dakle poshto mi se proshli ipod nano oprao u mashini za vesh(ne pitajte kako je dospeo tamo) uzeh ovaj novi
kad ono
ovaj ima i video
pa me interesuje koji program da koristim za konvertovanje filmica(spotova) u format koji odgovara iPod-u?
Imate qt pro za te stvari…i skoro sam sve probao, on ubedljivo najbolji kvalitet slike daje…
tu je i gomila programa tipa VisualHub…roxio Popcorn….itd
version tracker ili softpedia pa birajte 😊
Ovo sve naravno za mac….
Quick Time Pro exporter za iPod, iPhone i AppleTV daje ubedljivo najbolji kvalitet slike..Shto se tiche brzine, programi bazirani na ffmpeg engine-u /iSquint, VisualHub, ffmpegX, HandBrake itd/ rade brze od QT-a, ali je kvalitet loshiji…
Kolko mu vremena treba?? Upravo sam pokusao da exportujem najobicniji spot (Roy Orbison - Crying.mpg) u QTPro u iPod format i pojavi se prozorce Export i toliko… Oba puta. Niti neki indokator koliko ce to trajati nit bilo sta. Spining beachball kad stanem na QT i to je to. Aplication not responding je na desni na Docku za QT… :-(
O cemu se radi…?
QuickTime ne moze da exportuje MPEG multiplexed movie /.mpg/ zajedno sa zvukom..Znachi dobicesh na kraju exporta samo video…Ako hocesh da koristish QuickTime Exporter da bi convertovao MPEG filmove /.mpg, .VOB, DVD-ove/ mozesh to da radish sa mojim programom…Ako necesh QuickTime Exporter onda chekiraj iSquint a za DVD-ove HandBrake…
Toso, moracemo neke beginer level instrukcije za to. Moze i na mejl… Znaci, otvorim tvoj program, imam otvoren folder u Finderu gde mi je video koji hocu da konvertujem i sta onda?
Evo i mog skromnog predloga: Submerge. Radi sve što i navedeni programi + može da ubaci subtitle (sasvim se jasno vide na iPhone/iPod touch/Classic-u).
Toso, moracemo neke beginer level instrukcije za to. Moze i na mejl… Znaci, otvorim tvoj program, imam otvoren folder u Finderu gde mi je video koji hocu da konvertujem i sta onda?
Submerge program takodje ne moze da exportuje MPEG /.mpg, .VOB itd/ sa zvukom…Moze .avi kao i QuickTime Pro ali ne moze MPEG format /kao i QuickTime PRO/...Ako hocesh da exportujesh DivX .avi u iPhone ili iPod format sa titlovima onda ili Submerge ili QuickTime PRO sa instaliranim Perian codecom…Submerge radi potpuno istu stvar kao i QT sa Perianom…I koristi QuickTime Exportere…
Submerge radi potpuno istu stvar kao i QT sa Perianom…I koristi QuickTime Exportere…
Istina, samo kod Submerge-a možeš da izabereš u kome je encodingu tvoj titl (naši su obično u Central European (Window Latin 2) - 90%); kao i font u kome će titl biti, a kod Periana nemožeš ništa od toga da biraš i obično imaš samo šž, ponekad i islandsko đ, ali č i ć dosta retko…