< 1 2 3 4 5 > 
3 of 5
iCloud®
Posted: 04 June 2011 02:02 AM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  274
Joined  2010-03-04

I dalje nema nade za live stream na apple.com ?

Post edited by: Kapetan, at: 2011/06/04 02:03

Profile

Posted: 04 June 2011 09:50 AM   [ # 32 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

LaMar wrote:

Zasto se koprcati kada cemo pre ili kasnije svi to prihvatiti.

Samo jedna molba. Molim te nemoj da generalizujes i prihvatas nesto u moje ime. Ja necu prihvatiti a ti radi kako ti odgovara. ‘Svi ce to prihvatiti’ dodano olaksava liniju manjeg otpora koju si izabrao i smiruje savest. Posto se savest deep down buni hteo da priznas ili ne.

Stvarno nista lose ne mislim (i ne podcenjujem tvoje godine) ali veruj mi da u 20+ godina prosto ne mozes da razumes neke mehanizme po kojima ‘svet funkcionise’.

Profile

Posted: 04 June 2011 10:07 AM   [ # 33 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

Molez wrote:

Ok. Madamov. definitivno nismo na istoj planeti. Ni ovaj put nisi procitao sta sam napisao. A ni tebi nije jasno sta pises. Alternativna energija nisu samo vetrenjace i ‘fotoelektricni paneli koji prave toplu vodu’ ?!?

Samo mi onda odgovori šta su? Tj., reci šta smatraš pod tim pošto smo od ‘jeftine obnovljive energije’, preko toga da odjednom više nije jeftina ‘jer svetski lobiji ne daju da bude jeftina’, došli do ‘alternativne energije’ koja, je li, ne mora nužno da bude i obnovljiva?

O planetama ne bih, a ako ti smeta što neko kritikuje ili se ne slaže sa tobom, to ćeš morati sam sa sobom da rešiš, a ne da tražiš da te neko banuje.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 04 June 2011 01:54 PM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

[Engadget Live Blog]
[ArsTechnica Liveblog]

Post edited by: DS_Store, at: 2011/06/04 13:54

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 04 June 2011 06:28 PM   [ # 35 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-06-06

O ‘Cloudu’ se priča u poslednjih kao da je next big thing, a Apple takvo rešenje ima već godinama.

Što znač da su Mac korisnici i ovog puta u prednosti u odnosu na ostatak sveta, jer ono što nam Google i sl. poklanjaju, prodaju… Apple već odavno naplaćuje.
A Mac korisnici po ‘difoltu’ koriste MobileMe. Ili ne koriste?!

Pitanje: Da li takva usluga treba da se naplaćuje?
I koliko?

Ili bi više voleli da i to bude za Dž?
Jesu li hard disk ili USB flash za Dž?
Jeli internet za Dž?

Ko je sprema da plati, MobileMe godišnju pretplatu ovakvu kakva je sad ±100€.

Profile

Posted: 04 June 2011 06:54 PM   [ # 36 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

Pedja wrote:

Što znač da su Mac korisnici i ovog puta u prednosti u odnosu na ostatak sveta, jer ono što nam Google i sl. poklanjaju, prodaju… Apple već odavno naplaćuje.

Citam triput i ne mogu da provalim dal si ovde ironican ili ne.

Profile

Posted: 04 June 2011 09:15 PM   [ # 37 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

DS_Store wrote:

[Engadget Live Blog]
[ArsTechnica Liveblog]

Jel’ da pričamo ovde prekosutra tokom kyenotea ili da otvorimo novu temu, pa onda da se vratimo da ovde pričmo o iCloudu, u onoj već velikoj o Lionu, šta mislite?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 04 June 2011 09:42 PM   [ # 38 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

dusanx wrote:

LaMar wrote:

Zasto se koprcati kada cemo pre ili kasnije svi to prihvatiti.

Samo jedna molba. Molim te nemoj da generalizujes i prihvatas nesto u moje ime. Ja necu prihvatiti a ti radi kako ti odgovara. ‘Svi ce to prihvatiti’ dodano olaksava liniju manjeg otpora koju si izabrao i smiruje savest. Posto se savest deep down buni hteo da priznas ili ne.

Stvarno nista lose ne mislim (i ne podcenjujem tvoje godine) ali veruj mi da u 20+ godina prosto ne mozes da razumes neke mehanizme po kojima ‘svet funkcionise’.

OK, neka bude da sada smatras da nikada neces koristiti Cloud servis.
Ali jedna mala digresija, imam drugara koji je koristio Facebook a onda je shvatio da mu zivot pocinje vise biti on-line nego off-line. Naravno, prvo sto je uradio je da je ugasio Facebook i poceo da pljuje po svima koji ga koriste. Kada je konkurisao za jedan posao, u drugom krugu intervjuisanja, su ga pitali za njegov Facebook nalog i da navede broj prijatelja koje ima na toj socijalnoj mrezi. Taj podatak su koristili da bi uvideli kakve su mu socijalne vestine jer su svi sebe ocenili maksimalnom desetkom u socijalnim vestinama. Trebam li reci da nikada nije pozvan na sledeci krug?

Btw, povlacim se iz dalje diskusije jer mislim da sam vise nego ocigledno stavio do znanja da je clouding buducnost.

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i3 3.2&#63743;MacBook Alu 13\\\" 2.0&#63743;iPad 1st&#63743;iPhone 4S&#63743;iPhone 3Gs&#63743;iMac 20\\\" 2.0&#63743;iPhone 2G&#63743;iPod Classic

Profile

Posted: 04 June 2011 10:10 PM   [ # 39 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

LaMar wrote:

Trebam li reci da nikada nije pozvan na sledeci krug?

Ja kada u pregovorima dodjem do toga da kupac trazi moj skajp id ‘da bi smo bili u stalnoj vezi’ prekinem pregovore i kazem mu da ne moze da plati to da prica glasom sa mnom. Istinita prica. I fino mirno zivim. Tako da sve je stvar odluke koliko si spreman da zrtvujes da bi nesto dobio.

Profile

Posted: 04 June 2011 11:11 PM   [ # 40 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

madamov wrote:

Jel’ da pričamo ovde prekosutra tokom kyenotea ili da otvorimo novu temu, pa onda da se vratimo da ovde pričmo o iCloudu, u onoj već velikoj o Lionu, šta mislite?

Hajde otvori novu temu ako ti nije problem, kako bi sve bilo uredno i razdvojeno.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 04 June 2011 11:37 PM   [ # 41 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Da zrtvujem Skype da bi me zvao na mobilni?!?
Odmah bih bacio mobilni samo kada bi me ljudi zvali na Skype kada sam online.
Mi smo definitvno potpuno razlicite licnosti 😊))

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i3 3.2&#63743;MacBook Alu 13\\\" 2.0&#63743;iPad 1st&#63743;iPhone 4S&#63743;iPhone 3Gs&#63743;iMac 20\\\" 2.0&#63743;iPhone 2G&#63743;iPod Classic

Profile

Posted: 05 June 2011 12:24 AM   [ # 42 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

Procitaj ponovo molim te. Skajp je samo za par kontakata off posla. Moj mobilni ima samo porodica. Tako da ne pristajem cak ni na skajp a da ne pricam o mobilnom. Opet stvar izbora 😉

Profile

Posted: 05 June 2011 02:02 PM   [ # 43 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

DS_Store wrote:

madamov wrote:

Hajde otvori novu temu ako ti nije problem, kako bi sve bilo uredno i razdvojeno.

Otvorena:  http://www.macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=26&func=view&id=69390&catid=33

Signature 

Profile

Posted: 05 June 2011 05:06 PM   [ # 44 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  535
Joined  2010-06-20

Koliko besmislica na jednom mestu. Covek koji je dovoljno paranoican da ne daje skajp, apsolutno nije kompetentan da govori o bezbednosti, kao da polemisemo sa bilom gejtsom o tome koliko ce novi osx biti super i kako jedva cekam da ga kupim.

Takodje onog trenutka kada sam video jedno rangiranje po godinama, bilo mi je apsolutno jasno sa kime imamo posla. Neki od vas treba da izvade kablove iz rutera (jer je o najbolja zastita od toga da vas neko prati preko interneta); stave zavese na prozore i zakljucaju se iza svoje trostruke brave, a ne da se bave kritikovanjem napretka.

Clouding je ne samo stvar sa kojom cemo se morati pomiriti, vec i stvar sa kojom cemo se vrlo rado pomiriti. Kao i tablet racunari. Svi su odjednm eksperti za to zasto je koncept tablet racunara ili racunara sa touchscreenom los i neupotrebljiv za ozbiljan rad, a niko se ne bavi problemom. Apple nece izbaciti touch imac, ali ne zato sto smatra to za losu ideju, vec zato sto smatraju da nije dovoljno razvijena da bi posedovala realnu upotrebljivost koja bi se smatrala napretkom. (kao da niko ovde ne obraca paznju na apple politiku rada) dajte tabletima jos nekoliko godina, onog trenutka kada vam bude prijatnije da za obican rad banalni odlazak na fejsbuk ili proveru maila, pregledanje eksel fajla cena u istyle ili nesto slicno, odaberete tablet, a ne netbook, jer vam vise prija, a ne zato sto nemate prilikuda se igrate sa tabletima cesto, stigli smo do pocetka dominacije tableta i evolucije istih u racunare. To je prvi od stepenika ka touch racunaru, na kome vam nece pasti napamet da prikljucite mis, sem ako je bas neophodno, cak i za profesionalni rad.

Ovom stepenistu napretka (koje je neminovno); prethodi dugacak hodnik u kome je trenutno ipad i ostali tableti, kao i microsoftove touch povrsine…

Koliko god ce me sada ismejati neki profesionalni korisnici, jer je tesko zamisliti touch imac za rad u sadasnjem final cutu ili photoshopu, ako se malo udube, shvatice da sam u pravu. Ako apple (a ne samo oni) tera u tom pravcu (a tera); kad tad cemo videti uspesan koncept OZBILJNOG touch racunara (ali tek posle serije fail igracki, osim u slucaju applea, gde se politika firme protivi tome). Jer vec dugo, nije glavni problem tehnologija, (sada ce programeri da me pojedu) vec interakcija sa korisnikom, UI, nacin koriscenja, a prelaskom na nivo kontrole koji touch tehnologija dozvoljava (taj osecaj lakoce da uradite nesto) vaznost UI raste eksponencijalno.
I oko ovoga drugoga sam u pravu, sve promene vezane za na primer internet jezike, u poslednjim godinama se svode na funkcionalnost naravno, ali sve veci deo, na poboljsavanje osecaja koji korisnik ima dok surfuje. polja koja proveravaju svoju sadrzinu bez reloadovanja stranice, veliki broj razlicitih medija upotrebljenih na sve moguce nacine, cela industrija web dizajna…

I vise nego puna funkcionalnost, uz maksimalno uproscavanje pristupa, je ono sto volimo kod Applea, a ocigleno i ono sto mnogi zaboravljaju. A tek posle toga, inovativnost i implementacija novih ideja.

Vi koji ste previse matori da se secate ovoga, idite da igrate sah na kalisu, tamo vas niko nece pratiti dok citate vecernje novosti…

Clouding je vec sada odavno koncept, i bio je u hodniku. Ovo bi u poslednjih godinu dana bi bila njegova premijera, prvi stepenik. Isto kao i kod ideje touch povrsina, za 5-10 godina, usability ce biti na takvom nivou da cemo se secati starog sistema rada uz osmeh, kao sada svog prvog PCa, ili instalacije auto cada sa 7 disketa…. (a neki od nas se ocigledno u slicnom svetlu secaju Spartaka?)

uvek ce postojati i druga opcija, za ljude kojima je tajnost i bezbednost potrebna, iz prostog razloga sto ce NEDOSTATAK takve opcije biti neprihvatljiv, cak i za nas koje boli dupe da li ce neko iz gugla znati koju salatu i marku hleba kupujem, jer se kosi sa osecajem slobodnog izbora. Ja ne koristim enkpripciju i wipeout celog diska, niti cu je ikada koristiti, ali mi je veoma drago sto ona postoji kao opcija (barem u lionu). Nedostatak toga je nesto sa cime se niko (a steva jobs, PRVI) nece pomiriti, ali poboljsavanje opcije normalnog koriscenja je nesto zbog cega niko ne bi trebalo da se buni.

CAN I GET AN AMIN, MY BROTHERS? :D

Profile

Posted: 05 June 2011 05:42 PM   [ # 45 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

Alavi wrote:

Koliko besmislica na jednom mestu. Covek koji je dovoljno paranoican da ne daje skajp, apsolutno nije kompetentan da govori o bezbednosti, kao da polemisemo sa bilom gejtsom o tome koliko ce novi osx biti super i kako jedva cekam da ga kupim.

Alavi, dete, nista nisi shvatio. Pa da ti ne razbijam iluzije posto samo neke stvari moraju same da ti dodju, hajde da probam _jos jednom_ o skajpu. Molim te procitaj sva slova, ok?

Ja skajp ne cuvam zbog paranoje nego zbog toga sto je _sve_ sto cinis stvar izbora. Sigurno bih dobio posao ili dva vise da pristajem na skajp ali time zrtvujem svoje ‘slobodno vreme’ ili ‘vreme za razmisljanje’. Mozda cak i dobijam bolje/isplativije poslove jer izbegavam daveze koji bi da caskaju dok trebam da radim.

Skajp je pomenut samo kao ilustacija, zbog oblaka: za sve odluke koje donosis si sam odgovoran—ako nisi sagledao sve prednosti i mane tough luck jer si sam odlucio i niko te nije naterao.

So taksativno:
[ul]
[li]Hoces Skajp za posao? Imaces vise posla ali manje para i vremena.[/li]
[li]Neces Skajp za posao? Imas divan filter za dosadne, imaces manje ali kvalitetnijeg posla.[/li]
[li]Hoces oblak? Svesno si poklonio privatnost na tacni.[/li]
[li]Neces oblak? Cenis _svoju_ privatnost, bilo ko ce da se namuci da sazna nesto o tebi. Cisto iz principa.[/li]
[/ul]
...i tako dalje.

I zaboga kakav je argument da ‘svi ostali to rade’ ili ‘da je to buducnost’. Sve mi drugo kazi ali da svi ostali trce u istom smeru mi nikad nije bio argument.

Profile

< 1 2 3 4 5 > 
3 of 5