vujke83 wrote:
nasao sam varijantu za stavljanje atv flash-a ali me zanima jedno da li pre toga treba da ga jailbreakujem ili je dovoljno samo ovo?
Ne odgovorih ti direktno na pitanje. Dakle:
ATV Flash stavis na USB disk (imas uputsvo na njemu kako se radi, mada mi se cini da je samo klasican istall koji pokrenes i izaberes koji ces USB disk). Nakon toga ugasis Apple TV, prikljucis USB, upalis TV i nakon nekoliko minuta sve je instalirano!
Ja materijal kopiram na Apple TV preko FTP klijenta posto nakon dodavanja Apple Flash TV-a moguce mu je pristupiti putem ovog protokola koristeci se sledecim parametrima:
host: AppleTV.local
user: frontrow
pass: frontrow
Sve mi to radi preko wireless mreze.
I da… kada tako sredis Apple TV, moguce je da namestis (ovo radis direktno u menijima Apple TV-a, mislim da se zove Places) da pristupis folderu koji se nalazi na Mac-u, PC-u i da direktno odatle gledas filmove pa tako nije potrebno ni da kopiras materijal.
Iskreno, ja sam od toga odustao posto kopiranje filma traje 5-10min, a desavalo mi se da mroam da restartujem Apple TV da bi video foldere, ili da mi malo secka ako dodje do opterecenja mreze… ali u svakom slucaju vredi probati 😊