< 1 2 3
3 of 3
Izasao 10.5.2
Posted: 15 February 2008 01:36 AM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  105
Joined  2008-01-04

Meni internet sada radi normalno na 10.5.2. Occito da je problem bio Sezam, kako sam i mislio. CCujem od kolege na poslu da je i njemu danas slabo radio.
Inacce, i ja imam utisak da je 10.5.2 malo brzzi od prethodne verzije. Videchemo

Profile

Posted: 16 February 2008 05:32 PM   [ # 32 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  61
Joined  2007-01-06

ovo je da poludis, a kupio sam ga da bih se skinuo sa nestabilnog windowsa.
instaliram ceo sistem ponovo, posle prethoddnog pada prilikom updejta. Radio cela tri dana ko sat. damas instaliram toast titaniom i indesign i najednom sistem poceo da ludi, restartujem ga i opet isto, non stop se restartuju se gornja linija iikonice i dock non stop.
Da li je onaj toast-ov bluray support nesto zajebo nemam pojma samo cu da poludim.
Pitanje - da li imate instalirana ova dva program na 10.5.2 i da li vam sve radi kako treba.

Hvala

Signature 

http://zedesino.com

Profile

Posted: 16 February 2008 06:30 PM   [ # 33 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Toast Titanium 8.0.1, ali bez BR supporta, InDesign CS2 i sve to radi kao sat…

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 17 February 2008 02:17 AM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Radi i kod mene sve ko sat…Trebalo mi mozda da proverish memorijske module na svom Mac-u..Nece on tek tako da se restartuje ili pada…Moze da se desi da neshto ne radi ali system sam po sebi je rock solid…Proveri takodje koji InDesign si instalirao, da li je kompatibilan u potpunosti sa tvojom verzijom Mac OSX…BlueRay support kodToast-a ne bi trebao da pravi nikakve probleme…

Post edited by: SERBIAN, at: 2008/02/17 02:20

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 18 February 2008 07:56 AM   [ # 35 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

ne mogu a da se ne osvrnem na info da su iz Apple poceli da zaposljavaju programere s koca i konopca - mislim na horde bivsih Windows programera. Samo jos da ne preuzmu i njihov nacin razvoja kad po 5000-7000 programera radi na jednom proizvodu ... mnogo babica kilava deca.
Ako je to tako ... e onda ljudi, drzi te se starijih verzija 😊

Profile

Posted: 18 February 2008 07:57 AM   [ # 36 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

ne mogu a da se ne osvrnem na info da su iz Apple poceli da zaposljavaju programere s koca i konopca - mislim na horde bivsih Windows programera. Samo jos da ne preuzmu i njihov nacin razvoja kad po 5000-7000 programera radi na jednom proizvodu ... mnogo babica kilava deca.
Ako je to tako ... e onda ljudi, drzi te se starijih verzija 😊

Profile

Posted: 18 February 2008 12:03 PM   [ # 37 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  172
Joined  2007-04-27

Ma sve je do j… , sve radi kako treba osim malecke zezalice sa desne strane kojom udaljujes usb fleske, diskove i tako to. Ona ume da zeza i za razliku od dobrog Tigra treba joj vise vremena da ih iskljuci, ali tako je kod mene bilo i sa 10.5.1. Imam jos jedno pitanjce. Svaki put kada radim update prva stvar koju posle radim je verify disc permissions, e on mi u zadnje vreme daje poruku tipa:
‘ACL found but not expected on: applications’ ista poruka i za utilities i library. Uradim repair medjutim poruka ostaje. Nisam nista ptimetio da mi smeta u radu ali me iritira sto znam da tamo nesto nije kao sto treba. Znaci, pitanje:
Sta je bre taj ACL i odakle se on nacrtao???

Signature 

iBook 1.0Ghz
MacBook 2GHz
MacBook Pro 2.93MHz

Profile

Posted: 18 February 2008 12:27 PM   [ # 38 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

ACL je najverovatnije Access Control List i najverovatnije se odnosi na prava pristupa odredjenom folderu i ta poruka znaci da bi Utilities i libraly trebali da imaju setovan ACL ali da ga nemaju… a koje su posledice… ? ... nemam predstavu 😊

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

Posted: 18 February 2008 01:59 PM   [ # 39 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

kovacm wrote:

ACL je najverovatnije Access Control List i najverovatnije se odnosi na prava pristupa odredjenom folderu i ta poruka znaci da bi Utilities i libraly trebali da imaju setovan ACL ali da ga nemaju… a koje su posledice… ? ... nemam predstavu 😊

ACL jeste Access Control List i odnosi se na prava koja si rekao, ali ne spada u ovo što su standardne privilegije (iliti permissions) koje popravljaš Disk Utility-em. Međutim, pomenuta poruka znač suprotno da je ACL setovan za pomenute foldere, a da ga Disk Utility ne očekuje.

Post edited by: madamov, at: 2008/02/18 14:08

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 18 February 2008 02:01 PM   [ # 40 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

Sta je bre taj ACL i odakle se on nacrtao???

Ignoriši poruku, ništa nije pokvareno. Kako se nacrtao? Verovatno neki od programa koje si instalirao u Applications traži da privilegije za pomenute foldere šrpverava putem ACL-a, a ne preko standardnih UNIX privilegija, pa je iste setovao ili ti aktivirao na pomenutim folderima.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 19 February 2008 12:40 AM   [ # 41 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  61
Joined  2007-01-06

Koristim ovaj racunar 6 meseci,
JOs uvek mi nije jasno zasto mi se desilo po drugi put da mi se resetuje sistem, iako sam ga podigao update sa ciste instalacije. Ali posto sam u medjuvremenu za tri dana dok je radio zakacio externi hard i odradio timemachine backup u vise navrata, mogu vam reci da je vrlo uspesno vratio sistem na prethodno stanje.

Ali zanimljivo je to da mi je cak i indesign i toaster tu i sada radi sve ok, i onda se setih da sam tog dana instalirao i CANDYBAR koga sada nema i Aplikacijama, tako da cim budem imao par slobodnih sati probacu ponovo da ga instaliram i da vidim da li ce da obori sistem ponovo.

Signature 

http://zedesino.com

Profile

Posted: 19 February 2008 01:04 AM   [ # 42 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  172
Joined  2007-04-27

Ma nema posledica osim sto iritira, vise me brine sto mi sada treba mnogo vremena da ‘ubijem’ flesku ili disk pre nego sto ih iskljucim. Nekada moram da kliknem i po pet puta pre nego sto me Mac konstatuje.
By the way hvala za objasnjenje o ACL.

Signature 

iBook 1.0Ghz
MacBook 2GHz
MacBook Pro 2.93MHz

Profile

< 1 2 3
3 of 3