Kupovina aplikacija preko App Storea
Posted: 12 June 2011 03:40 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  21
Joined  2011-06-12

Nov sa App Store nalogom i generalno kupovinom preko istog aplikacija za OS X, pa rekoh da pitam.

Hocu da kupim neke aplikacije preko App Store (uskoro i Lion izlazi, pa eto jos jedne prilike da se angazuje doticna prodavnica).
Kreirao sam AppleID nalog na appleovom sajtu. Izabrao kao drzavu Jugoslaviju, popunio podatke i stigao mi je email da je nalog uspesno kreiran. Logovao sam se na appleid.apple.com da vidim jel to to i sve izgleda ok.

Startujem App Store, logujem sa apple nalogom i odmah me navodi da unesem podatke o nacinu placanja. Imam Intesa Visa Net karticu sa kojom placam na netu (sa istom nemam nikakvih problema). Medjutim u App Store, ‘Billing Address’ deo ne mogu da popunim jer ne mogu da nadjem ni Srbiju ni Jugoslaviju. Deo podataka mi vuce (adresa, grad) iz AppleID podesavanja, ali deo treba da se popuni (pre svega drzava).
Koliko sam saznao, Srbija nije podrzana preko AppStorea.

Ja uvek mogu da ostavim neke bezveze podatke za Makedoniju ili neku drugu zemlju, ali da li tako treba raditi.

Kako vi kupujete preko App Storea aplikacije, a da ste iz Srbije, da niste developer i kao takvi da imate nalog, a bilo bi lepo da moze karticom ?

Profile

Posted: 12 June 2011 10:08 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Jedino tako možeš, da napišeš u billing address da si iz Slovenije, Hrvatske ili nešto treće.

Pretraži forum, ima dosta tema sa ovim pitanjem.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 12 June 2011 10:45 PM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  21
Joined  2011-06-12

Hvala. Ma trazio sam na forumu, ali kao za baksuz nista nisam nasao. Sada ukucam App Store, izaslo mi x tema.
Mislim da sam i jutros iste kljucne reci unosio. Mada nisam bio tada registrovan/logovan, ali ne verujem da ima takvo ogranicenje.
Jednom recju, cudno…

U svakom slucaju, snasao sam se, isao na SLO i radi kako treba.

Jos jednom hvala.

Profile