iPhone 4 sim-free vs. lock
Posted: 21 September 2011 03:25 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  111
Joined  2009-11-02

Pozz! Poshto se ne razumem u iphonove, skapirao sam da ima 2 varijante: 1. sim free, druga lockovana uz koju treba ona gevey kartica.
Posto sam se odluchio za sim free varijantu, da li ima nekih odredjenih stvari na koje treba da obratim paznju pri kupovini a da se ne zeznem? vidjam svakakve vakumirane kutije kad su u pitanju sim free modeli,mada verujem da to i nije teshko da se lazira,ali s obzirom na jaku cenu,mozda i nema potrebe za laziranjem?...ne znam tachno cemu sluzi serijski broj tih telefona, i da li cu moci redovno da ga updateujem i koristim svuda u svetu bez bojazni (s obzirom da takvi telefoni dolaze kod nas bez fiskalnog rachuna).
2. pitanje da li su ledja bash toliko slaba ili to ja mahom naletim na ljude koji nisu imali srece?
3. ima li nekih bitnijih razlika pri radu i u kvalitetu izmedju crnog i white modela (znam da su kasnili sa isporukom belih zbog postizanja te bele boje u strukturi stakla itd itd…) ili nema razlike….znam da je ovo prilichno noob pitanje, ali bolje da pitam 😊 ipak je apple poradio na samom osecaju bolje slike stavljajuci crni ram na MBP-ove.

hvala unapred

Profile

Posted: 21 September 2011 05:23 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Kod pravog SIM free nema zbog čega da se zezneš. Za leđa ne znam. Osim boje, razlike nema između crnog i belog.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 27 September 2011 01:02 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-11-02

a da li mogu sa fonom da skidam free aplikacije iz app store-a a da se neshto ne zezne?...trazi neki apple id, ne secam se da li sam ga otvarao zbog mbp-a, jel ima to negde da se proveri u macOS-u?

Profile

Posted: 27 September 2011 08:38 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Možeš da skidaš besplatne, AppleID se lako napravi, ako ga već možda i nemaš. Ako ga nemaš, uđi u iTunes i probaj da ‘kupiš’ jednu besplatnu aplikaciju. Tako ćeš kod biranja opcija za plaćanje imati mogućnost da izabereš ‘None’, a imaćeš i mogućnost da kreiraš AppleID i da izabereš na koji ćeš ‘store’ da ideš (hrvatski, slovenački itd.).

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 28 September 2011 02:03 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-11-02

pokushao sam da kreiram nalog ukucam ime, prezime…visu virtuon…dole sam za state izabrao ...valjda ‘PA’ poshto je moralo sve da se popuni…i on je kreirao nalog ali su mi skinuli 1 euro i obrazlozenje u sms povodu transakcije je Mesto ’ ITUNES- USD LUXEMBOURG LU’  jel se zna shta mi je naplaceno?

Profile

Posted: 28 September 2011 02:56 PM   [ # 5 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  53
Joined  2009-11-06

http://support.apple.com/kb/HT3702

U principu, naplate ti taj jedan $/€ da provere da li je racun aktivan / da li preko njega mogu da se vrse naplate.

Trebalo bi da se posle provere stanje vrati na normalno.

Profile

Posted: 30 September 2011 05:13 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-11-02

hvala svima na odgovorima!

Profile