iTunes podcasts preporuke
Posted: 12 June 2011 11:24 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Pošto dosta rabim podcaste dok se vozikam unaokolo pade mi na pamet da otvorim temu gde se mogu razmeniti preporuke u vezi toga šta ko sluša od svega što se može naći na iTunesu (a i van njega, zašto da ne).

Da ljucki počmem temu pošto sam je i otvorio - najviše slušam analize (u narodu poznatije kao ”baljezganja”) vezane za sve i svašta, ukoliko je moguće duže od sat vremena. Ako bih morao da izdvojim top tri, recimo da bi to bili:
1. The Talk Show - Dan Benjamin i John Gruber (daringfireball.net); drvljenje vezano za Apple
2. Angry Mac Bastards - John Welch (bynkii.com); Darby Lions (theangrydrunk.com) i Peter Cohen; isto torokanje vezano za Apple, samo pljuvanje i krečenje na sve strane
3. Science… sort of - popularna nauka, vodi je Paleopals ekipa.

Umesto 4. honorable mention: BCC’s A History of the World in 100 Objects - naslov sve govori, na žalost, ispucali su svih 100 epizoda još prošle godine tako da, izuzev jednog specijala, nema novih epizoda.

Ovo su sve audio podcasts.

Dakle, da čujemo, šta pEreporučujete da se sluša i eventualno sabskrajbuje???

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 12 June 2011 11:36 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Ja slusam ovo, ali kapiram da vecinu nesto i nece zanimati

1605 Podcast Sessions

Podcast jedne izdavacke kuce koju pratim u pitanju je techno/tech muzika.

😊 B)

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 12 June 2011 11:58 AM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  64
Joined  2011-05-31

This American Life uvek ima zanimljive teme (od nefer tretmana osuđenih zbog posedovanja narkotika do recepta za Koka Kolu) i zabavan je za slušanje. Sat proleti prilično brzo.

The Moth je podcast usmene proze autora različtih profila. Često bude vrlo zanimljiv i tera na razmišljanje.

Radiolab je još jedan odličan podcast i moj omiljeni, pokriva uglavnom naučne/filozofske teme na vrlo pristupačan načn.

Dan Savage’s Savage Lovecast je odlična alternativna seks kolumna u radio obliku koja pokriva LGBT i strejt teme.

Ako volite vesti, probajte i BBC-jeve podcaste. Uglavnom daje dobar presek dnevnih dešavanja u svetu plus poneku worldwide human interest priču.

Profile

Posted: 12 June 2011 01:32 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  421
Joined  2008-05-26

Drum and Bass Arena - Fresh from London, za one koje vole DnB. Meni se bas svidja, i nije previse napadna muzika, ovo je vise liquid i intelligent DnB, tako da malo vuce na dzez.

I to je otprilike sve od podkasta na iTunes.

Ima i jedna dobra radio emisija na Antena M (crnogorska radio stanica).
The Books of Knjige se zovu, 4 momka sa Cetinja. Nesto nalik nadrealistima. Imali su TV emisije ranije, i pravili skeceve, mislim da nemaju sad.
Svakog petka tacno u petak (ponoc) imaju emisije,a na svoj sajt ih postavljaju sa zakasnjenjem od mesec - dva.
http://www.thebooksofknjige.com/tbok/a-emisije.php

Profile

Posted: 12 June 2011 02:25 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

1.Chromanova.fm presents: Progressive Psytrance Deejay Sets

Signature 

MacBookPro5

Profile

‹‹ FEEDBACK      Ko ce na nastavu:) ››