aleck wrote:
Ovde sam mislio pre svega na table view/cell design…
Sad, ne bih da se pravim pametan, jer napominjem da još ništa nisam radio sa iOS-om, a nisam ni proveravao dokumentaciju i sličnost UI klasa sa NS clasama na Mac os X-u, ali me zanima…
Zar sve ovo što si naveo ne može da se odradi delegate metodama UITableView-a, kao što je na primer -tableView:dataCellForTableColumn:row: (ili nešto ekvivalentno što podržava UITableView) a onda te ćelije sam formiraš tako što ih naslediš, pa preradiš metode kao što su -drawWithFrame:inView: i editWithFrame:inView:editor:delegate:event: i tako dalje?
Ili to u stvari želiš da koristiš subviews, koji će u stvari da zamene ćelije table view-a, tako da je svaka ćelija u stvari subview? Na Meku za to može da se koristi NSCollectionView, ali ne znam da li postoji odgovarajuća klasa u iOS varijanti (UIVollectionView?). Ako ne, stvar nije toliko složena. Treba da definišeš svoju podklasu NSCell da bude dataCell za tableView, a onda metod -drawWithFrame:inView: svoje NSCell klase da iskoristiš da u stvari inicijalizuješ svoj subview i postaviš ga u okvire zadatog pravougaonika (frame); koji se prosleđuje kao argument metoda. Na primer, nešto kao…
[code:1]
- (void)drawWithFrame:¬´¬?(NSRect)aCellFrame inView:¬´¬?(NSView *)aControlView
{
// Inicicijalizuj svoj subview (mySubview)...
[aControlView addSubview:mySubview];
[mySubview setFrame:aCellFrame];
// .... nešto drugo što želiš da uradiš ovde
}
[/code:1]
Kao što rekoh, ne znam da li postoji nešto kao NSCollectionVeiw u iOS-u (i mrzi me da proveravam); ali ako išta može da to pmomgne u ovome je da Epl ubaci tu klasu. Mislim da nema šanse da se ikada u budućnosti desi da bilo šta drugo, osim NSCell (UITableCell ili šta god je to već u iOS-u) bude sastavni deo tableView-a.
Ili ja ne kapiram baš o čemu je ovde reč :dry: