Time Machine
Posted: 02 December 2007 07:30 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Zanima me kakav je odnos velicina HD-a koji se kao eksterni koristi za TM i internog koji se bekapuje? Treba da budu isti ili kako? Ako imam HD od 250 za TM, on je dovoljan za bekap HD-a od 320Gb ili moza da ‘podnese’ samo 250Gb? Ili moze da bude i manji od HD-a koji ‘pazi’ ako se sa ovog ne bekapuju svi folderi?
I jos jedno pitanje: da li se sa eksternog HD-a na koji je uz pomoc TM-a bekapovan neki fajl, taj isti fajl moze povratiti ako se pomenuti externi HD prikljuci na drugu masinu koja ima Leopard?

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 02 December 2007 08:27 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Pazi, jasno je da na hard od 250 ne možeš da bekapuješ svih 320 (jer i pored toga što on bekapuje samo promene, prvo napravi ‘početno stanje’ u odnosu na koje snima promene).

Naravno, ti možeš u Preferences Pane-u da kažeš šta sve nećeš da ti bekapuje i tako da ga nateraš da bekapuje samo ono što hoćeš i to možeš sigurno da uguraš na svoj 250GB hard (primera radi - moj backup folder je oko 60GB jer bekapujem samo ono što ne može da se povrati nekom drugom magijom 😊)

Ovo za vraćanje - ne znam, valjda može (zato što me je u bootovanju Leoparda sa DVD-a pitao da li hoću nešto iz Time Machine da povratim, a to je bilo pre nego što sam instalirao Leopard, pa valjda znač da može iz neke tuđe) - no sve i da ne može nativno (mislim sa Time Machine programom) ti možeš da ušetaš u Backups.backupdb/imemašine i peške da nađeš fajl koji ti treba.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

‹‹ boot OS X preko mreze?      leopard problem ››