1 2 > 
1 of 2
Banca
Posted: 02 August 2011 11:29 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  411
Joined  2006-04-01

Novi web site, novo ime (Radiant Tap); novi logo.

I nova app, koju je Apple prilično brzo odobrio pa sam večeras užurbano završavao web i press materijale 😊

http://radianttap.com/banca/

Javite se za promo kodove na PM ili putem contact forme na sajtu, sada mi je lako da ih dam pošto rade na svim prodavnicama.

Profile

Posted: 03 August 2011 01:09 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Zar je ovo tvoje? 😊 Svaka čast, evo upravo sam video u rss-u članak na Beautiful Pixels, nisam imao pojma da si ti autor.

Puno sreće s rebootovanom firmom 😉

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 03 August 2011 08:53 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Bravo svaka cast!

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 03 August 2011 09:08 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

Masala, bas si ga utegao da izgleda 😊

Koliko sam shvatio ti ovo sam crtas, sredjujes boje i ekrane? Ili sam pogresno shvatio? Ako ti radis prijavljujem se za kurs kod tebe kad ti dosadi programiranje.

Profile

Posted: 03 August 2011 09:53 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

aleck wrote:

Javite se za promo kodove na PM ili putem contact forme na sajtu, sada mi je lako da ih dam pošto rade na svim prodavnicama.

Ma za 1,59 EUR nije skupo ni ovako da ‘podržimo domaću privredu’, čak i ako mi neće raditi na mom iPhoneu, ali će uskoro da padne novi na kojem će moći. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 03 August 2011 11:31 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-04-01

dusanx wrote:

Masala, bas si ga utegao da izgleda 😊

Koliko sam shvatio ti ovo sam crtas, sredjujes boje i ekrane? Ili sam pogresno shvatio? Ako ti radis prijavljujem se za kurs kod tebe kad ti dosadi programiranje.

Da, sem ikone (koju je opet radio Peđa Rušić, kao i prethodne dve) sve je moje. Taj vizuelni izgled sam počeo da kreiram još sa Run Mateom, ali to što sam tada zamislio nije baš kompatibilno sa onim što Apple omogućava (ili ja još uvek ne znam dovoljno da ga dobro implementiram) pa sam malo promenio i poslednje tri aplikacije imaju isti stil.

Načuo sam da će u iOS 5 biti moguće da se tematizuju sistemske kontrole, ali sumnjam da će to ići do nivoa šta sam ja zamislio da menjam. 😊 Videćemo.

Hvala za čestitke. 😊
Beautiful Pixels / Smoking Apples ekipa su ljudi sa kojima imam super saradnju. Vole moje aplikacije i volim i ja njih. 😊

Profile

Posted: 03 August 2011 10:17 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Imam pitanje: kada se dodaju valute i kada se uradi search (npr. kao na tvom videu ono s Tunisian Dinar); valuta koju selektuješ se čekira ali jedini načn da se vratiš sa tog search ekrana nazad je na dugme Cancel gore desno. Šta se tačno desi u primeru iz videa? Da li je TD dodat ili je čekiranje poništeno? Ako je dodat, kako bi tačno poništio to? A ako je poništeno - kako se dodaje i vraća na prethodni ekran, a da sačuva izmenu?

Možda nešto ne gledam kako treba ali moram da pitam 😊

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 04 August 2011 09:33 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-04-01

DS_Store wrote:

Imam pitanje: kada se dodaju valute i kada se uradi search (npr. kao na tvom videu ono s Tunisian Dinar); valuta koju selektuješ se čekira ali jedini načn da se vratiš sa tog search ekrana nazad je na dugme Cancel gore desno. Šta se tačno desi u primeru iz videa? Da li je TD dodat ili je čekiranje poništeno? Ako je dodat, kako bi tačno poništio to? A ako je poništeno - kako se dodaje i vraća na prethodni ekran, a da sačuva izmenu?

Sve si dobro video 😊

To Cancel dugme je u stvari ‘cancel za search box’. Malo je nesrećno nazvano, čudi me da je Apple to tako uradio (ili sam ja prevideo neko setovanje).

Dakle, ti tu tražiš, šta ti već treba, pronađeš i *pretpostavljam* da im je ideja da će dev iskodirati stvar tako da kada izabereš nešto, onda će taj tap na table cell da ukloni i search i sve to.
U mom slučaju bi to značlo:
- dodaj u listu
- skloni search
- skloni pick-currency view
- prikaži edit currency view sa novo-dodatom valutom
Ja sam izabrao da to ne radim već da možeš da dodaš više valuta pre nego završiš sa pick-currency viewom.

Svaka izabrana valuta se čuva i ne izgubi se. Moraću da pogledam da li može to Cancel da se promeni u Done.

Inače sam sinoć stigao u jednom momentu do no.13 u Travel kategoriji, danas sam malo pao na no.17. Jedva čekam da stigne report da vidim koliko je to para 😊

Profile

Posted: 04 August 2011 11:35 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

aleck wrote:

Načuo sam da će u iOS 5 biti moguće da se tematizuju sistemske kontrole, ali sumnjam da će to ići do nivoa šta sam ja zamislio da menjam. 😊

Nisam (još) radio ništa sa iOS-om, ali zar to nije moguće sa kreiranjem podklase kontrole i onda prepraviš metod -drawRect: ?

Profile

Posted: 05 August 2011 02:25 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-04-01

milke wrote:

aleck wrote:

Načuo sam da će u iOS 5 biti moguće da se tematizuju sistemske kontrole, ali sumnjam da će to ići do nivoa šta sam ja zamislio da menjam. 😊

Nisam (još) radio ništa sa iOS-om, ali zar to nije moguće sa kreiranjem podklase kontrole i onda prepraviš metod -drawRect: ?

Zavisi od kontrole do kontrole. Neke od njih su baš propisno zakucane (UIBarButtonItem recimo); pa ako crtaš sam, onda i rekreiraš funkcionalnost sam, što ne bih da radim ako baš ne moram.

Ovde sam mislio pre svega na table view/cell design, koji jeste prilično fleksibilan, ali ja ne bih bio ja kada ne bih smislio nešto što nije moguće sa tekućom (public) view hijerarhijom.

Evo recimo dizajna koji sam napravio za Run Mate, pre godinu dana:

Ovo preklapanje dva grafička nivoa je jednostavno kada imaš ovako statičke tabele gde unapred znam koliko redova i šta već ide, ali da to bude fleksibilno, pa da može edit (i da se edit kontrole pozicioniraju na baš određenom pikselu); pa da onda ima opcija sa i bez section headera/footera itd.
Maltene svo iscrtavanje onda rekreiram sam (layoutSubviews method) i nekako se nisam naterao da se upustim u to, pa sam uradio jednostavniju varijantu i čekao da Apple dodatno olakša ovakve stvari. [img size=320]http://www.macserbia.org/components/com_simpleboard/uploaded/images/options.png[/img]

Profile

Posted: 06 August 2011 02:03 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

aleck wrote:

Ovde sam mislio pre svega na table view/cell design…

Sad, ne bih da se pravim pametan, jer napominjem da još ništa nisam radio sa iOS-om, a nisam ni proveravao dokumentaciju i sličnost UI klasa sa NS clasama na Mac os X-u, ali me zanima…

Zar sve ovo što si naveo ne može da se odradi delegate metodama UITableView-a, kao što je na primer -tableView:dataCellForTableColumn:row: (ili nešto ekvivalentno što podržava UITableView) a onda te ćelije sam formiraš tako što ih naslediš, pa preradiš metode kao što su -drawWithFrame:inView: i editWithFrame:inView:editor:delegate:event: i tako dalje?

Ili to u stvari želiš da koristiš subviews, koji će u stvari da zamene ćelije table view-a, tako da je svaka ćelija u stvari subview? Na Meku za to može da se koristi NSCollectionView, ali ne znam da li postoji odgovarajuća klasa u iOS varijanti (UIVollectionView?). Ako ne, stvar nije toliko složena. Treba da definišeš svoju podklasu NSCell da bude dataCell za tableView, a onda metod -drawWithFrame:inView: svoje NSCell klase da iskoristiš da u stvari inicijalizuješ svoj subview i postaviš ga u okvire zadatog pravougaonika (frame); koji se prosleđuje kao argument metoda. Na primer, nešto kao…

[code:1]
- (void)drawWithFrame:¬´¬?(NSRect)aCellFrame inView:¬´¬?(NSView *)aControlView
{
// Inicicijalizuj svoj subview (mySubview)...

[aControlView addSubview:mySubview];
[mySubview setFrame:aCellFrame];

// .... nešto drugo što želiš da uradiš ovde
}
[/code:1]

Kao što rekoh, ne znam da li postoji nešto kao NSCollectionVeiw u iOS-u (i mrzi me da proveravam); ali ako išta može da to pmomgne u ovome je da Epl ubaci tu klasu. Mislim da nema šanse da se ikada u budućnosti desi da bilo šta drugo, osim NSCell (UITableCell ili šta god je to već u iOS-u) bude sastavni deo tableView-a.

Ili ja ne kapiram baš o čemu je ovde reč  :dry:

Profile

Posted: 06 August 2011 05:10 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-04-01

milke wrote:

Kao što rekoh, ne znam da li postoji nešto kao NSCollectionVeiw u iOS-u (i mrzi me da proveravam); ali ako išta može da to pmomgne u ovome je da Epl ubaci tu klasu. Mislim da nema šanse da se ikada u budućnosti desi da bilo šta drugo, osim NSCell (UITableCell ili šta god je to već u iOS-u) bude sastavni deo tableView-a.

Ili ja ne kapiram baš o čemu je ovde reč  :dry:

Kapiraš, nego sve što si napisao je deo koji sam ja hteo da izbegnem, a to je da uradim nanovo najveći deo posla koji je Apple već uradio za dva postojeća UITableView stila (plain i grouped). Ja sam samo hteo da zamenim backgroundView i da sve nastavi da radi i dalje, ali nije toliko jednostavno. 😊
Imaj u vidu da je ovo bilo tamo negde početkom 2009-e, tek sam bio Cocoa početnik.

Sada sam za ovih poslednjih par aplikacija već uradio jedno 70% posla (ostaje mi editing). Run Mate je sledeći na spisku za update, a tu će mi trebati i editing, tako da ide i to.

Profile

Posted: 25 June 2012 11:26 AM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-04-01

Da se pohvalim i ovde 😊
http://radianttap.com/blog/2012/302/banca-is-free-for-a-day/

Još samo danas je Banca free. Lep promotivni boost i dosta dobrih 5-star reviewova, pa se nadam da će to biti dobra zaliha za budućnost.

Profile

Posted: 25 June 2012 11:44 AM   [ # 13 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Svaka čast, skidamo i rejtujuemo 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 25 June 2012 04:17 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  266
Joined  2008-06-05

Sve pohvale za autora…odlična aplikacija!

Signature 

Apple MacBook Air \"Core i5\" 1.6 11\" (Mid-2011) + Superdrive
iPhone 4 16GB

Profile

Posted: 29 October 2013 05:25 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-04-01

Za sve koji su prešli na iOS 7:

http://vimeo.com/radianttap/banca/

Ne mogu dočekati kada će da odobre više 😊