Na powerbook-u je instaliran leopard. Komp stalno ‘pada’ u sleep mode. Kada pritisnem neko dugme na tastaturi, on se probudi, ali za koji sekund ponovo ode u sleep, bez obzira sto nešto radim na njemu.
Šta da radim? Da li je reinstall os-a rešenje, ili problem može da bude i hardwerski?
Unapred hvala
puno hvala za ovaj program. Prilazem stanje moje baterije koja nije bas vitalna:
Current Capacity: 10 000 mAh
Current Charge: 0% (0 mAh)
Charge Cycles: 0% (0)
Voltage: 0 V
Jel mislite da spokojno mogu da zakljucim da je problem u bateriji, tj da mogu bezbrizno da je kupim i tako resim ovaj ‘sleep problem’?
pozdrav
da dodam jos jednu stvar: komp trenutno radi sasvim normalno, tj ne pada u sleep mode.
mozda se preko noci pomalo napunila baterija?
siguran sam da ce se sleep problem ponoviti, samo je pitanje momenta.
Pre nego što kreiraš novog usera, startuj mašinu u tzv. ‘Safe modu’ (ne treba ga mešati sa sličnim na nekim drugim platformama). Tako ćeš ustanoviti da li imaš softverski ili hardverski problem, zato što je Safe mode praktično isto kao i kada je kompjuter sveže instaliran.
Nego, jel’ hoće da uđe u Firewire mod i da ostane budan?
Takođe, resetovanje SMC-a ili PMU-a, zavisno od modela koji imaš, bi možda pomoglo.
Nazalost, ja sam totalni laik, tako da ću za te radnje morati da nađem nekog ko se razume. Uzgred, ovo kuckam sa telefona. Komp je potpuno odlepio i pada u sleep na svake 2 sekunde. Čini mi se da prvo dnevno (jutarnje) paljenje još i nekako funkcioniše, a onda nakon izvesnog vremena počnje ludilo.
Ako neko ima neki savet, tu sam.
Pozdrav i stvarno hvala na pomoći
madamov wrote:
...Takođe, resetovanje SMC-a ili PMU-a, zavisno od modela koji imaš, bi možda pomoglo.[/quote]
Resetovao sam SMC.
to sam uradio pre neki dan, a od tad nisam proveo veliki broj sati za kompom. za sada je sve u savrsenom redu.
ukoliko se ponovo uspava, javljam se.
ukoliko se ne javim, znaci da je stvar bila u SMC reset-u.
hvala svima i drugarski pozdrav