Nece da promeni ikonice foldera
Posted: 04 August 2011 09:14 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  507
Joined  2010-08-20

Zdravo drugari 😊

Imam jedan mali problemcic. Mr Google Svemocni mi je davao sve neke trivijalne rezultate pretrage. Nego, pre sam mogao menjati ikonice foldera, drajvova i sl preko Command + I [Get Info] tako sto bih odradi Paste neke slicice i kao rezultat bih imao ovo:

Ne secam se koju sam iteraciju Snow Leoparda tad imao ali sad na poslednjem 10.6.8 da uradim to isto dobijem ovo:

I u Get Info prozoru u Preview delu ovako se vidi ikonica:

Inace tako izgleda folder, drajv, sta god vec je promenjeno. Znaci nebitno je koji format (jpeg, png, icns, ...) Paste-ovan dobijam to iznad.

Zna li neko kako ovo srediti? Postoji li resenje za ovo? Ovaj nacin ovelezavanja mi je odlican da vizuelno odvojim foldere koji su vazni od manje vaznih foldera.

Hvala za svaku pomoc!

Signature 

iMac 27\\\" i5 Quad iPad 32GB iPhone 4 32GB iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 04 August 2011 09:22 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Otvori taj jpeg ili png u Preview, zahvati par ikonica i kada otvoris u Preview dobices sa desne strane listu svih, klikni na neku i uradi CMD+C a onda CMD+P u Get Info foldera.

Tako ja radim i sve je u dure.

SL 10.6.8

Post edited by: Markooo, at: 2011/08/04 21:22

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 04 August 2011 09:43 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

^

Hahahhaa odlicno odlicno! 😊 Muchas gracias! Radi ovako kao bombon 😊

Nego nije mi jasno zasto je pre radilo, a sad nece da radi recimo kad odradim cop slicice sa desktopa pa paste u Get Info.

Hvala jos jednom :D

Signature 

Profile

Posted: 04 August 2011 10:45 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Čudi me da ti pejstuje .icns fajl umesto grafike. Izgleda mi kao problem pri kopiranju. Ako sam te dobro razumeo ti si kopirao sliku - u smislu fajla - sa desktopa i pejstovao je u Get Info prozor? To nikada nije ni trebalo da radi.

Mislim da je najpraktičnije, da se ne bi zezao mnogo, rešenje poput Micon. Lepo u levi well prevučeš ikonicu koju hoćeš da pejstuješ, u desni ikonicu na koju hoćeš da pejstuješ, klikneš na dugme i aj’ zdravo.

Ako nećeš tako onda moraš iz Previewa kao što Markooo reče ili Icon Composera. Zanimljivo je da čak i copy iz Photoshopa pokarambasa transparency :dry:

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 04 August 2011 11:27 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

Sta znam, pre sam radio isto i radilo je. Znaci selektovan mi je fajl na desktopu recimo. Samo ga markiram pa Command + C i u Get Info prozoru uradim Paste. Tako sam i napravio taj Adobe folder. Kopirao sam Adobe-ovu grafiku sa instalacionog diska i paste tamo gde treba.

E sad ne znam da li zbog ovih update-ova se nesto poremetilo i nece da odradi to na taj nacin.

Procitao sam na netu da su to resavali tako sto ubace instalacioni disk koji je dosao uz masinu, butuje se sa DVDa i u Disk Utility se odradi Repair Permission. Navodno je to resilo problem.

Anyway, Markov metod odlicno radi 😊

Signature 

Profile

Posted: 05 August 2011 10:07 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Da Markov metod kojim slučajem ne radi, onda bi imao razloga da sumnjaš na prava pristupa, ovako nema razloga.

Međutim, Reapir Permissions ti tu ne bi pomogao, osim ako nije reč o nekom sistemskom folderu, jer ta akcija ne radi apsolutno ništa sa fajlovima u, recimo, tvom home folderu. Pogledati http://support.apple.com/kb/ht1452, posebno:

Does Disk Utility check permissions on all files?

Files that aren’t installed as part of an Apple-originated installer package are not listed in a receipt and therefore are not checked. For example, if you install an application using a non-Apple installer application, or by copying it from a disk image, network volume, or other disk instead of installing it via Installer, a receipt file isn’t created. This is expected. Some applications are designed to be installed in one of those ways.

Also, certain files whose permissions can be changed during normal usage without affecting their function are intentionally not checked.

Tip: If you remove receipts from /Library/Receipts/, the files installed by those packages cannot be verified or repaired, which is why you shouldn’t delete things from /Library/Receipts/

Post edited by: madamov, at: 2011/08/05 10:08

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 05 August 2011 11:16 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

Hvala na odgovoru Milane 😊 Inace nesto ovaj link nece da radi. Izbacuje blank stranicu.

Sto se tice problema dobro je da radi ovako kako je Marko opisao. Nikad se ne bih setio Preview-a za ovako nesto. Cak bih pre otisao i u Photoshop nego sto bih se setio za Preview. Inace juce bas mi zatreba kad sam pravio instalaciju Lion-a na flash disku da za par meseci podignem ovaj SL 😊 Pokusavao sam da promenim ikonicu od flash-a onu standardno belu u ikonicu sa Lavom koji ima strelicu iznad njega. I sta god da sam uradio nije tad htelo. Pa sam isprobavao na obicnim folderima i opet nije htelo da promeni. Tad vidim da nesto nije uredu jer koristim metod koji je pre funkcionisao. Ali eto, Preview odradjuje posao 😊

Signature 

Profile

Posted: 05 August 2011 04:24 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Preview i sidu leci B)

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile