Ne kapiram tacno u cemu je bio problem ali ja sam to sve resio kada sam izmislio novog PC usera za homegroup i onda njega dodao u SL System Preferences.
Postupak (na Macu) ide nekako ovako:
- System Preferences - Sharing, cekiras File Sharing.
- Dodas Shared Folders koje hoces i pod Users za svaki dodas taj neki fantomski nalog, ja sam npr. stavio PCguest. To dodavanje usera naravno ide dole preko ‘+’ pa ti iskoci klasican Address Book dijalog, kliknes na ‘New Person’, pa izmislis nekoga, kliknes na ‘select’ pa upises lozinku koju hoces.
- Kada si tako postavio Shared Folders i Users koji mogu da im pristupaju, klikni jos na Options dugme (isto pod File Sharing) i tu cekiraj AFP/FTP/SMB i obavezno dodaj dole istog tog usera kojeg si i malopre dodavao za Shared Folders. Dakle, u mom slucaju isti onaj PCguest.
Ne znam zasto sve ovo mora ovako ali znam da nece da radi s mojim osnovnim nalogom na SL.
Sada ti jos ostaje da u System Preferences - Network uradis ovo sto ti je madamov napisao, da proveris da li je Workgroup OK unesen i obavezno da stavis neko NetBIOS Name (kod mene npr. NetBIOS Name: IMAC, Workgroup: PCworkgroup).
Dakle, kod mene je sve ovako proradilo.
I to je to - na PC-u nadjes svoj komp u Network (kod mene: //IMAC); prvi put te pita za onaj password sto si ga zadao za PCguest, zapamtis ga i kraj. Na SL desni klik na Finder, Connect to Server i uneses smb://naziv_PC_masine i kraj.
Evo mozes ovako da probas, kod mene je isto kombinacija SL i Win 7 i sve (posle dosta muka i cimanja) radi kako treba.
edit: P.S. ovaj password sa prve slike do dan danas nisam nasao gde se zaista upotrebljava?!?
Post edited by: DS_Store, at: 2012/01/07 13:11