< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 5
iCloud®
Posted: 03 June 2011 03:43 AM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Privatnost?

Post edited by: Dachaz, at: 2011/06/03 03:43

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 03 June 2011 08:24 AM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Zato bi suprotno znacilo da se borimo protiv vetrenjaca, izmedju ostalog.
A ta vasa privatnost ne postoji vec odavno! A sav taj strah od gubitka privatnosti je bio panicno pojavljivan i pred pojavljivanje mail-a, i mobilnog telefona, i GPS uredaja…etc..na kraju se svede da osobe ne smeju da uzimaju nove licne karte sa cipom jer se plase da ih tako ne prate.
Ja ne mislim da sam dovojno bitan da me neko prati, a da neko to zaista zeli uvek bi mogao i sa licnom kartom a i bez nje 😊

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i3 3.2&#63743;MacBook Alu 13\\\" 2.0&#63743;iPad 1st&#63743;iPhone 4S&#63743;iPhone 3Gs&#63743;iMac 20\\\" 2.0&#63743;iPhone 2G&#63743;iPod Classic

Profile

Posted: 03 June 2011 09:20 AM   [ # 18 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  64
Joined  2011-05-31

@dachas: Dok je pri normlanom korišćenju (ovo što sad pišem može vrlo lako da se ‘traceuje’ do mene) privatnost ogroman LOL (gmail recimo ima backdoor za američku vladu što se otkrilo kada se desio skandal sa kineskim hakerima) korisnik ipak ima mnogo opcija kada radi sa potencijalno osetljivim materijalom (whistleblowing i sl.). Tu je TOR, enkripcija IMova preko OTR plugina, enkripcija hard diskova Truecrpytom…

Pomeranjem celog sistema u cloud ove opcije više neće postojati. Googlova ideja clouda apsolutno znač kraj i ovo malo privatnosti koje možemo da dobijemo.

Ali hvala što si pretpostavio da ja ne znam o čemu pričam, to je vrlo konduktivno za razgovor.

@LaMar: ja ovde vidim samo ‘ako nemaš šta da kriješ nemaš čega da se plašiš’ argument. Ne bih trošio vreme na nekoga ko ozbiljno razmišlja na taj načn. Imaš odlične članke na internetu u vezi toga zašto je rutinsko sakupljanje ličnih podataka pojedinaca problem, pa se edukuj.

http://chronicle.com/article/Why-Privacy-Matters-Even-if/127461/

Ovaj članak je odličan početak i istražuje mane tvog argumenta.

Post edited by: smug9001, at: 2011/06/03 09:23

Profile

Posted: 03 June 2011 09:21 AM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

@Dachaz @LaMar:

Gresite obojica al ajd vec sam objasnjavao pa necu opet. Uglavnom oblaci osim za rucno kriptovan backup na mene da ne racunaju uopste 😊

Post edited by: dusanx, at: 2011/06/03 09:23

Profile

Posted: 03 June 2011 09:26 AM   [ # 20 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  24
Joined  2011-03-06

... mislis ti, a voleo bi u to verovati i ja. Mozda nismo bitni da nas neko prati jer to sada zahteva ogromne resurse na terenu ali u Cloud-u je sve dato na tacni. Uostalom svi mi znamo sta je Google i od cega zivi, pa sad zamislite sve to malo zesce. I nemojte ziveti u zabludi da ‘njima’ niste interesantni. Svaka pa i najmanja informacija koja moze posluziti profilisanju mase (nas) je dobrodosla.
Jesam i uvek sam bio za dugmice i sporete na struju (igram se cca 25 godina sa racunarima); i nisam se prepao ni mobilne telefonije ni interneta jer jos uvek postoji OFF i OFFLINE i stvari se mogu odraditi (sve teze ali moze); medjutim Cloud mi deluje kao zgodan sistem za stvaranje popune zavisnosti od SISTEMA!
I kad smo vec kod vetrenjaca, sta mislite zbog cega nicu toliko sporo, zasto se ne koriste napredne tehnologije u iskoristavanju jeftinih, cistih, obnovljivih alternativnih izvora energije ... mislite da ne postoje energetski lobiji i vlade kojima je jasno da tog momenta kad vi natankujete auto iz fotoelektricnih panela njima nestaje moc? Uostalom da pojednostavim ovo sto verovatno mnogima zvuci kao besmisleno laprdanje: samo izracunajte koliko jedan obican smrtnik za svog veka ovde u Srbiji sa smrtnickom platom plati dadzbina i poreza drzavi pa cete doci do impozantne cifre od koje ce vam slika postati jasnija.
Let there be light!
E sad nazad na Cloud.

Signature 

Samo da ima dugmice i da radi na struju!

Profile

Posted: 03 June 2011 09:50 AM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

smug9001 wrote:

Ali hvala što si pretpostavio da ja ne znam o čemu pričam, to je vrlo konduktivno za razgovor.

I ja tebi da se zahvalim što pretpostavljaš u moje ime.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 03 June 2011 12:51 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

Molez wrote:

I kad smo vec kod vetrenjaca, sta mislite zbog cega nicu toliko sporo, zasto se ne koriste napredne tehnologije u iskoristavanju jeftinih, cistih, obnovljivih alternativnih izvora energije ... mislite da ne postoje energetski lobiji i vlade kojima je jasno da tog momenta kad vi natankujete auto iz fotoelektricnih panela njima nestaje moc?

Nisi ni za trenutak pomislio da će ti isti lobiji da ti tankuju auto iz fotoelektričnih panela kad nestane nafte? I pitanje: jesi li spreman da plaćaš struju pet, možda i više, puta skuplje nego sada? Živo me interesuju koji su to ‘jeftini’ čsti i obnovljivi izvori energije. Postoji jedan jeftin, čak i čst, izvor, ali vi ‘nazovi’ zeleni na njega nikada nećete pristati.

Te stvari sa obnovljivom energijom koštaju i u razvijenim zemljama se subvencionišu i nisu nimalo jeftine kako ti predstavljaš. Odakle?

samo izracunajte koliko jedan obican smrtnik za svog veka ovde u Srbiji sa smrtnickom platom plati dadzbina i poreza drzavi pa cete doci do impozantne cifre od koje ce vam slika postati jasnija.
Let there be light!
E sad nazad na Cloud.

Upravo iz ovih poreza i dažbina koje bi da ukineš i uživaš u nekom anarho/komunističkom svetu gde niko ne radi, a svi uživaju, cveće miriše i svima nam je lepo.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 03 June 2011 03:22 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  535
Joined  2010-06-20

tokamak ftw! 😛

Profile

Posted: 03 June 2011 06:23 PM   [ # 24 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-03-06

‘Nisi ni za trenutak pomislio da će ti isti lobiji da ti tankuju auto iz fotoelektričnih panela kad nestane nafte? I pitanje: jesi li spreman da plaćaš struju pet, možda i više, puta skuplje nego sada? Živo me interesuju koji su to ‘jeftini’ čsti i obnovljivi izvori energije. Postoji jedan jeftin, čak i čst, izvor, ali vi ‘nazovi’ zeleni na njega nikada nećete pristati.’

Sasvim sam siguran da ce uciniti sve da zadrze maksimalnu kontrolu ali ako se malo ozbiljnije pozabavis problemom, konkretno fotoelektricnih panela, videces da si na krivom putu. Uopste iz komentara mi deluje da te detalji vezani za alternativne izvore energije ne zanimaju previse vec imas neko unapred skockano misljenje i cvrsto ga postavljas. Jeftini nisu jer to njima nije u interesu niti ce biti, sve dok se data tehnologija neizbezno ne omasovi (i Mac kojeg volimo je nekada bio teska egzotika ... ) e tada ce biti jeftina.
Nije lepo nekoga markirati a da ga ne upoznas, ono zeleni ti nije na mestu. Ja sam skrenuo temu samo radi ilustracije ali vidim da kulturna razmena misljenja nije bas svima omiljen sport. Mogu reci samo da mi je zao.

‘Upravo iz ovih poreza i dažbina koje bi da ukineš i uživaš u nekom anarho/komunističkom svetu gde niko ne radi, a svi uživaju, cveće miriše i svima nam je lepo.’

Ovo samo potvrdjuje ono sto sam malopre napisao. Nisi ni pazljivo procitao niti razumeo sustinu moje ilustracije, agresivan nastup govori dovoljno. Samo cu dobronamerno reci ‘ajde da se povodom iste teme cujemo za cca 20 godina’.

Signature 

Profile

Posted: 03 June 2011 07:00 PM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

Molez wrote:

Sasvim sam siguran da ce uciniti sve da zadrze maksimalnu kontrolu ali ako se malo ozbiljnije pozabavis problemom, konkretno fotoelektricnih panela, videces da si na krivom putu. Uopste iz komentara mi deluje da te detalji vezani za alternativne izvore energije ne zanimaju previse vec imas neko unapred skockano misljenje i cvrsto ga postavljas.

Poznati su mi detalji, biće da tebi nisu, zato i odgovaram ovako. Sve je to lepo ovako dok pričaš, ali kada malo zagrebeš dođeš recimo do podatka da u Srbiji jedva da postoje dve ili tri lokacije gde bi mogla da se postavi farma vetrenjača, a da je to isplativo. Slično i za te fotoelektrične panele, hoćeš li možda da ih postavljaš na oranice po Vojvodini? Nećeš. To što će par stotina kuća da ihs tavi na krov i zagreje vodu za kupanje leti je malo.

Jeftini nisu jer to njima nije u interesu niti ce biti, sve dok se data tehnologija neizbezno ne omasovi (i Mac kojeg volimo je nekada bio teska egzotika ... ) e tada ce biti jeftina.

Nema to veze sa omasovaljvanjem, već sa mnogo drugih faktora koje ti izgleda ne želiš da vidiš.

Nije lepo nekoga markirati a da ga ne upoznas, ono zeleni ti nije na mestu. Ja sam skrenuo temu samo radi ilustracije ali vidim da kulturna razmena misljenja nije bas svima omiljen sport. Mogu reci samo da mi je zao.

Sretao sam ja mnoge koji su pričali kao ti, na argumente samo odgovarali ‘zdravije’, ‘čstije’. U redu je zalagati se za to, ali na realan načn, a ne ovako. Zato ja sve koji tako rezonuju sovem ‘nazovi zeleni’. Ovamo je protiv nuklearki, zalaže se za ‘jefitne obnovljive izvore energije’, a papir baca u kontejner.

‘Upravo iz ovih poreza i dažbina koje bi da ukineš i uživaš u nekom anarho/komunističkom svetu gde niko ne radi, a svi uživaju, cveće miriše i svima nam je lepo.’

Ovo samo potvrdjuje ono sto sam malopre napisao. Nisi ni pazljivo procitao niti razumeo sustinu moje ilustracije, agresivan nastup govori dovoljno. Samo cu dobronamerno reci ‘ajde da se povodom iste teme cujemo za cca 20 godina’.

Povodom koje teme, neplaćanja doprinosa i poreza? Tu sam ekstremno netolerantan. hoćeš da ti dete ide u školu, hoćeš asfaltirane ulice, plaćaj porez, tu nema razgovora.

Ukoliko o eneregiji pričaš, ukoliko sada ne počnemo da gradimo nuklearku, za 20 godina ćemo uvoziti struju i plaćati je pet puta skuplje, ako ne i više, zato što količna koju ćemo dobijati iz obnovljivih izvora neće biti dovoljna.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 03 June 2011 08:00 PM   [ # 26 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  64
Joined  2011-05-31

Dachaz wrote:

smug9001 wrote:

I ja tebi da se zahvalim što pretpostavljaš u moje ime.

Žao mi je, ali ja ne znam na koji drugi načn se može protumačti nečji odgovor image macroom.

To se smatra za veoma rude and dismissive na svakom forumu koji sam dosad posećivao.

Profile

Posted: 03 June 2011 11:45 PM   [ # 27 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-03-06

madamov wrote:

Molez wrote:

Sasvim sam siguran da ce uciniti sve da zadrze maksimalnu kontrolu ali ako se malo ozbiljnije pozabavis problemom, konkretno fotoelektricnih panela, videces da si na krivom putu. Uopste iz komentara mi deluje da te detalji vezani za alternativne izvore energije ne zanimaju previse vec imas neko unapred skockano misljenje i cvrsto ga postavljas.

Poznati su mi detalji, biće da tebi nisu, zato i odgovaram ovako. Sve je to lepo ovako dok pričaš, ali kada malo zagrebeš dođeš recimo do podatka da u Srbiji jedva da postoje dve ili tri lokacije gde bi mogla da se postavi farma vetrenjača, a da je to isplativo. Slično i za te fotoelektrične panele, hoćeš li možda da ih postavljaš na oranice po Vojvodini? Nećeš. To što će par stotina kuća da ihs tavi na krov i zagreje vodu za kupanje leti je malo.

Jeftini nisu jer to njima nije u interesu niti ce biti, sve dok se data tehnologija neizbezno ne omasovi (i Mac kojeg volimo je nekada bio teska egzotika ... ) e tada ce biti jeftina.

Nema to veze sa omasovaljvanjem, već sa mnogo drugih faktora koje ti izgleda ne želiš da vidiš.

Sretao sam ja mnoge koji su pričali kao ti, na argumente samo odgovarali ‘zdravije’, ‘čstije’. U redu je zalagati se za to, ali na realan načn, a ne ovako. Zato ja sve koji tako rezonuju sovem ‘nazovi zeleni’. Ovamo je protiv nuklearki, zalaže se za ‘jefitne obnovljive izvore energije’, a papir baca u kontejner.

Povodom koje teme, neplaćanja doprinosa i poreza? Tu sam ekstremno netolerantan. hoćeš da ti dete ide u školu, hoćeš asfaltirane ulice, plaćaj porez, tu nema razgovora.

Ukoliko o eneregiji pričaš, ukoliko sada ne počnemo da gradimo nuklearku, za 20 godina ćemo uvoziti struju i plaćati je pet puta skuplje, ako ne i više, zato što količna koju ćemo dobijati iz obnovljivih izvora neće biti dovoljna.

WTF???
Ok. Madamov. definitivno nismo na istoj planeti. Ni ovaj put nisi procitao sta sam napisao. A ni tebi nije jasno sta pises. Alternativna energija nisu samo vetrenjace i ‘fotoelektricni paneli koji prave toplu vodu’ ?!?

Obzirom na tvoj profil ovo ponasanje me iznenadjuje. Nespojivo, u stvari profil mozda bas i objasnjava.
Ajde posto si admin ukini moj nalog. Postao si neprijatan za druzenje, da ne kazem radikalan a ja sam ovde bio samo gost raspolozen za pricu. B)

Signature 

Profile

Posted: 04 June 2011 12:36 AM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Stvarno nmam nameru da nekoga ubedjujem kako treba da se ponasa ali ja znam da ja nemam cega da se plasim. Ako je nekome zinulo dupe da zna gde sam u svakom trenutku onda neka zna…Ako je nekoga briga da li sam kupio Imlekovo mleko ili mlekare Sabac odmah bih mu rekao (ali je na forumu zabranjeno reklamiranje 😊)
Nisam osoba koja veruje bi razmisljala da li je snimak sletanja na mesec bio montiran i da li se zaista americka zastava viori na mesecu ali sam shvatio da ako postoji svetska zavera ja ne mogu nista protiv nje.
Zasto se koprcati kada cemo pre ili kasnije svi to prihvatiti.

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i3 3.2&#63743;MacBook Alu 13\\\" 2.0&#63743;iPad 1st&#63743;iPhone 4S&#63743;iPhone 3Gs&#63743;iMac 20\\\" 2.0&#63743;iPhone 2G&#63743;iPod Classic

Profile

Posted: 04 June 2011 01:23 AM   [ # 29 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Kako jbt, zar nisi gledao filmove???

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile