Windows 7 Ne Vidi Ipod Classic
Posted: 25 April 2011 05:12 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  109
Joined  2009-01-24

Ipod classic 80gb, formatiran u mac extended (journaled); nece da vidi na windowsu i posle instalacije macdrive-a.
Prikazuje mi ikonicu na task baru da je zakachen usb device. Instalirani su i drajveri i itunes i sve….ali ga ne pokazuje ni windows u my computer-u ni itunes.
Itunes mi chak ne daje ni opciju da odradim restore da bi mogao da funkcionishe sa windowsom.
Instalirao sam mac drive, instalirao sam transmac….ne znam vishe sta da radim.
Nije mi bitno da sachuvam podatke koji su na ipodu, samo mi je bitno da mogu nekako da ga isformatiram da ga windows prepozna.
Sta mi je chiniti?

Cisto da ste upuceni u situaciju, ne moze da skodi.
Zeza me superdrive, hoce da chita dvd, ali nece dabl lejer. Pa sam snimio instalaciju snow lea na ipod.
Zato je isformatiran na mac extended (journaled); ali je neki fajl corrupted, pa instalacija nije mogla da prodje, a prethodno sam odradio erase particije, tako da mi je os ‘CAO’.
Zato se sada akam sa windowsa da odradim opet na ipod instalaciju snow leoparda, ali ne mogu nikako to odradim dok ga ne isformatiram na nesto prihvatljivo, jer ovako uopste nece da ga prikaze :S

Pomagajte! Odlepicu od windowsa…sigurno me razumete 😊

Post edited by: cebzab, at: 2011/04/25 06:52

Profile

Posted: 25 April 2011 02:11 PM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

A mac ti nikako nije pri ruci?
Jel ga vidi u Device Manageru pod USB? Probaj desni klik na my computer pa manage, pa imaš tamo nešto oko diska dal beše disk manager ili tako nešto pa vidi jel ga ima tu, i tu možeš da formatiraš hdd iako ga win ne prepoznaje…

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 25 April 2011 09:52 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  109
Joined  2009-01-24

Problem reshen, SL instaliran, trenutno se apdejtuje 8)
Ako neko ikada naleti na slichan problem, reshenje koje je meni pomoglo je da se napravi administrator akaunt na sedmici. Kada se otvara trans mac i mac drive, treba da se odradi desni klik na shortcut i onda run as administrator.
Posle toga je video ipod i mogao je transmac da ga formatira u mac extended journaled i na snimi dmg na njega lako.
U svakom sluchaju, hvala na odgovoru. 😊

Profile