‹ First  < 4 5 6
6 of 6
WWDC 2011 - osnovna tema
Posted: 07 June 2011 09:21 PM   [ # 76 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Upravo odgledah ovaj WWDC i sve je ovo lepo, Lion je sada bas kul, iako ono sto sam koristio pre neki mesec nisam nimalo zagotivio. I iOS je kul i iCloud e sad da bih ja ovo sve koristio moram:

1. Da kupim novi Mac
2. Da kupim novi iPhone

kapiram da pola stvari u Lion-u nece raditi npr. oni pokreti na trackpad-u, ne bih rekao da ce moj MacBook iz 2008/09 to da moze, takodje ovaj iOS5 je misaona imenica sa 3G pa cak mislim i za 3Gs.

Stoga sve je ovo lepo ali..

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 07 June 2011 10:36 PM   [ # 77 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  57
Joined  2010-04-28

Markooo wrote:

ne bih rekao da ce moj MacBook iz 2008/09 to da moze, takodje ovaj iOS5 je misaona imenica sa 3G pa cak mislim i za 3Gs.

Naprotiv.

Za Linoa piše da treba 64bit Intel (C2D,i3,i5,i7,Xeon)
Za iOS 5 od 3GS na dalje (uključujući Apple TV 2, iPad)

Čukajući po ovom iOS 5 emulatoru i čtajući prateću dokumentaciju, čni mi se da je iOS 5 bitan strateški proizvod, i da je Appletu mnogo bitno da se svi lako nadograde na iOS 5.

Od jednom je najvažnije ko će da nam otme rođene fajlove da ih kod sebe čuva.

Ne sviđa mi se, ali obzirom da sve bitne gorile igraju na ovo, plašim se da nećemo imati izbora.

Profile

Posted: 08 June 2011 12:18 AM   [ # 78 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

Za direkt download ili gledanje iz browsera, ne moz kvalitetnije:
http://itstreaming.apple.com/podcasts/apple_keynotes/wwdc2011_ipod.m4v

Profile

Posted: 08 June 2011 12:30 AM   [ # 79 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

@DS_Store: Jasno je meni kakva je mamipara SMS, ali baš sada kada su čak i nama malo odvrnuli slavinu na data planove, vreme je da SMS padne u treći plan.
Na tvoje pitanje ko bi prenosio te podatke si sam već dao delimičan odgovor - jedini bitni igrač trenutno su Apple, BB, Google i Microsoft - a svi oni imaju više nego dovoljne resurse za nešto takvo + nema tog operatera koji bi sebi dozvolio da se sa njima kač. Generalno, dalje od cross-platform push-a nije potrebno (dakle, nemaš potrebu da čuvaš poruke na serverima nešto dugo, pa ti je veće opterećenje propusna moć nego skladište).
Jasno mi je i da oni malo prave te platform-specific masažere da bi promovisali sektaštvo u okviru platforme, ali ako su mogli da se dogovore oko toliko drugih standarda, valjda mogu i oko ovoga.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

‹ First  < 4 5 6
6 of 6
‹‹ Srećan praznik B)      Koji HDD ??? ››