A da li su oni niko i ništa, pa recimo probaj ti da postaneš zvanični Apple diler i da imaš bolji tretman, tj. da mimoiđeš Apple iMC Srbija. Jer, drugi nisu uspeli, možda ti budeš bolje sreće.
Ja mislim da ti kerovi mogu da se zaobidju bez problema…Samo ako se sedne u avion za Cupertino i naruchi se malo vishe od 3 komada..Znachi bez ciganisanja nego tras pare, napunish kontejner, na brod, pa vozi u Srbiju…Samo treba da se ulozi pa onda da se obrne, ali lakshe je da se naruchi 3-5 komada, digne cena za 100 evrica i lagano…Koji su bre, uostalom, ti Apple IMC Srbija???..Jel to Sony, Adidas, shta?? Jel vlasniku svastika udata za CEO-a Apple-a??..Surovi kapitalizam radi svuda pa i ovde i u USA…Ako naruchish kontejner, svako ce da ti proda a i nema teorije da su Apple IMC neki ‘zvanichni’ distributeri preko kojih se ne moze…Chekajte samo da se Vesa /Comtrade/ zainteresuje malo vishe za Apple selling pa ce da vidimo dal ne moze preko IMC-a…Ja se bash ne razumem preterano u trgovinu, ali, brate, ovo je smeshno…
Evo moze se pogleda film American Gangster..Istinita pricha..Elem, seo crnac u avion, otisho u vukojebinu, kupio gudru na izvoru i sjebo mafiju…Samo nije naruchio 300 grama, j***ga.
E sad ako neko misli da pare nece da se vrate nek pogleda shta je sve ovaj chovek odozgo kupio, da ne pominjem sebe, moja dva Kuma i prijatelje…Mislim, ide bre ko alva, nemoj se lazemo…Stvarno me bre dusha boli kad ljudi koji od skora rade na Mac-ovima treba da prolaze golgotu da bi dobili mashinu i posle, s pravom, ‘pljuju’ po dilerima /od kojih je jedan moj dugogodishnji poznanik prema kojem gajim duboki respect za poznavanje i rad sa Apple Macintosh-ima/...Trebalo bi sad da se iskoristi ovaj Apple ‘bum’ i da se pozicionira na regionalnom trzishtu jednom za svagda…Mislim, vrlo je mala verovatnoca da ce da se prsne ako se ulozi…
Pa da dodam i ja na ovu temu.Dakle bez obzira na sve objektivne razloge smatram da cene Mac-a u BG nikako ne idu na ruku pozitivnom marketingu,popularizaciji i sirenju trzista.
Po sadasnjim cenama i kursu $ MBP 17’ kosta u BG 4.430$, sto je 1665$ skuplje nego sam ja platio moj u inostranstvu (Azija)!Crni MB je u BG skuplji 900$.Ma, mnogo je kume!
Kada sam pitao u Apple centru u Maxima Gorkog sta je razlog tolikih razlika u ceni receno mi je da je glavni distributivni centar za Evropu u Francuskoj,da Apple kad prebaci hardware u Evropu navodno, racuna odnos dolar euro = 1:1 (ha,ha,ha); pa tako npr MBP odmah poskupi za 40tak %, onda ide carina+pdv+zarada prodavca = katastrofa. S’obzirom na plate i standard u Srbiji, svakako veoma tuzno. :(
Mislim da je ipak samo bezobrazluk razlog toliko visokih cena.
I, da se nadovezem na post o Leopardu i prici od 10 eura.
U Jakarti se od 26.Oktobra-31.Decembra svi Mac-ovi u prodavnici prilikom kupovine upgrade na Leopard, a uz nadoknadu od 13 dolara Apple salje DVD na kucnu adresu.Tako da ta prica o Leopardu za 10 eura koju je neko pokrenuo zaista postoji, ali u pod uslovom da kupis komp a ne udjes u radnju i uz dobar dan kupis Leopard za 10 eura.
Ja mislim da ti kerovi mogu da se zaobidju bez problema…Samo ako se sedne u avion za Cupertino i naruchi se malo vishe od 3 komada..Znachi bez ciganisanja nego tras pare, napunish kontejner, na brod, pa vozi u Srbiju…Samo treba da se ulozi pa onda da se obrne, ali lakshe je da se naruchi 3-5 komada, digne cena za 100 evrica i lagano…Koji su bre, uostalom, ti Apple IMC Srbija???
Nema šanse, probali ljudi, mada ko hoće neka proba sam. Apple IMC Srbija je firma čji je vlasnik Powercomm iz Hrvatske koji ima ekskluzivna prava na distribuciju na tržištima svih exYu zemalja, a Powercomm je opet u vlasništvu firme Apcom iz Francuske (vlasnik Libanac, zaboravih ime) kojoj su negde početkom ili sredinom devedesetih prodata ekskluzivna prava na prodaju Apple opreme u zemljama Istočne Evrope (i u nekim zapadnim zemljama, recimo Portugalu). Da li je Vesa i Comtrade veći od njih ne znam, možda i jeste, ali svi znamo kako je Vesa stekao bogatstvo, pa ako ne bude dobar može lako da prođe kao Karić, no to su već političke teme.
Tuzna je ali istinita cinjenica da 1000$ = 1000 eura! Ali ajd da se sa tim jo nekako pomirimo posto je tako svima pa zasto ne i nama.
Ono sto mene zanima je nabavna cena Mac-ova koju nasi dileri dobijaju i bash cu da se raspitam. Jer pretpostavljam da Mac koji stize u evropu i ima maloprodajnu cenu od 1000 eura nema ulaznu cenu vecu od 800 ni pod tackom razno jer onda niko ne bi trgovao Mac-ovima.
Dakle ne vidim zasto nasi dileri ne bi dobijali Mac-ove po istoj nabavnoj ceni kao i francuzi, nemci ili bilo ko drugi… a ako ne nasi onda ti zaduzeni za ‘istocnu evropu’. Pa valjda se u ceoj istocnoj evropi proda Mac-ova bar kao i u jednoj prodavnici u zapadnoj evropi.
Dakle, ako je moja matematika ispravna, ono sta je na zapadu 1000 eura kod nas u vrh glave treba da bude 1100 sto je razlika od 300 jura po kompu, pa jos nekako da prodje. Ovako… hm… ipak mi se cini da je u pitanju prodaja robe sa imidzom SKUPA, to kupuju agencije i tatini i mamini sinovi… sto je mozda i bila nekada cinjenica… ali ALO BRE… wake up, Mac brod menja pravac, sve vise ljudi zeli to da ima, opametite se distributeri, zaradjujte na masi a ne na klasi! 😊
U nekom postu ranije si se zapitao šta Apple IMC Srbija radi… Moja pretpostavka je da ne rade apsolutno ništa!
Zašto?
Ista priča je za Dacia vozila sad - krajnji diler u Srbiji se obraća Renault Nissan Srbija, koji se obraća Renault Nissan Hrvatska, koji se valjda obraća Renault-u u Francuskoj.
I sad, pitasmo krajnjeg dilera koliko često rade uvoz (zato što na sestru možemo da uvezemo bez carine) - i ovi kažu da ne znaju jer ne zavisi od njih. Kad smo zvali Renault Nissan Srbija, oni apsolutno ništa nisu znali i rekli su da su krajnji dileri bolje obavešteni od njih…
Znač, neka fuš-kompanija za pranje sumnjivih para 😊
ok… Apple IMC je loshe organizovana firma koja ima debile kao zaposlene i ne mozhe da isposluje sebi neki dobar rabat/popust na kolichinu… nemaju nishta na stanju i za sve morash da odesh 15 puta ne bi li ih smorio do smrti da ti prodaju neshto par puta skuplje nego shto to koshta u jeben*m Rimu ili Londonu…
zakljuchak… svi treba da idu kod ljudi koji daju manje cene… ja sam juche saznao za i otishao u gore spomenuti phoenix… i dalje mi nije jasno kako ima takve cene ali 1866€ za macbook pro na 2,2 je dobra cena (1890€ koshta u IT sa porezom)... moj problem je shto je glosy screen pa chekam sledecu isporuku krajem meseca… ima i iMac 24’ na 2,4 za 1700€... mozhe na kredit, karticu i cash.. i ostale povoljnosti… dobije se garancija na godinu dana.. e sad… neka mi neko kazhe zashto bilo ko ulazi u galeriju 12 i ono mesto u maksima gorkog sa iritirajucim prodavcem?
ovde, na es-u i na ostalim mestima gde svracaju ljubitelji Macintosh-a treba da stoji veliki baner za Phoenix i druga mesta koja su spremna da ponude neke apple proizvode po evropskim cenama… kome treba Apple IMC… svako ko ima malo mozga i dosta para mozhe da razbije na domacem trzhishtu… apple proizvodi se sami prodaju.. samo nam dajte normalne cene i sve ce ici svojim tokom… ja bi vishe voleo da kupim komp/ipod/iphone/,... u bg a ne negde tamo daleko…
ako dobije macbook pro u phoenix-u koji nema glossy ekran ja cu biti mushterija.. u galeriji 12 ne bi kupio nishta osim iPod charapa (na komad) i eventualno nekog kabla (ako imaju ishta na stanju)...
vde, na es-u i na ostalim mestima gde svracaju ljubitelji Macintosh-a treba da stoji veliki baner za Phoenix i druga mesta koja su spremna da ponude neke apple proizvode po evropskim cenama…
Kao što rekoh i u nekoj od poruka ranije: postoje dileri i neko vreme privilegovani dileri. Ili Comtrade jednostavno ide sa damping cenama jer mu se može.
comtradeshop.com
MacBook Pro 2,2 GHz = 153.999,00 Din.
phoenix.co.yu
MacBook Pro 2,2 GHz = 143.695,00 Din.
chudno, ali tako je… ja nemam problema sa davanjem para comtrade-u ako im je plan da unishte Apple IMC… mozhda ce oni napraviti bolji plan i program za ekspanziju ponude apple kompova kod nas… poshto trenutno stanje nije prihvatljivo…
Kao što rekoh i u nekoj od poruka ranije: postoje dileri i neko vreme privilegovani dileri. Ili Comtrade jednostavno ide sa damping cenama jer mu se može.
Kako to da se Comtrade-du moze da istu spravu prodaje za skoro 100 eura manje, a Phoenix za skoro 300 eura manje? Da li su im vrane popile mozak ili rade bez zarade? Mozda toliko vole mac zajednicu da prodaju Mac-ove na svoju stetu?
Nije nego… Apple IMC Srbija SUX!!!
A posto niti Comtrade a jos manje Phoenix ima interesa da radi bez zarade siguran sam da Phoenix ima bar 100 eura cisto na svakoj prodatoj masini, sto znaci da Apple IMC ima od 400 pa navise… SAD BUT TRUE!
E sad, ako oni za tih 400 i vise eura obezbede da mi u momentu zamene problematicni laptop, daju odmah novu bateriju bez da je cekam mesecima, dobijem clanarinu na .Mac i Apple Care, i naredne tri godine mi cestitaju rodjendan sa iTunes gift cardom onda OK 😊
madamov wrote:Tačno, a to nisu lokalni dileri. A da li su oni niko i ništa, pa recimo probaj ti da postaneš zvanični Apple diler i da imaš bolji tretman, tj. da mimoiđeš Apple iMC Srbija. Jer, drugi nisu uspeli, možda ti budeš bolje sreće.
dakle i ComTrade nabavlja mac-ove preko Apple IMC Srbija?