Addressbook, iCal i Rodjendani
Posted: 12 September 2011 11:29 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  507
Joined  2010-08-20

Zdravo drugari 😊

Ovih dana sam bas temeljno sredjivao kontakte u Addressbook-u i dodavao rodjendane da bi se sve to lepo videlo u iCal-u. Dosta ljudi za koje treba pamtiti bitne datume i zasto ne iskoristiti blagodeti Mac OS X-a i iOS uredjaja 😊 Inace nisam nasao elegantno resenje (neverovatno da ne moze po defaultu da se podesi alarm za rodjendane :S ) da za sve kontakte kojima je dodeljen rodjendan da naredim alarm koji ce me upozoriti recimo dan pre i na sam dan rodjendana. Nasao sam neke varijante akcije preko Automatora ali interesovalo me je da li je neko od vas slicno radio i da li je pronasao neko elegantnije resenje za grupno dodavanje alarma na kategoriju rodjendana u iCal-u?

Ako imate neki savet u vezi ovoga cenio bih svaku pomoc 😊

Pozdrav i hvala unapred.

Post edited by: nemesis, at: 2011/09/12 23:30

Signature 

iMac 27\\\" i5 Quad iPad 32GB iPhone 4 32GB iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 16 September 2011 12:00 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

Niko?! :(

Signature 

Profile

Posted: 16 September 2011 12:13 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Moze se dodati alarm ali mora sve rucno. Dodas novu stavku za nrki dan npr 16. Septembar ‘Tamarin Rodjendan’ onda desni klik na tu stavku pa Get Info pa alarm e tu onda dodas vise alarma jer imas tu mogucnost pa dodas za 2012,13,14…itd

Mada kapiram da postoji neka skripta negde na net koja to radi sama ili neki kalendar program koji ima neke naprednije funkcije.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 16 September 2011 01:33 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  124
Joined  2008-02-10

Rešenje tvojih muka je ovde: http://hints.macworld.com/article.php?story=20090923134257835

Signature 

iMac 21.5-inch

Profile

Posted: 16 September 2011 01:42 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

Hvala momci na odgovorima 😊

Inace kako iCal prepoznaje rodjendane jer ja nisam dodavao posebno svaki event u default kalendaru. Nego u Addressbook-u sam za svaki kontakt dodao rodjendan. To se zatim iz Addressbook-a reflektovalo u iCal kao Birthdays kalendar koji ne mozes da editujes. Mozes da dobijes Get Info ali bez opcije za podesavanje. Jedina dobra stvar ovog nacina je da je ovaj kalendar aktivan svake godine. Znaci nije samo za jednu godinu nego neograniceno. Ali kao sto sam rekao ima manu da se doda alaram koji ce me podsetiti na taj rodjendan. Mislim cemu stavka u kalendaru kad ne mogu da je podesim kako hocu. E sad ja sam napucao tu dosta rodjendana i sad kad bih sve rucno radio pa zavrsio bih jedno za dva dana.

Inace probacu ovaj nacin sa sktriptom kasnije kad stignem kuci.

Hvala puno jos jednom na odgovorima.

Signature 

Profile