Cena je 490E za 8 nedelja (dva dana nedeljno) sto mislim da nije mnogo ako se za uzvrat dobije znanje za startovanje u iOS junior developer vodama.
Vidim da su partneri sa Macolom ali to moze da znaci i da im je Macola kao Solution Expert saradnik. Evo i spiska ljudstva ako nesto znaci (meni ulivaju poverenje); kao i fensi-shmensi prostora
Zadnji put kada sam bio u SAE nisu taj program jos uvek uveli a i na sajtu im stoji TBA. Mislim da to krece tek od septembra/oktobra ili tako nesto ako se dobro secam tako su rekli.
Pustio sam im mejl ali jos nisu odgovorili, vise me zanima da saznam koliko su kvalitetni u predavanju…da li se zaista nauci nesto. Da ne bude da se na celom kursu radi samo ‘Hello world’ a da kosta 500€.
Vidim da su vecina iz organizacije stranci a sajt im je english only pa me zanima da li im je i predavanje na engleskom. Ja znam engleski ali se bojim da to nije dovoljno za strucna predavanja.
Da predavanja su na engleskom, cak i kada npr. profesor znas srpski i u klasi su svi srbi (ili znaju srpski) opet se prica na engleskom.
A sad iskreno 500e je malo za SAE, npr. audio engineering izadje za 2 godine oko 13000-16000e, jeste to kratki kurs al opet to je malo i ne ocekuj neka cudesa, kapiram da ces nauci osnove i po koju foru, a da li znaju to stvarno ne znam.
Sto se tica osoblja za audio su vise manje, ostalo ne znam.
Realno, sajt im na srpskom ne radi. Formu u kojoj se postavlja upit za neki kurs je na engleskom. Na sajtu je svuda ispisan Dubai. Vecina zaposlenih su stranci. Otuda i moja bojazljivost da je i predavanje na engleskom.
Kapiram da mi treba neko da me ‘potera’ da naucim malo sa ObjC a onda mogu sam da nastavim, cak sam i kupio silne knjige na engleskom ali cim krenem sa njima ja zakucam jer ObjC uglavnom poredim sa cistim C-om (a osim pokazivaca ostalih slicnosti nesto i nema). Ipak uz skromno znanje C#, Jave i jos nekih ne mogu naci i jedan jezik sa kojim bih ObjC mogao porediti.Ako bih platio neki novac (recimo tih 500E) to bi mi bio dovoljan razlog da sebe lenjog nateram da malo vise radim na iOS-u.
Trenutno zavrsavam jedan veci Zend projekat pa bih odvojio vreme za ObjC.
Elem, hvala na odgovoru.
P.S. Imam skinut neki iTunesU gde za par dana studenti prave Twitter klijent, ako bi ovo bilo slicno onda cu biti prezadovoljan.
Da kao sto rekoh sve je na engleskom i Dachaz ti je dao super ideju a opet tu su i sastanci pa posto ima App developera mogu se praviti i radionice i tako mozes uciti.
Bas taj itunesU sa Stanforda i imam skinuto, i to za zadnjih par godina ali nikako da sednem da radim.
Kupio sam i Cocoa Recepies for Mac OS X i Programming in Objective C 2.0. Vec par puta sedam da ucim ali uvek udarim u blokadu i gotovo, nemam nikoga da pitam kako da nesto uradim ili zasto je nesto bas tako i tu je kraj. Onda uleti neki posao i ja krenem da radim za novac a ovo batalim i tako.
Mislim da mi je ovo super bas jer kosta a zao mi je da bacim pare pa cu sigurno da se posvetim tome. Bukvalno tako nateram sebe da radim.
Sa druge strane, za ove pare jos malo pa uzmem iPad2 tako da se vredi pomuciti samostalno.
P.S. Radionice su super ali bas kada je bio sastanak u vezi X code-a ja sam bio ekstremno zauzet.
Onda daš meni 500 jura, ja naučm sve što je u tim predavanjima i kad zablokiraš ti pomognem :D
Knjige umeju da budu ‘dosadne’ i slažem se da je teže naterati se samo iz njih, ali ova predavanja su baš pitka, a i solidno kvalitetna.
Bolje smisli neki metod da te motiviše da učš nego što ćeš da poklanjaš pare na neprovereno - meni će vazdan za to biti primer Mariovo upisivanje IT akademije iz istih razloga, da se ispostavi da je ona đubre.
Na sajtu je svuda ispisan Dubai. Vecina zaposlenih su stranci.
Da ti kažem nešto ovako iz Dubaija - ako na sajtu piše da je nešto iz Dubaija, pogotovo ako su u pitanju stranci koji treba nešto da te uče, onda se drži što je moguće dalje od toga.
Dachaz wrote:
Onda daš meni 500 jura, ja naučm sve što je u tim predavanjima i kad zablokiraš ti pomognem :laugh:
Pa ako hocete da mi pomognete mogli bi prvo da napravimo neku radionicu na nekom sastanku. Da neko pripremi jednu brzu demonstraciju kako da se napravi neka aplikacija.
Sto se tice motivacije onda je tu iPad2 koji bih mogao kupiti za ove novce plus jos malo (troskovi puta i klope dok idem na rpedavanja:))
Da se razumemo, znam ja engleski. Cak sta vise, veliki sam protivnik lokalizacija i prevodjenja softvera i servisa na srpski jezik jer se na srpskom odmah zbunim sta je sta usled debilnih prevoda.
Sve skupa sam bio i tri meseca u Londonu i osim u jednoj komunikaciji sa grupom Skota nisam imao nikakvih problema, onda sam i shvatio da Irce i Skote ne razumeju ni ostali Britanci.
Nisam siguran da znam dovoljno za neko strucno predavanje.
Plan mi i jeste da zavrsim jos neki kurs jezika da bih dobio IELTS sertifikat ali za to ima vremena. Trenutno me vise interesuje iOS developing a kako sam bas danas dobio natrag i knjigu Cocoa programming for Mac OS X trebao bih se vise tome posvetiti i dati samostalnom ucenju jos jednu sansu.
Nisam siguran da znam dovoljno za neko strucno predavanje.
To bi trebalo da ti bude još lakše, jer je terminologija stručna.
Evo ti jedan primer: od francuskog znam oreuvuar-rezervoar, bonžur, bonsoa i slično, ali ponekad me ovi u 4D-u stave u neki CC, ili mi forvarduju neki mail na francuskom. Najčešće ne moram da molim koleginicu Stefani ili kolegu Tomasa da mi prevode, ukapiram i sam o čemu je reč. Da nije reč o stručnim stvarima, nema šanse, što sam proverio nekoliko puta bezuspešim pokušajima da saznam šta ima novo u Francuskoj išavši na LeMondov sajt.
@Markooo: Ma naravno da ne skidam titlove za filmove, zadnji titl koji sam skinuo je bio od filma Taxi (francuski film a ja ne parlam francuski 😊).
Za razliku od moje supruge koja tecno govori engleski, francuski, italjanski, spanski, nemacki a sada ce i mandarinski da pocne ja sam ogranicen na engleski i par reci nemackog. Kada god sam sa njom u inostranstvu shvatim koliko ja ne znam engleski tecno, mada je tacnije da ga ona perfektno zna. Ja cesto pogresim vremena jer vise razmisljam po sluhu nego sto stalno razmisljam o gramatickim pravilima, dok ona tako dobro zna gramatiku da ne obraca paznju na nju i vise se posveti smislu recenice nego pravilima.
@madamov: Vidis imam slicno iskustvo ali sa sajtovima i forumima, ali to je zato sto sve strucne reci i na francuskom i na spanskom kao i svakom drugom jeziku poticu od engleskog. Nekako provalim o cemu se radi i sta je resenje problema.
Ipak, kod nas ma faxu je gostovao britanski profesor koji je drzao predavanje tako brzo da skoro niko nije pohvatao detalje pa su se svi iskljucili od njegovog govora i obrail paznju na projektor.