nabavio sam monitor Acer AL2423W….koji sma konacno nakacio na Macpro preko DVI kabla(do danas sam imao takodje neki Acer 22,ali samo preko VGA ...)i cim sam upalio komp,prilicno sam se obradovao,kako to sad sve bistro izgleda..😊automatski je dodelio rezoluciju 1920x1200….samo me zanima,u vezi sajtova….cini mi se da nisu bas svi prilagodjeni ovoj rezoluciji,pa moram za neke da uradim kombinaciju (cmd+)..da to bude malo vece….mada nije toliko starsno ni ovako…..
ima li neko posebno podesavanje u samom browseru(recimo Safari)da to legne ,kako treba…...koju god drugu rezoluciju probam…..bude kao pre prilagodjeno,ali ne ovako kristalno bistro kao sa ovom gore…
nadjoh jednu korisnu ekstenziju za Safari,koja resava mali problem oko otvaranja i zumiranja odredjenih linkova…kad podesite,automatski pamti,i ne mora rucno da se povecava,ili smanjuje….
naravno ,ovo nije potrebano ,ako vam ne smeta,velicina fonta,na pojedinim sajtovima…a cini mi se da sam vec navikao…..mogu samo da zamislim kako je na monitoru dijagonale 27 incha…:) http://www.macupdate.com/app/mac/35756/allpageszoom-safari-extension
Vala da znas…a koji sam K i pitao 😊....
htedoh da kazem..da kad pokrenem recimo ovaj nas forum…on na ovoj rezoluciji koju koristim izgleda,onako malo sitnije za citanje,nista strasno…..i ako uradim malo zumiranje….on vise ne izgleda,kako treba da izgleda…...znaci,kao da nije prilagodjen rezoluciji…..
recimo kad otvorim neki drugi strani sajt..ili komsiski Jabucnjak..on izgleda savrseno,koliko god zumirao,ili smanjivao….
zurim na poso..kad se vratim ...postavicu jednu sliku..da vidis….
To se dešava zato što je čtav sajt urađen u tabeli kojoj je širina fiksirana u pikselima. Kada bi se to prebacilo u postotke to se ne bi dešavalo, barem ne u tolikoj mjeri.
Ja imam drugi problem. Imam Macbook 13,3’ (2007. godina) . Kad ga povezem preko miniDVI kabla na monitor Samsung 2232BW, onda rezoluciju monitora ne mogu da promenim, nego mi stoji isto 1280x800. A Samsungu je optimalna 1680x1050.
Ako drzis mirrored onda mozes samo onoliko koliko moze najslabiji u vezi da izdrzi. iskljuci mirroring na tabu arrangement, i onda ces dobiti dva odvojena prozora za dv amonitora. takodje imaj na umu da na nekim grafikama postoje ogranicenja u rezoluciji (mada su negde oko 2k)