< 1 2 3 > 
2 of 3
Akcija u Macoli!
Posted: 17 October 2011 05:55 PM   [ # 16 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  76
Joined  2008-09-12

Jedno pitanjce 😊

Zvao sam vec radnju i pitao za iMac 27’ i5 3.1 sa doplatom za i7 3.4 procesor. Decko mi rece da je doplata oko 40k din :woohoo:

Pozovem danas apcom da pitam to sve isto i ovog puta neka devojcica mi kaze da je doplata kod njih nesto oko 23k din za i7 procesor.

iStyle (istyle se ne javlja na tel nikad 😊 ) i macola su uvoznici za apple a ostali su samo distributeri, jel tako? Jel moguce da je kod vas doplata za i7 40k din???

I za kraj, koliko se ceka na isporuku za BTO varijantu?

Hvala unapred! 😊

Profile

Posted: 17 October 2011 06:50 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

iStyle=Apcom.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 17 October 2011 06:58 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Popova izjava sa naslovne strane, iliti ‘kakvi smo mi to ljudi’:

Oni kojima Apple nešto znač u životu sada vreme dele na pre i posle Stiva.

Toliko je toga ostavio da možemo da verujemo da će ostati besmrtan na svoj načn kao što su i Da Vinchi, Šekspir, Njutn, Mocart, Tesla besmrtni svaki na svoj načn.

Mi na žalost moramo da se sa ovih nebeskih vratimo na zemaljska pitanja.

Odlučli smo da je za kvalifikovanje za akciju 12% + 5%  u Macola radnji neophodno, osim indeksa ili potvrde o zaposlenju u obrazovnoj ustanovi, biti član Meksrbije ali sa datumom pristupa pre 5. oktobra. Novi članovi, učlanjeni posle 5. oktobra moraće od sada da obezbede preporuku od dva stara člana.

Ovo je iznuđeno pravilo jer smo imali neprilika kada se prošlog četvrtka čovek učlanio i istog dana otišao u iStyle da traži popust za koji je lepo objašnjeno na forumu i u vestima da ga daje samo Macola. Kada su mu u iStyle-u objasnili da oni taj popust ne daju insistirao je na pitanju kako to da Macola može dati popust, a iStyle ne može i da razmisle malo o tome. U iStyle-u su razmislili i kontaktirali Apple predstavnika za naš region.

Odgovor na ovo pitanje je jednostavan i mogao je pitati nas direktno, osim što bi dobio kompjuter po ceni koja je samo 3% veća od cene istog takvog kompjutera na Petoj Aveniji, a čak 8% povoljnija nego u Apple Store-u u Nemačkoj objasnili bi i kako mi to možemo.

Mi smo mala lokalna firma u kojoj se lanac odlučvanja sastoji od jedne karike, mene, i kada sam video da se po prvi put u istoriji možemo ovoliko približiti USA ceni doneo sam odluku trenutno i potpuno iracionalno, doduše u posebno vreme za Apple kao firmu i za sve Apple korisnike, odričući se zarade, ali sam taj poklon ograničo na članove Meksrbije da ipak ne bih banktrotirao.

Mislim da se ni Stiv zbog ovoga ne bi ljutio, iako za njega kažu da je bio ljut čovek.

Sa druge strane je ogroman međunarodni lanac Apple Reseller-a iStyle sa dugim lancem odlučvanja. Još ne znam na čemu oni mogu zvanično da nam zamere.

Ja i dalje mislim da se Stiv ne bi ljutio, verovatno bi se na sve samo nasmejao, i to mi je nekako dovoljno.

Ako želite da podelite svoje misli, sećanja na Stiva Džobsa, i saučešće, pošaljite mail na .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 18 October 2011 10:51 AM   [ # 19 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  4
Joined  2011-10-11

Pozdrav svima,
pre svega da se zahvalim coveku zbog kojeg sada moram da trazim preporuke od starih clanova, a zatim da pitam kako i od koga mogu da dobijem preporuku?
Iskreno, slazem se sa izmenom pravila, iako idu na moju stetu, ali stvarno ima svakakvih ljudi, kao i sto je covek kojem sa se zahvalio.

Profile

Posted: 18 October 2011 11:06 AM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

@niktrk

S obzirom da si se javio porukom u temi, vidi se da si iskreno zainteresovan i ja ti preporučujem da skokneš do Macole, ja ću biti jedan član koji te preporučuje pa kaži Peđi ili Marku, već ko od njih bude tamo, da me zovu da potvrde. Verujem da će i jedan od njih dvojice pristati da bude drugi kad se pojaviš u radnji.

Signature 

Profile

Posted: 18 October 2011 11:34 AM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

Jel si ti to ljut sto vlasnik firme daje popust? Ne znam od koga ces dobiti preporuke posle ovakvog posta.

Edit: izgleda odgovoreno u prethodnoj poruci :blink:

Post edited by: dusanx, at: 2011/10/18 11:35

Profile

Posted: 18 October 2011 11:41 AM   [ # 22 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-10-11

Jesi ti to mozda zaboravio da procitas post pre mog?
Covek kome sam se zahvalio je covek koji je pomenut u postu pre mog, a to je covek koji je isao u iStyle i trazio popust zato sto je clan http://www.macserbia.org, a iStyle uopste ne daje popust za clanove sajta.

Profile

Posted: 18 October 2011 12:02 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

Nisam zaboravio post ispred ali sam tvoj post procitao kao da se ‘zahvaljujes’ Macoli. Jes malo nejasan ako pogledas. Moja greska, izvini.

Profile

Posted: 18 October 2011 12:51 PM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Ako sekvencijalno pročtaš Mikijev post sa Peđinim citatom, pa zatim niktrkov post, nedvosmisleno je na koga se odnosi zahvaljivanje.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 18 October 2011 02:21 PM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Dachaz wrote:

Ako sekvencijalno pročtaš Mikijev post sa Peđinim citatom

Popovim citatom.

Signature 

Profile

Posted: 18 October 2011 02:37 PM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

Mislim, ovo je super.
Dobija se na regularni studentski popust dodatni od 5% i kreće negodovanje. Stvarno mi nije jasno kakav smo mi to svet.
Evo, ako treba ja ću biti drugi žirant pored Mikija, ne znam stvarno otkud tolika negativna energija.

Profile

Posted: 18 October 2011 06:46 PM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

madamov wrote:

Dachaz wrote:

Ako sekvencijalno pročtaš Mikijev post sa Peđinim citatom

Popovim citatom.

Ne ide mi ovo razmišljanje i kucanje u poslednje vreme :D

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 18 October 2011 11:10 PM   [ # 28 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-10-11

Zelim da se zahvalim madamov-u i korisniku RingeRaja zbog preporuka, a takodje i vlasnicima Macole zbog akcije.
Na znam da li ja sirim negativnu energiju, ali stvarno mi je bezveze kada Macola pokrene ovako super akciju da neki random covek ode u iStyle i pravi se pametan i da posle Macola ima problema zbog toga. Nije meni problem uopste sto sad moram da trazim preporuke (sto se i vidi iz moje aktivnosti na temi) nego mi je bas to bezveze sto sad sve mora da se menja zbog neke osobe koja ne zna lepo da ode na internet da procita ima takva i takva akcija tu i tu i da onda lepo dodje, plati, uzme robu i svi srecni, nego uzme i uradi skroz suprotno.

Profile

Posted: 19 October 2011 08:59 PM   [ # 29 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  35
Joined  2010-12-20

Molba za drage nam prijatelje u Macoli 😊
Pošto sam danas kod vas dobio informaciju da će u ponedeljak da stignu Air-ovi, zamolio bih Peđu ili Marka da me nazovu čm stignu, odnosno čm budu mogli da se preuzmu, da dođem po naručeni 13’-256, jer u utorak putujem, a treba vremena za migraciju fajlova i sl. 😉

Profile

Posted: 20 October 2011 12:07 AM   [ # 30 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  15
Joined  2007-08-28

Jel se zna do kada traje akcija? U iStyle pise da traje jos mesec dana, ne znam dal je isto za Macolu? Moram da znam do kad imam fore da prodam kola za iMaca 😊

Profile

< 1 2 3 > 
2 of 3