Telekom ZTE modem i Snow Leopard - problem
Posted: 17 November 2010 09:32 AM
Member
RankRankRank
Total Posts:  92
Joined  2010-04-07

Korisitm Telekomov ZTE modem MF622 i do sada je to bilo bez problema na 10.5.8
Nocas sam podigao Snow Leopard medjutim, kada prikljcim modem i instaliram drajver koji je dosao sa modemom, jednostavno ne radi modem. Konstantno pise da je No service i nakon izvesnog vremena se sam unmountuje.

Idej predlozi kako da ovo resim, posto je teh. podrska Telekoma za ovaj problem nepostojeca.

Hvala, A

Signature 

Presumption is the mother of all fu**ups.

Profile

Posted: 17 November 2010 10:41 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  197
Joined  2010-05-06

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=185865

na ovom thread-u imas u tancine sve objasnjeno

Signature 

"Everything starts with a great product"

Profile

Posted: 17 November 2010 05:28 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  127
Joined  2008-10-16

Iskusio sam sličan problem. Raspitujući se o ovom problemu saznao sam da driver koji se isporučuje uz modem ne radi kako treba na Snow Leopardu. Takođe sam saznao da ovi problemi ne postoje sa Vodafone modemima (Vodafone, pored ostalih, koristi i ZTE modeme) pošto su Vodafone driveri ažurni.

Problem sam rešio na sledeći načn:
- uklonio sam stari driver prema uputstvu u .txt fileu koji se nalazi u Application folderu, kao i modem i port instaliran u Network System Preferences
- deinstalirao ZTE Connection Manager
- instalirao najnoviji Vodafone Mobile Broadband (v4.02.00.00); koji sam skinuo sa http://www.business.vodafone.com
- priključo modem i u okviru Network System Preferences dodao ZTEUSBATPort i ZTEUSBModem
-u Network System Preferences sam podesio ZTEUSBModem tako što sam za Telephone Number uneo *99#, za Account Name uneo mts, za Password 064. U Advanced meniju za ZTEUSBModem sam odabrao za Vendor-Generic, Model-GPRS(GSM/3G), za APN uneo 3gnet i CID-1.
-uklonio Vodafone Mobile Broadband i VMCStratusMenu pomoću AppCleanera

I, to je to. Sada koristim Network System Preferences panel za konekciju umesto ZTE Conection Managera.

NAPOMENA: za uklanjanje Vodafone Mobile Broadband i VMCStratusMenu ne koristiti VMB Uninstaller, pošto će isti deinstalirati i driver.

Profile

Posted: 17 November 2010 10:45 PM   [ # 3 ]
Member
RankRankRank
Joined  2010-04-07

@obrad :woohoo: Hvala meni sad radi! Thnx!
@Atm0 to u threadu je ok, ali moj modem nije hteo da dodje to dog momenta kada cu mu menjate vrednosti 😊

Signature 

Profile

Posted: 18 November 2010 09:34 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  197
Joined  2010-05-06

‘Pridev ozbiljan i imenica Telekom, se mogu naci u istoj recenici samo ukoliko ih povezuje rec PROBLEM’ 😛

Signature 

"Everything starts with a great product"

Profile

Posted: 18 November 2010 10:09 AM   [ # 5 ]
Member
RankRankRank
Joined  2010-04-07

koliko god mi mrsko bilo da to priznam, osim ovog problema koji sam sasd imao, modem mi nije napravio nista drugo vec dve i po godine koliko ga koristim. Konekcija je dobra, mislim da mi je ukupno JEDNOM pukla, signal je vrlo ok, gde god da sam ga koristio (ogranicavam se na Beograd); download je uvek odradjivao sta god da mije trebalo.

Citajuci po forumima muke Tantalove nekih korisnika, dolazim do zakljucka da je iskustvo sa Telekomom potpuno individualno - mozes da prodjes sjajno, a mozes i da prodjes kao bos po trnju.

Signature 

Profile