Pozdrav, jel moze neko da me uputi kako da izadjem iz zacaranog kruga, posto mi je na kompu sad ludilo boja, kao da su se Picasso i Dali udruzili da mi zagorcaju ovaj ionako gorak zivot 😊. Naime, formatirao sam disk i podigao novi Leopard, odredio 3 particije, i sve je bilo ok. E onda mi djavo nije dao mira, bez prethodnog trazenja uputstava, po sistemu lako cemo, sam instalirao Windows 7, 64 bitnu verziju na jednu od particija. U sred instalacije dobio sam obavestenje da 64 verzija ne moze biti instalirana, pa sam se vratio na pocetak i instalirao 32bitnu, a onda su boje u Mac OS-u napravile zurku i ona od tada traje. Ovu particiju na kojoj sam instalirao Windows sam formatirao, ali to u podizanju Mac OS-a nije nista promenilo. E sad, sta mi je ciniti da dodjem do default podesavanja, da malo odmorim oci?
Pomagajte (email: .(JavaScript must be enabled to view this email address))
jesam, cak sam izvadio hard, i instalirao Leoparda na MacBook-u, vratio i nista, isti bug. Verovatno je kod instalacije Win7, neko podesavanje boja preuzeto koje ne odgovara MacBookPro-u i nije za njegov display? Ako ima neko iz BGa ko misli da moze to da resi, castim, samo da ne gledam vise ove poloodele boje
da, ali nisam instalirao Win 7 kako treba, i plus sam krenuo sa 64bitnom verzijom na FAT32, totalni nonsens, ali jbg. Probao sam i drugi hard disk sa Leopardom na njemu, isto je zajebavao sa bojama
Khm, ajd ti lepo sve nanovo da objasnis, sta i kako. Kako to da da macbookpro ne podrzava 64bitnu 7cu pa onda kakve veze ima sto je FAT32 ako je particija manja od 32Gb a kad to razjasnis ajd ti lepo jedan screenshot ekrana pa posalji da vidimo o cemu pricas. Kao sto Mario rece, nema nikakve sanse da ti nesto drugi totalno razlicit sistem nesto zezne na OSX particiji.
pa umesto na NTFS particiju koju inace formira automstski onaj boot manager (ili kako se vec zove) ja sam pokusao Win7 da instaliram na FAT32. I onda se u pola instalacije javilo obavestenje da nije moguce instalirati 64 bitnu verziju, pa sam pokrenuo instalaciju 32 bitne. E posle toga se javlja ovaj problem sa bojama.
Nemam sad punjac ovde da ga prikacim i slikam, evo nasao sam na netu v.klip sa istim problemom
Post edited by: bluemonkeynight, at: 2010/12/15 00:06
Post edited by: bluemonkeynight, at: 2010/12/15 00:08
A da ti zgasis ponovo sve pa instaliras samo Leoparda pa vidis da li ce se problem resiti. Inace taj video sto si postavio ima i update gde lik kaze da je problem resen nakon sto je ekran zamenjen.
da, on u tom postu kaze da su mu zaposleni u apple-u kad je predao kompjuter rekli da je VEROVATNO do LCDa, ne 100%, ali bi da vidim jel to jedina opcija ili moze da bude i da je nesto do software-a, jer mi je nemoguce da se bas desilo istovremeno kvar na display-u i instaliranje Win7. A kao sto sam napomenuo, nemam vise Colors jezicak u System Preferences/Displays, tako da problem moze da lezi tu, da setting boja nije odgovarajuci za ovaj lc display
Kada nema tog taba, to znač da on ne prepoznaje display. Kačenje spoljnog možda može da nešto kaže, ali to ima veze samo sa grafičkim čpom, a on je tu.
Pogledaj šta ti kaže u System Profiler-u pod Graphic/Displays.
Da li su boje bile dobre u Windowsu dok su bile riknute na X-u?
evo ubacio sam opet Win7 i instalirao i boje su se sredile, ali po restartu ne podize Windows, a od Mac OS ne mogu da pokrenem instalaciju. Kad ubacim instalacioni disk za Mac OS, boje opet polude. Lepo kazem zacarani krug. Kao da se Windows stavio ispred Mac OS-a kao primarni sistem i ne dozvoljava mi da instaliram Mac OS. Ali sa ovim se pokazalo da nije hardverski problem, vec nesto do Windows-a. Ko me ter’o da cheprkam sa tim sraaanjem