Pozdrav,
dobio sam iMac G5 iSight. Ubačen je novi hard disk (na kome su bile 2 prazne particije); i sada treba da instaliram OS.
Probao sam sa 10.5 (sa torenta sam skinuo iso koji sam narezao na DVD-Double layer) i posle belog ekrana sa sivom jabukom pojavio se meni da izaberem jezike, kad sam izabrao jezik, ekran se zabagovao skroz, i pocrneo (nije se ugasio); a komp je krenuo da se čuje kao ususvač. Tako je radio skoro 45 minuta i onda sam ga ugasio.
Zatim sam probao sa 10.4 (isto sa torenta) i tu se je posle belog ekrana sa jabukicom pojavio znak za zabranjeno pušenje bez cigarete (ilti precrtan krug). I više se ništa nije dešavalo.
Pročtao sam negde da za ovaj isight treba minimum 10.4.3 ili više, i da je bitno da se cd nareže sa nekog drugog MAC računara a ne sa PC-a pomoć u Nera 10 (kao što sam ja do sada); da li je to tačno? Ne znam gde mogu da nabavim 10.4.6 (ili koji već); ne verujem više ovim piratima sa torenta, nov sam u ovome, ovo mi je prvi mac.
Hvala na svakoj pomoći.
PS. Izvadio sam sav dodatan ram i restartovao sam SMU pre instalacije. Ne znam šta drugo moram da radim.
PPS. da li postoji neki načn da proverim hardver ovog računara, da vidim da li je on hardverski ok, za svaki slučaj?
Post edited by: MarkoP, at: 2011/09/11 00:29
Post edited by: MarkoP, at: 2011/09/11 00:31