Mission Control
Posted: 12 October 2011 05:24 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

Da vise ne dodajemo na postojecu lion temu, nesto nelogicno mi se desava:

Kako god podesio Mission Control, PRVI desktop mi ne prikazuje preview (u onim slicicama na vrhu). Na primer, na prvom desktopu imam otvoren mail ili safari, nalazim se na trecem na kome nesto radim. Kada udjem u MC, svi ostali mi prikazu preview sta imaju od programa, samo je prvi potpuno prazan. Kada odem na njega pa udjem u MC naravno dobijem ‘expose’ ispod ali je slika gore potpuno prazna i dalje. Iskljucivo se desava sa prvim levo, svi ostali rade kako treba.

Klot instalacija Liona na posebnoj particiji bez uvoza settingsa i bez 3rd party programa.

Pretpostavljam da je bag, na guglu nista nisam nasao. Jel se desava jos nekom ili sve radi kako treba?

Profile

Posted: 12 October 2011 05:29 PM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Verovatno je bag, kod meme nije bilo problema ni na jednom od 2 računara koje koristim… Pretpostavljam da sa widgetima sve normalno radi kao space… Šta se desi kad preseliš neke od prozora u novi space…

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 12 October 2011 05:38 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

Bukvalno sve radi kako treba osim previewa na prvom desktopu/spejsu. Mogu i screenshot da napravim ali je bezveze posto samo stoji prazno, kao da mi space nije iskoriscen.

Na primer mail stoji na prvom a ja sam na trecem. Udjem u MC, prvi stoji potpuno prazan. Odem na prvi, udjem u MC, preview je i dalje prazan a ispod na onom expose delu stoji mail kako i treba. Prevucem mail na bilo koji bez ikakvih problema. Sve dok nije na prvom mail se vidi.

Sad ja mogu da sve radim tako sto preskacem prvi (tako sad radim) al je potpuno nelogicno.

Profile

Posted: 12 October 2011 07:49 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Izašao 10.7.2, možda da probaš update, pominje se i Mission Control. Ako je bag, možda ga popraviše.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 13 October 2011 08:42 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

Probao update, isto se ponasa. U stvari je jos cudnije.

- Napravim novog korisnika sve radi kako treba.
- Obrisem starog korisnika, sacekam da obrise home, napravim novog sa istim imenom. Opet isti problem.
- 10.7.2 ima ono premenstanje desktopa, svaki mogu da premestim osim prvog.

Meni lici da se prvi bas zbunio jer se ponasa razlicito. Nije mi jasno kako opet ne radi sa novim korisnikom i posle brisanja. Mislim skroz zbunjen. Sad cu da gledam po librariju da nadjem neki plist koji se odnosi na ovo pa da probam da menjam/brisem.

Profile