Popova izjava sa naslovne strane, iliti ‘kakvi smo mi to ljudi’:
Oni kojima Apple nešto znač u životu sada vreme dele na pre i posle Stiva.
Toliko je toga ostavio da možemo da verujemo da će ostati besmrtan na svoj načn kao što su i Da Vinchi, Šekspir, Njutn, Mocart, Tesla besmrtni svaki na svoj načn.
Mi na žalost moramo da se sa ovih nebeskih vratimo na zemaljska pitanja.
Odlučli smo da je za kvalifikovanje za akciju 12% + 5% u Macola radnji neophodno, osim indeksa ili potvrde o zaposlenju u obrazovnoj ustanovi, biti član Meksrbije ali sa datumom pristupa pre 5. oktobra. Novi članovi, učlanjeni posle 5. oktobra moraće od sada da obezbede preporuku od dva stara člana.
Ovo je iznuđeno pravilo jer smo imali neprilika kada se prošlog četvrtka čovek učlanio i istog dana otišao u iStyle da traži popust za koji je lepo objašnjeno na forumu i u vestima da ga daje samo Macola. Kada su mu u iStyle-u objasnili da oni taj popust ne daju insistirao je na pitanju kako to da Macola može dati popust, a iStyle ne može i da razmisle malo o tome. U iStyle-u su razmislili i kontaktirali Apple predstavnika za naš region.
Odgovor na ovo pitanje je jednostavan i mogao je pitati nas direktno, osim što bi dobio kompjuter po ceni koja je samo 3% veća od cene istog takvog kompjutera na Petoj Aveniji, a čak 8% povoljnija nego u Apple Store-u u Nemačkoj objasnili bi i kako mi to možemo.
Mi smo mala lokalna firma u kojoj se lanac odlučvanja sastoji od jedne karike, mene, i kada sam video da se po prvi put u istoriji možemo ovoliko približiti USA ceni doneo sam odluku trenutno i potpuno iracionalno, doduše u posebno vreme za Apple kao firmu i za sve Apple korisnike, odričući se zarade, ali sam taj poklon ograničo na članove Meksrbije da ipak ne bih banktrotirao.
Mislim da se ni Stiv zbog ovoga ne bi ljutio, iako za njega kažu da je bio ljut čovek.
Sa druge strane je ogroman međunarodni lanac Apple Reseller-a iStyle sa dugim lancem odlučvanja. Još ne znam na čemu oni mogu zvanično da nam zamere.
Ja i dalje mislim da se Stiv ne bi ljutio, verovatno bi se na sve samo nasmejao, i to mi je nekako dovoljno.
Ako želite da podelite svoje misli, sećanja na Stiva Džobsa, i saučešće, pošaljite mail na .(JavaScript must be enabled to view this email address)