< 1 2 3 4 > 
2 of 4
nabavka tiger-a
Posted: 04 November 2007 01:33 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

‘Kupci koji su kupili Apple racunar u periodu izmedju 01.10.2007 i 29.12.2007, mogu kupiti Mac OS X v. 10.5 Leopard za samo 9 990 dinara!’

Dakle, apple.co.yu! E, nisam proveravao u drugim zemljama al ako je ovo samo kod nas treba razbiti bandu.

Da samo iskoristim priliku da kukam… Znate da su cene kompova iz nove generacije iste kao iz prethodne. E, jesu, i sad novi iMac 20’ kosta koliko i stari 17’ al koliko ka kontam ne bi trebao jer je PDV sada 8 a ne 18 kao pre. 😠

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 05 November 2007 01:02 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  165
Joined  2005-11-26

http://store.apple.co.yu/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/wa/stockPageByName?name=Apple%20Consumer%20Software

http://store.apple.com/Catalog/US/Images/promobar_leopard_utd.html

hmmm.. koji je kurs dolara? 1$=995din?

mislim da ne postoji nishta jadnije od apple ‘predstavnishtva’ u srbiji…

Profile

Posted: 05 November 2007 10:51 PM   [ # 18 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  79
Joined  2007-10-25

chisto da razjasnimo neke stvari-mi nemamo pravo predstavnishtvo apple-a u srbiji,ovo shto vidimo kod nas su chisto premium reseller-ili ti u narodu ‘‘preprodavci’’ . . .
kada budemo imali pravo predstavnishtvo onda ce cene u evropi biti i cene kod nas i postojace http://www.apple.yu(ili rs ili kako vec)
a do tada mozemo da kukamo i molimo poznanike i rodjake da nas opskrbljuju memorijom,laptopovima i bilo chim shto se moze preneti iz usa

Profile

Posted: 06 November 2007 08:11 AM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

Joco, Srbija nikada neće imati prestavništvo koje će napraviti Apple, nemaju ga neke mnogo veće i bogatije zemlje. Srbija ima distributera, hrvatsku firmu Powercomm sa svojom ispostavom Apple IMC Srbija i to je maksimum koji će Srbija imati, pomirite se sa tim. Pričali smo o tome dosta i ovde i na EliteSecurity-ju, pretraži malo, pa ćeš uhvatiti ‘lanac’ ishrane.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 06 November 2007 09:18 AM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Ipak ljudi, tuzna je to sto zvanicni prodavci apple rade kod nas. Tacno je to da je sada porez 8% a oni nisu ni trunku spustili cenu. Tacno je i to da treba nesto i da zarade. Ali zar misle da smo tolike ovce i da treba da na fizickim (pa i na pravnim) licima da se zaradi 500 eura po prodatom Mac-u?

Juce sam pobesno kada sam od jedne male firme u Vrscu dobio ponudu za 24’ iMac-a na 138.000,00 dinara (cena ukljucuje i PDV). Sto je 12.000 dinara manje nego na svim sajtovima i zvanicnim cenovnicima Apple-a.

Alo bre… pa nismo budale. Razumem da nema para i da se racunari kupuju i na rate i na odlozeno i da firme ne placaju ali sta ja mnogo, mnogo je!!!

Normalno bi bilo da Mac-ovi kod nas kostaju maksimalno po 100 eura vise od njihove cene u Nemackoj, Austriji, Francuskoj ili bilo gde drugde u evropi. Pa ne kosta transport do Srbije valjda 300-500 eura, ili su nasi premium reselleri toliko sposobni da ne dobijaju nikakve rabate prilikom kupovine pa se samo ugradjuju na maloprodajne cene? Ali ako je tako onda i moja baba moze da bude premium reseller… :(

Profile

Posted: 06 November 2007 02:02 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Nisam se trudio da detaljnije gledam, ali mi ortak reče da su na http://phoenix.co.yu/ cene Apple proizvoda niže nego kod bilo kog od naših voljenih distributera.
Ako je to istina, veoma je tužno.

Uzgred, nisu samo naši bezobrazni - evo ortakinja u petak negde u Bavarskoj ušetala u Premium Reseller Store da kupi 20’ iMac i ovi joj pljunuli cenu za 400€ veću nego što je na apple.de!
Naravno, sad će da poruč sa apple.de i da joj ga donese čka kurir a ne da ga tegli sa jednog kraja grada na drugi 😊

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 06 November 2007 05:28 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Nisam se trudio da detaljnije gledam, ali mi ortak reče da su na http://phoenix.co.yu/ cene Apple proizvoda niže nego kod bilo kog od naših voljenih distributera.

Ne znam da li su jeftiniji, ali imaju u ponuudi iPodove, mini i iMac 24’.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 06 November 2007 05:36 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Ipak ljudi, tuzna je to sto zvanicni prodavci apple rade kod nas. Tacno je to da je sada porez 8% a oni nisu ni trunku spustili cenu.

Da li si se zapitao da li je njima Apple IMC Srbija spustio cenu? Ljudi, pretražite ES, stvarno nemam sad vremena da ponovo pišem o lancu ishrane i ko odre&#8706;uje ove cene. Ukratko, kada se pojavio Shuffle, jedan od lokalnh dilera mi je rekao da je njegova ulazna cena 105 evra. Što će reći da on to nije mogao da prodaje za manje od 130 kako bi išta zaradio. U to vreme je Shuffle u USA koštao $99.

Juce sam pobesno kada sam od jedne male firme u Vrscu dobio ponudu za 24’ iMac-a na 138.000,00 dinara (cena ukljucuje i PDV). Sto je 12.000 dinara manje nego na svim sajtovima i zvanicnim cenovnicima Apple-a.

Onda je onaj na phoneix.co.yu još jeftiniji sa svojih 131.000. Biće da je to jedan isti iMac, a sad su svi Comtradeovi dileri ujedno i Apple dileri, pa me ne bi čudilo da je reč o istom Macu. Mislim bukvalno istom Macu koji je Comtradeu na lageru. B)

Normalno bi bilo da Mac-ovi kod nas kostaju maksimalno po 100 eura vise od njihove cene u Nemackoj, Austriji, Francuskoj ili bilo gde drugde u evropi. Pa ne kosta transport do Srbije valjda 300-500 eura, ili su nasi premium reselleri toliko sposobni da ne dobijaju nikakve rabate prilikom kupovine pa se samo ugradjuju na maloprodajne cene? Ali ako je tako onda i moja baba moze da bude premium reseller…

Bilo bi normalno. Najbolje da odeš u Nemačku pa kupiš Maca. Onda plati PDV, carinu, atest, špeditera, magacinske troškove i ugradi se 100 evra pa vidi koliko bi trebalo da košta. Pri tome, Macovi ne dolaze iz tih zemalja.

Signature 

Profile

Posted: 06 November 2007 08:11 PM   [ # 24 ]
Member
RankRankRank
Joined  2007-10-25

2 stvari

1.ja sam uzeo macbook u phoenix-u i izashao me je nekih 1350e
poshto je u galeriji 12 bio 1650 chisto poredjenja radi ....a dobio sam garanciju by comtrade

2.ortak je uzeo najnoviji ipod classic od 80gb u bechu,trazio neki papir tax free,i kad prelazish granicu,trazish da ti samo lupe pechat,poslao je faxom to(mada milsim da moze i mejlom) i dobio valjda 50,ili chak 80e nazad . . .
tako da ta opcija postoji
ne znam samo kako bi ishla za malo skuplje igrachke,al nije losha fora u svakom sluchaju…

Post edited by: dr_joca, at: 2007/11/06 20:13

Profile

Posted: 06 November 2007 08:58 PM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

dr_joca wrote:

ne znam samo kako bi ishla za malo skuplje igrachke,al nije losha fora u svakom sluchaju…3

Sve dok se ne učniš sumnjivim čki cariniku.

Profile

Posted: 06 November 2007 10:05 PM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

1.ja sam uzeo macbook u phoenix-u i izashao me je nekih 1350e
poshto je u galeriji 12 bio 1650 chisto poredjenja radi ....a dobio sam garanciju by comtrade

Postoje dileri i jedno vreme privilegovani dileri. Zatim, Comtrade može da izdrži gubitak na prodaji Maca radi stvaranja imidža. A valjda si dobio garanciju by Apple, osim ako ista nije na period duži od godinu dana.

ne znam samo kako bi ishla za malo skuplje igrachke,al nije losha fora u svakom sluchaju…

Fora je stara koliko i MwSt ili VAT iliti u prevodu PDV. Poslali su mu ček? Nemci nisu tako radili, već je mogao neko ko ide posle za Nemačku da naplati MwSt u istoj radnji. Englezi jesu, ja dobio pre 20 godina ček na 65 funti kada sam prethodno u Londonu pazario Atari ST. B)

Post edited by: madamov, at: 2007/11/06 22:07

Signature 

Profile

Posted: 06 November 2007 10:05 PM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-10-25

madamov wrote:

Ipak ljudi, tuzna je to sto zvanicni prodavci apple rade kod nas. Tacno je to da je sada porez 8% a oni nisu ni trunku spustili cenu.

Da li si se zapitao da li je njima Apple IMC Srbija spustio cenu? Ljudi, pretražite ES, stvarno nemam sad vremena da ponovo pišem o lancu ishrane i ko odre?uje ove cene. Ukratko, kada se pojavio Shuffle, jedan od lokalnh dilera mi je rekao da je njegova ulazna cena 105 evra. Što će reći da on to nije mogao da prodaje za manje od 130 kako bi išta zaradio. U to vreme je Shuffle u USA koštao $99.

Kolko se ja razumem trgovina se radi BEZ PDV-a, dakle kupis, stavis marzu, prodas, onaj koji kupi plati i PDV, i ako se na neku vrste robe skine PDV onda to obuhvata ceo lanac prodaje ili mozda za Apple IMC Srbija ne vaze nasi zakoni?!?

Drugo, ako je njima ulazna cena 105 eura dok je maloprodajna svugde u evropi niza onda neko u lancu debelo zaradjuje, ali jako debelo i tu se vracamo na pricu o mojoj babi da nasi zvanicni Apple zastupnici su niko i nista cim ne mogu da dobiju normalne rabate i tako ostvare sebi zaradu a ne preko grbaca naivnih kupaca.

Poredjenja radi, jedan Xerox kada ti proda digitalnu masinu koja kosta oko 30.000 eura (a to bi bio pandan nekog dizajn studio ili stamparije u Mac-ovima) on na svom lageru ima sve rezervne delove, ako se nesto desi dodje kod tebe za najkasnije jedan dan.

Kod nas kada je Apple u pitanju cekas zamenu baterije mesec dana i pri tome treba bar jedno 3 puta da zoves posto te oni nece obavestiti jer su boze moj u guzvi?!?!?!?

Pa dobro bre gde onda odlazi ta razlika u novcu?

U svetu je Apple to sto jeste bas zbog usluge, kvaliteta i pouzdanosti.

Primera radi, a siguran sam da ih ima mnogo, jedan poznanik se bash ‘nalozio’ da sa PC-a predje na Mac-a i resio da pazari iMac 20’ nov. Njemu novac i nije neki problem pa se obratio nasim zvanicnim prodavcima ali je usluga bila tako dobra da je covek na kraju ODUSTAO i kupio kantu na kojoj je vec 2 puta menjao graficku jer mu je Windows stalno pucao…

Post edited by: madamov, at: 2007/11/06 22:09

Profile

Posted: 06 November 2007 10:15 PM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Kolko se ja razumem trgovina se radi BEZ PDV-a, dakle kupis, stavis marzu, prodas, onaj koji kupi plati i PDV, i ako se na neku vrste robe skine PDV onda to obuhvata ceo lanac prodaje ili mozda za Apple IMC Srbija ne vaze nasi zakoni?!?

Slabo se razumeš. Ide tako što ja uvezem robu, saberem troškove i slično i imam nabavnu cenu, pa platim PDV na tak oformiranu nabavnu cenu. Onda formiram prodajnu cenu, pa na nju zaračunam PDV i ti mi to platiš. Ja onda državi na kraju meseca plaćam PDV tako što me ona duži za PDV koji sam tebi naplatio, a imam pravo na odbitak PDV-a koji sam platio prilikom uvoza robe.

Ukratko, Apple IMC verovatno nije menjao cene prema dilerima prilikom promene PDV-a.

Drugo, ako je njima ulazna cena 105 eura dok je maloprodajna svugde u evropi niza onda neko u lancu debelo zaradjuje, ali jako debelo i tu se vracamo na pricu o mojoj babi da nasi zvanicni Apple zastupnici su niko i nista cim ne mogu da dobiju normalne rabate i tako ostvare sebi zaradu a ne preko grbaca naivnih kupaca.

Tačno, a to nisu lokalni dileri. A da li su oni niko i ništa, pa recimo probaj ti da postaneš zvanični Apple diler i da imaš bolji tretman, tj. da mimoiđeš Apple iMC Srbija. Jer, drugi nisu uspeli, možda ti budeš bolje sreće.

Signature 

Profile

Posted: 06 November 2007 11:13 PM   [ # 29 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-10-25

Da se razuememo. Ja sam od zvanicnih predstavnika kupio do sada dve G5-tice, 2 MacBookPro-a 17’ i jednog iMac-a 20’. i fino su zaradili. A zaradili bi i vise da se polako ali sigurno ne pojavljuju firme koje su ‘neko i nesto’ svojim dobavljacima ili nisu toliko pohlepne i prodaju ISTU robu za manje para pa sam od njih pazario jos 2 iBook-a.
Sada planiram da pazarim nekog iMac-a za licne potrebe i zaista nemam ambicije da ga platim 12.000 dinara vise!

Te ljude postujem a neke i licno znam i cenim sav trud koji su ulozili da opstanu na nasem trzistu.

Medjutim ljudi koji se opredeljuju za Mac-a nisu ovce. Mozda je to samo moj utisak, ali drago mi je sto se na ovom forumu prodaju polovne pa cak i skoro nove masine po ‘normalnim’ cenama. Sto znaci da ‘zvanicne’ cene ne reflektuju na polovnom trzistu.

Post edited by: drNele, at: 2007/11/06 23:14

Profile

Posted: 07 November 2007 12:12 AM   [ # 30 ]
Member
RankRankRank
Joined  2007-10-25

napisah chak,ne chek…
poslao je fax radnji,a njegova ortakinje je pokupila kesh tamo

Profile

< 1 2 3 4 > 
2 of 4