Ako hoces jednokratnu kupovinu aplikacija, mislim da ti je bolje resenje qvoucher.rs da se ne bi cimao sa karticama.
Potreban ti je samo acc bez registrovane kartice i to je to.
Ako planiras cesto da kupujes i isprobavas, onda registrujes na HR ili SLO kao sto ti je Dachaz rekao, registrujes podatke svoje kartice u za to predvidjena polja i to je to.
Sta god radis u vezi naloga, zavrsavas iz iTunes-a ako mozda nisi znao.
E sad,
Registracija naloga bez kartice ide ovako:
*U iTunes-u izaberes AppStore. Kad se otvore aplikacije, kliknes na bilo koju koja npr kosta 0.99$. Otvorice ti se mali sivi prozor u kom imas opciju Sign In i Register.
*Ovo je vazan korak jer jedino tako dobijas opciju NO CREDIT CARD u toku registracije posle
Ides na to Register. iTunes ti odvara TOS prozor, koji stikliras da si procitao i ides next. Onda dobijas polja za unos raznih informacija.
Prvo sto vidis je tip kartice (VISA,MASTERCARD itd) i na kraju tog niza bi trebalo da imas NO CREDIT CARD ili tako nesto. Stikliras to.
Onda uneses u ostala polja druge informacije.
Za appleID mozes unijeti svoj gmail acc.
Dalje, ja sam svoj nalog registrovao na USA adresu,ti mozes na bilo koju drugu drzavu.
Kad popunis sva polja, ides dalje do zavrsetka registracije.
Kad sve zavrsis trebalo bi da u gornjem desnom uglu iTunes-a vidis svoj user name (pokazuje ti da si logovan).
Zatim iz status bar-a iTunes (File,Edit,View…) izaberes Store i Authorize this computer.
To bi trebalo da je sve.
Ako zelis da koristis karticu, mozes odmah da kliknes na Store pa Create Account i dalje normalna procedura sa koracima TOS, unos podataka sa kartice, adresa, zemlja itd. itd.
Post edited by: Kapetan, at: 2011/06/04 17:31