Pošto sam konačno odlučo da u iPhoto ubacim i neke razne slike koje sam skidao s interneta (skupljam slike visoke rezolucije koje mi se sviđaju, tako da mi se često dešava da skinem neku sliku, pa posle nađem istu sliku u većoj rezoluciji); morao sam da nađem neku besplatnu aplikaciju za pronalaženje duplih slika (znač, da može da nađe duplikate čak i kada su velična datoteke, naziv datoteke i rezolucija različti) jer ko bi normalan ručno tražio duplikate u albumu koji ima preko 1000 slika… 😊
Uspeo sam da nađem jednu aplikaciju, koja prilično dobro radi iako je besplatna (donationware… znač, besplatna je, a ako neko hoće, može da uplati koliko hoće). 😊
Zove se DupeGuru Picture Edition
Evo link: http://www.macupdate.com/app/mac/22724/dupeguru-picture-edition
Prvo skeniranje iPhoto biblioteke može da potraje malo duže (dok program napravi neku svoju evidenciju) ako imate veliku kolekciju slika, ali posle (ako, na primer, dodate nekoliko novih slika u iPhoto i hoćete da proverite da li ih već imate u nekom albumu) pronalaženje duplikata prilično brzo radi.
Sviđa mi se i što kada se ide na opciju ‘Move Marked to Trash’, program obavesti iPhoto da ih iPhoto premesti u onu njegovu kantu za đubre 😊
Uzgred… meni je našao oko sto duplih slika (neke slike su imale i više od jednog duplikata); koje su sada u kanti :D
Ako i vi znate neki dobar program za pronalaženje duplih slika, a da je besplatan, pišite. 😊
Post edited by: indijanac, at: 2011/09/16 14:31