala ona ptičca - sad su uglavnom izbacili kompletan Rails kod i zamenili Scalom. Funkionalno programiranje je dosta teško naučti ali vidim da ga svi ozbiljno uzimaju u obzir kod tih visoko operećenih sajtova. (Erlang, Scala, F#, svi smaraju o tome u poslednje vreme).

Sad, šta ko od velikih koristi nije neko merilo po kome treba određivati tehnologiju - problem je što isti taj Twitter ima odrešene ruke kod investitora kada su resursi u pitanju pa im nije problem da kilavi Rails rasporede na milion servera, ali kada su u pitanju ovozemaljski projekti gde u najboljem slučaju imaš pare za mali klaster servera itekako mora da se vodi računa o tehnologiji. Recimo, čudo jedno kako jedan isti PHP ume da bude neupotrebljiv za posećene sajtove kad radi kao modul Apache-a a da izdržava šta hoćeš na istoj serverskoj infrastrukturi kada radi kao FastCGI…

Post edited by: cocoa, at: 2010/11/16 14:13

Profile

Posted: 16 November 2010 04:35 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

Eto ti sad, da ne otvorih oglas i dalje bih mislio da twitter koristi rails :( Pazi stvarno ne koristi. To je bas zajeb, nema ko nije na zapadu pravio rails dok je bio hot. Zamisli sad brdo sajtova koji moraju da migriraju.

Ok, RoR otpada…

Profile

< 1 2
2 of 2
‹‹ Front-end Developer      iPad Programer ››