madamov wrote:
MacHeist daje neki fiksni iznos, a razliku zadržava za sebe. Prilično ih pljuvao onaj Daring Fireball ili već kako se zvaše. Nadam se zbog Toše da je procenat.
Ovo je važilo za prvi MH, kasnije je pravljen drugi deal. Nisam video ni jednog developera da je nezadovoljan MH-om 2 i 3, svi su prilično zadovoljni.
MH ekipa tu svakako uzme najviše para, ali po mom mišljenju sasvim zasluženo. Oni prave čtav marketing i promociju i to sada rade toliko uspešno da ne znam ni za jednu drugu akciju iole približnog fin. efekta. Kada bih imao priliku da budem deo te priče, bez razmišljanja bih pristao (hipotetički pričam, pošto nemam Mac app).
Oni su recimo iskoristili ceo taj user base za ovu Voices iPhone app. Aplikaciju je radila nepoznata ekipa (do tada) po imenu Taptivate i onda su sa ovima napravili deal da TapTapTap (firma iza MH-a) uradi marketing. Efekat: Voices je dospeo na #1 u US za tri dana. Cena: 50% ukupne prodaje (ovo iz druge ruke, niko od učesnika nije potvrdio baš). Po meni, non-brainer, čst dobitak za sve strane.
Da se vrnem na topic 😊 - pazario sam MPEG2 Works. Slabo mi treba tako nešto, ali kad mi zatreba doći će vrlo dobro, a komentari su vrlo, vrlo dobri pa verujem da su to pare lepo uložene.