Desilo mi se u zadnja 2 dana da Finder narodski receno pukne, dakle po jednom dnevno i to kada sam bio u istom direktorijumu punom samo arhiviranih fajlova (~350MB, 80 fajlova).
Do sada sam imao Lion koji je instaliran preko AppStorea (update SL). Pre dva dana sam instalirao Lion (clean install prvo sa CD-a 10.7.0, a onda update na 10.7.1).
Od tada se ovo i desava (do sada se ni u Lionu instaliranom preko AppStorea ni u SL ovo nije desavalo, a imao sam i tada isti dir, sa istim fajlovima).
Inace mogu da kazem da radi brze i generalno bolji je celokupni utisak kada sam odradio fresh instalaciju Liona.
Console log izlaz:
[code:1]
Process: Finder [243]
Path: /System/Library/CoreServices/Finder.app/Contents/MacOS/Finder
Identifier: com.apple.finder
Version: 10.7 (10.7)
Build Info: Finder_FE-751000000000000~5
Code Type: X86-64 (Native)
Parent Process: launchd [231]
Date/Time: 2011-08-20 12:31:41.554 +0200
OS Version: Mac OS X 10.7.1 (11B26)
Report Version: 9
Crashed Thread: 8
Exception Type: EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV)
Exception Codes: 0x000000000000000d, 0x0000000000000000
[/code:1]
Citao sam na netu, pa i bas na apple forumu, da ljudi imaju dosta vecih problema sa Finderom na Lionu - gde je isti prilicno neupotrebljiv (stalno pucanje i sl…); tako da sam sa ove strane jos i dobar.
Ono u sta sumnjam jeste da sam podatke povratio sa TimeMachine backupa. Dakle ne conf fajlove, Library i slicno, samo gole podatke, tipa txt fajlove, knjige, img instalacija programa, filmove itd… Jedan od dira koji je ovom prilikom povracen je i problematicni.
Takodje sam ovoga puta promenio short username (dakle svoji home dir); tako da je u TM backupu bio jedan, a sada je drugi short username. I nekako sam skontao i ponavljam procitao na netu da moze da pravi problem .DS_Store tog dira. Generalno ako on pamti podatke koja je absolutna putanja do tog dira (sada se sigurno razlikuje jer je username promenjen); mozda se zato ovo i desilo. Ili ga nesto vezano za user home dir buni ili nesto trece.
Posle brisanja svih .DS_Store fajlova iz mog home dira, pa i iz problematicnog, cini mi se (mozda gresim ili je samo neki placebo) da sistem malo brze reaguje + sto problema sa pucanjem Findera nemam vise. Mada se desilo 2 puta u dva dana, pa da ‘ne cuje djavo’, a i da se ne vraca 😊.
Da li je imao neko slicnih problema, ili zna vise o ovome. Mozda nekom i bude od koristi ovo sto sam napisao.
Post edited by: korso, at: 2011/08/20 13:55