‹ First  < 2 3 4 5 > 
4 of 5
iCloud®
Posted: 05 June 2011 06:27 PM   [ # 46 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

dusanx wrote:

bilo ko ce da se namuci da sazna nesto o tebi. Cisto iz principa.

Ovo je glavno, ovde se lomi. Mislim da, s izuzetkom ljudi koji umotavaju galvu u alu foliju, niko ne može da tvrdi da je 100% zaštitio svoju privatnost. Neko to doživljava tako kao ti (Vi?) dusanx, ja recimo mislim da ako već ne mogu da sačuvam privatnost 100%, hajde barem neka to bude minimum sa moje strane, a da izvučem maksimum od one druge.

Ono, napad i odbrana, neko gradi bunker, neko kupuje veći top, sad šta ko preferira. A pošto upravo završavam čtanje Patonove autobiografije, pod utiskom sam onoga što je rekao nakon invazije na Siciliju: ”blagi bože, da su uložili trećinu vremena i truda u ofanzivu koliko su utrošili na bunkere i rovove, mi danas ne bi stajali ovde.” Hoću da kažem, neke stvari su neminovne, ja razumem i poštujem stav da se neko aktivno ”brani” do poslednjeg bita ali ipak mislim da je na duže staze korisnije uroniti u sve to što pre i sve vreme dobro voditi računa da ti njih za*ebeš pre nego što oni za*ebu tebe.

Jedva čekam da barem vidim šta je uopšte to iCloud čudo. Apple obično isporučuje novorođenčad koja ne nude skoro ništa za velike pare ali nadam se da je to bio mobileMe. Valjda će ovo biti primamljivija ponuda.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 05 June 2011 07:37 PM   [ # 47 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

DS_Store wrote:

dusanx wrote:

bilo ko ce da se namuci da sazna nesto o tebi. Cisto iz principa.

Ovo je glavno, ovde se lomi. Mislim da, s izuzetkom ljudi koji umotavaju galvu u alu foliju, niko ne može da tvrdi da je 100% zaštitio svoju privatnost. Neko to doživljava tako kao ti (Vi?) dusanx, ja recimo mislim da ako već ne mogu da sačuvam privatnost 100%, hajde barem neka to bude minimum sa moje strane, a da izvučem maksimum od one druge.

Upravo tako, svako povlaci crtu gde hoce, vise ili manje svestan posledica, prednosti i mana. Inace sve dok mozemo da caskamo o raznim opcijama a da jedan drugom ne namecemo sta da taj drugi da radi—meni super.

Prelazimo na Vi cim se posvadjamo, ok? 😛 Ja cim se iznerviram pocnem da persiram haha.

Ozbiljno, sve dok si svestan sta neki izbor znaci ja ne bi tu nista menjao u pristupu. Pracenje gomile zato sto ‘valjda gomila zna sta radi’ me malo isprovocira ponekad. Posto gomila skoro nikad ne zna sta radi, i zasto to radi.

Profile

Posted: 05 June 2011 07:47 PM   [ # 48 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Svađa? Alavi je spominjao neke matorce pa ko reko’ ako ima neki senior ovde da mu se ne obraćam na Ti, neje lepo :whistle: :side:

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 05 June 2011 07:57 PM   [ # 49 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  535
Joined  2010-06-20

Da…. Banalizovanjem svega napisanog ces svakako postici da te bolje razumemo.

U svakom slucaju, ti zelis privatnost, privatnost ti se dozvoljava. Imas opciju da ne koristis icloud… toliko o tome za sada. Ukoliko ti se ne dopada koncept clouda, nije koncept los, nego se tebi

ne dopada koncept clouda

...

Profile

Posted: 06 June 2011 02:36 PM   [ # 50 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

[img size=600]http://imgs.xkcd.com/comics/the_cloud.png[/img]

Post edited by: Dachaz, at: 2011/06/06 14:38

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 06 June 2011 04:54 PM   [ # 51 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

‘Theres a lot of caching’ :laugh:

Profile

Posted: 08 June 2011 12:26 AM   [ # 52 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

LaMar wrote:

dusanx wrote:

LaMar wrote:

Zasto se koprcati kada cemo pre ili kasnije svi to prihvatiti.

Samo jedna molba. Molim te nemoj da generalizujes i prihvatas nesto u moje ime. Ja necu prihvatiti a ti radi kako ti odgovara. ‘Svi ce to prihvatiti’ dodano olaksava liniju manjeg otpora koju si izabrao i smiruje savest. Posto se savest deep down buni hteo da priznas ili ne.

Stvarno nista lose ne mislim (i ne podcenjujem tvoje godine) ali veruj mi da u 20+ godina prosto ne mozes da razumes neke mehanizme po kojima ‘svet funkcionise’.

OK, neka bude da sada smatras da nikada neces koristiti Cloud servis.
Ali jedna mala digresija, imam drugara koji je koristio Facebook a onda je shvatio da mu zivot pocinje vise biti on-line nego off-line. Naravno, prvo sto je uradio je da je ugasio Facebook i poceo da pljuje po svima koji ga koriste. Kada je konkurisao za jedan posao, u drugom krugu intervjuisanja, su ga pitali za njegov Facebook nalog i da navede broj prijatelja koje ima na toj socijalnoj mrezi. Taj podatak su koristili da bi uvideli kakve su mu socijalne vestine jer su svi sebe ocenili maksimalnom desetkom u socijalnim vestinama. Trebam li reci da nikada nije pozvan na sledeci krug?

Btw, povlacim se iz dalje diskusije jer mislim da sam vise nego ocigledno stavio do znanja da je clouding buducnost.

Ne vezano za ovo temu ali ti koji su ga intervjuisali ocigledno nemaju pojma jer koliko imas prijatelja na fb moze da znaci koliko si asocijalan ili ne, posto ako imas 4000 prijatelja znaci da blejis 24/7 ispred racunara (osim ako nisi javna licnost ili sl. pa da imas gomilu prijatelja) i da su ti socijalne vestine svedene na 0 u stvarnosti.

Jedino ako nije konkurisao za neko marketing/spam radno mesto, onda se to racuna.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 08 June 2011 10:07 AM   [ # 53 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-21

Sve je to lepo ili nije lepo, ali mene slabo dotice 😊

Nije da se nesto plasim cloud koncepta, posto sam mnogo davno ustanovio da mi je yahoo ili gmail nalog sasvim zgodno mesto da izbekapujem neki sors, tekst seminarskog ili kakvog vec rada i tome slicno. Neke svoje projekte vec drzim na nekim spoljnim svn serverima, i tu ima smesnih situacija, recimo kada doticne britanska policija zapleni na mesec dana jer je neko na njima drzao nedozvoljeni (piratski) sadrzaj :laugh:

Ne bih se cimao mnogo da stitim svoju privatnost, iz prostog razloga sto su do sada svi oni vec skinuli sta su hteli o meni. Posaljem CV nekome sa gmail naloga i odmah mi sa strane iskacu oglasi za career savetovanje, sertifikaciju za Javu, nove frejmvorke itd. Jbg, sad mogu da se cimama sa Torom koliko oces. 😊

Sto se Apple oblaka tice, fino, ali za mene ne previse upotrebljivo. Nemam iOS uredjaja i ne cini mi se da ce ih biti u skorije vreme, pa sta ima da se sinhronizujem okolo? Jedva da i onaj svoj iPod Nano koristim. Bas me zanima kako bi isla sinhornizacija sa mojim 256k(max) uploadom :D Koliko bi mi trebalo da napucam besplatnih 5GB? Dobro, na svu srecu, there is a lot of caching 😛 Apple has detected that you have ‘Hot Twins and Old Pervert.avi’. The contents of this file are already available on our cloud network. I order to reduce network traffic, this common file content will be used.

Sam Lion, sta god lepo doslo s njim, doci ce kupovinom novog Apple racunara, kada god to bilo. Dobri, stari, dopingovani MB se drzi leoparda.

Signature 

Eager to learn

Profile

Posted: 08 June 2011 07:50 PM   [ # 54 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

Jobs ‘97 prica o oblaku, vredi videti voleli oblak ili ne:
http://youtu.be/3LEXae1j6EY?t=14m10s

Profile

Posted: 17 June 2011 04:50 PM   [ # 55 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

http://alanvanroemburg.tumblr.com/post/6550997276/apple-icloud-icon-golden-ratio-alan-van-roemburg

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 02 August 2011 02:04 AM   [ # 56 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Proradio (barem front): http://www.icloud.com

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 02 August 2011 08:53 AM   [ # 57 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Meni nije prošao Apple ID (kaže nije dobar); a onda kada sam probao da se ulogujem onim sa mac.com uspeolo do tačke gde mi kaže da to nije AppleID iCloud Developer account:

[img size=274]http://www.macserbia.org/components/com_simpleboard/uploaded/images/icloud.png[/img]

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 02 August 2011 09:05 AM   [ # 58 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Da, izgleda da radi samo s nekim developer accountima. E sad, kojim i kako - nije mi jasno. Ali pustili su ga u rad kao Betu, ima i nekih screenshotova po netu.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 02 August 2011 09:13 AM   [ # 59 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

Dev preview trazi 10.7.2 developer update. ‘Install this pre-release update which is being provided solely for testing iCloud’.

Moracu da preskocim jer radim nesto na Lionu a XCode vec ima problema sa verzijama. 3.2.x radi svuda a 4.x trazi precizno verziju OS-a kojoj odgovara.

Danas izasao iPhoto 9.2 beta 2 koji radi photo streaming na cloud ali nije kompatibilan ni sa cim, veliko upozorenje da je samo za test.

Profile

Posted: 13 October 2011 11:04 AM   [ # 60 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Elem, posto je ovo pusteno u rad, moze li mi neko reci da li ga je ikako moguce aktivirati bez iOS 5 ili Liona??

Imam Apple ID ali naravno ne pusta me unutra dok ne pristupim prvo iz jednog od spomenuta dva OS-a… Je li probao neko?

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

‹ First  < 2 3 4 5 > 
4 of 5