iTunes pomeranje Media foldera
Posted: 14 February 2011 02:29 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Juče sam prebacivao muziku sa jednog diska nakačenog na Airport Extreme na drugi disk koji mi je takođe nakačen na Airport Extreme, prethodno oba spojivši na iMaca direktno (dobra stvar sa kačenjem diska na Airport Extreme je ta što disk kada se mountuje dobija putanju /Volumes/Verbatim2TB kao da je lokalno nakačen) kako bih ubrzao proces kopiranja.

Elem, poštujući uputsva na netu kako se to radi, kliknem sve šta treba u preferencma (ono da drži bazu ogranizovanom i da se muzika kopira kod ubacivanja); promenim putanju i kada sam kliknuo na OK proverim da li se pesme kopiraju i odemda gledam TV. Posle sat vremena, vidim iskopirane samo pesme koje su bile u playlisti koja je bila otvorena u iTunesu. Probam opet, ni ide.

I onda pustim kopiranje iz Findera usput analizirajući već kako ću AppleScritpom i 4D-om sve putanje u pesmama tipa:

/Volumes/ICE_1TB/Muzika/

da menjam u

/Volumes/Verbatim2TB/Muzika/

Na kraju vratih path gde je bio, pa ga opet promenim: iTunes je jedno minut ili dva radio ‘Update LIbrary’ i sve pesme su dobile novi path.

E, sad, ne znam kada su ovo promenili, ali im hvala na tome. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

‹‹ Autostart XBMC???      Program za predracune ››