iPhoto - events , brisanje Flash-a
Posted: 30 March 2011 01:54 PM
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  33
Joined  2010-08-04

veoma malo znam engleski, pa se zbog toga po nekad tesko snalazim u programima.
Bavim se fotografijom i kada prebacim slike sa foto-aparata u iPhoto, postave se po datumima u “Events” u nekoliko foldera. Da li postoji mogucnost da od svakog datuma napravim poseban folder, a da onda te foldere stavim u jedan folder u “events“ pod jednim imenom.

Prebacivao sam pomocu Flash-a slike. Onda sam foldere sa Flash-a prevukao u Trash. Nestali su sa prozora Flash-a. Kada sam hteo ponovo da na Flash prebacim nove foldere, nisam mogao, jer su na Flashu ostali prethodni folderi, ali nevidljivi. To sam uspeo da razresim formatiranjem Flasha u Windowsu.
Postoji li mogucnost formatiranja u iMac ?

Profile

Posted: 30 March 2011 02:18 PM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Kad baciš nešto u Trash iz flash-a isprazni Trash. Slike iz foldera prebaci tako što ceo folder prevučeš u donji levi deo iPhotoa gde su albumi. Samim tim ćeš dobiti album koji sadrži isključvo slike koje su ti se nalazile u folderu.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 30 March 2011 07:45 PM   [ # 2 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2010-08-04

Ovo sa Flsch-om desava mi se od kada sam kupio Flash u obliku kljuca “LaCie” od 16 GB.
Pokupim foldere sa drugog kompjutera ili neki skinuti film sa Interneta od prijatelja, donesem i prebacim na moj iMac. Nakon prebacivanja ili prevucem folder u Trash ili kliknem desnim tasterom pa posaljem u Trash, ali Flash se ne isprazni, ma da ne pokazuje foldere, ali pokaze koliko mu je memorije zauzeto.

Postoji li Formatiranje u iMac ?

Profile

Posted: 30 March 2011 07:54 PM   [ # 3 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Postoji formatiranje
Applications,utilities, pa diskutility.

Ajd da ponovim još jednom, kad baciš fajlove u treš, ISPRAZNI TRASH, DESNI KLIK PA EMPTY TRASH

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 30 March 2011 10:52 PM   [ # 4 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2010-08-04

HVALA PUNO !

Profile