Sve mi je radilo lepo a onda sam (iako i sam znam da ne treba nista cackati i cistiti) probao Onyx. brdo stvari sam pobrisao od ‘nepotrebnih’ fajlova i sada mi video efekti seckaju kao da nemam dovoljno dobar hardver. Uz to mi je stalno aktivna ona ikonica za ScreenSharing cak i kada ga onemogucim u sharing podesavanjima i resetujem, ali to mi ne smeta toliko.
Btw, to se sve desava na iMac-u 27’ i3 3.2GHz 4GB i naravski 10.7.1.
Da se nadam da ce sve opet doci na svoje kada se malo izkesiraju neki fajlovi, oni ‘nepotrebni’, ili da reinstaliram Lion jer me ovo izuzetno iritira.
Kada udjem u fullscreen za Safari ili Quicktime secne sliku jedno deset puta za vreme onog efekta, to mi je najvise izrazeno. Jos bih napomenuo da od 10.7 DP1 nisam imao nikakav problem sa Lionom i da je sve divno radilo od trenutka kada je spootlight izkesirao fajlove prilikom prvog pokretanja.
Nikad mi neće bIti jasno zašto ljudi na taj načn koriste programe ovog tipa. Glede Onyxa OK je je da počstiš keš fajlove, pustiš ga da uradi neki maintance job koji se inače radi noću, sve preko toga je uvek bilo rizik i ostalo rizik.
Probaj diskwarriora, meni na zalast nije mogao da pomogne, uradio sam isto sto i ti ali sa clean my mac, a nije mogao zato sto HDD umire, tj ima fizicka ostecenja pa se DW uzentao xaxaxax 😛
ali probaj mozda ti odradi posao…dw je bootabilan i tako se i pokrece, bootuje se system sa njega, odaberes destinaciju za popravke, roknes rebuild i zagrlis ikonu ako je imas u kuci :lol:
Nikad mi neće bIti jasno zašto ljudi na taj načn koriste programe ovog tipa. Glede Onyxa OK je je da počstiš keš fajlove, pustiš ga da uradi neki maintance job koji se inače radi noću, sve preko toga je uvek bilo rizik i ostalo rizik.
Ma to za ‘nocno’ ciscenje cesto pozovem sam iz terminala ali sam bas napunio Lava sa programima pa rekoh a ga dublje ocistim i gotovo. 😊
@marelli & @akaka:
Vec uradio cist install, nisam imao mira nocas. Btw, i meni je CleanMyMac jednom zeznuo stvar ali sma je lako resio. Od tada njega koristim samo za brisanje nezeljenih jezika iz instalacije i ostavljanje koda samo za Intel.
Ma ja sam se iznervirao zato sto sam odradio cicnje svega sto se moglo ocistit, a to je glupava PC navika koji je svi znamo septicka jama bez dna pa ono `cisti sve sto mozes stalno` politika je uvek na znazi…na mac-u jednostavno nema potrebe za tim barem ja nemam zato sto parakticno koristim samo Logic i njemu pripadajuce plug-inove, ne koristim cak ni net…posle CMM-a je komp bio vrlo cudan par dana dok se nije stabilizovao, dosta gore pomenutih pg-onva se deregistrovalo a disk utilyty je prijavio invalid node structure, horor…vec sam pisao o tome CMM je jedini novi program koji sam instalirao i pokrenuo u poslednjih, pa barem 6 meseci, zato je glavni osumljiceni :lol:
Nisam, a sada je i kasno jer sam sve formatirao i vise nemam ni opis sta sam sve cekirao za brisanje. Uglavnom, dosta toga sam obrisao i eto…od sada samo pustam Mac ciscenje i nista vise 😊
hmmmm, meni clean my mac nikad nije pravio problema ....
On je još veće govno, jednom me zeznuo, to mu je bilo poslednje kod mene.
Zato i koristite T.M. zar ne ?!
Prije sam koristio Onyx dok nije zeznuo nesto zesce,mada je to bila i moja krivica jer sam i sam odabrao neke opcije sa kojima se nije zezati.
C.my Mac mozda i jeste pravio neke zezancije u proslosti ali zadnjih par puta kad je cistio do kostane srzi(opcije za koje ne savjetuju)...nije pravio nikakve probleme.
U sustini od kako sam presao na ssd , havarije tipa ‘lickam te , pickam te’
nisam dozivio!
Ja koristim samo Onyx već sto godina, i tada radim kompletan cleaning, s desna na levo, od temp fajlova preko font keša do sistemskog keša. Ponekad pustim i cron scripts onako bezveze, mada nema potrebe s obzirom da je komp budan 24/7. Bukvalno nikad ništa se nije desilo, a sa ostalim sumnjivim softverom za te namene se ne igram. Šta si mu pokrenuo od opcija kad je uspeo tako da sjebe stvar?