nije mi hitno, a i volim da na srpskom procitam odgovor, pa cu vas pitati, ako iko zna kako da u CoverFlow prikazu na iPodu imam onaj album art? Dakle neke su tu a uglavnom je bez slike. Kako da to ubacim? Kad u iTunesu izaberem Get album artwork on mi kaze da moram da imam iTunes account itd. Ima li neko resenje za ovo? Pitam jer gajim nadu da ima zato sto te albume koji imaju svoje slicice nisam pazario u iTunes storeu vec sam neke grebovao sam sa svojih diskova, a druge sam skinuo negde sa neta sa sve tim slicicama.
GimmeSomeTune nalazi omote i lirike prilikom puštanja mjuze…
...a i Mario je kačo na naš forum uputstvo kako se registrovati na iTunes Store, ako ti je tako draže 😊
Ako te ne smara odaberi album u iTunesu,-> Get Info->Artwork->Browse.
Podrazumeva se da si omot ambuma pre toga skinu rucno sa Neta.(Ako nigde ne nadjes, probaj Google Images ili Wikipedia).
Probaj sa Amazon Art, ili lepo udjes u Apple sajt na downloads i potrazis odgovarajuci program, imas i lepe forice za skidanje teksta pesme i prebacivanje u iTunes.
Radi ovo super. Jedino sto nije nasao sve, uglavnom ove Untitled albume, ali probacu to da resim tako sto cu ici na Get info pa upisati ime albuma, nadam se da ce onda naci i slicicu. Ipak ima i onih albuma koji imaju svoje ime i prezime ali ne i sliku, pa cu probati ovu rucnu varijantu sto Pedja rece.
Ja to uglavnom editujem ručno, jer slušam pretežno neke opskurluke tako da mi je džaba što uredno popunim ID3 tagove… 😛
Ukratko, selektujem šta treba, kliknem dole levo na artwork dugme (ono sa trouglićem); u prozorčću podesim da bude ‘Selected Item’ (ukoliko već nije) i u njega ubacim sliku. Gotovo za par sekundi.
Ako ne mozes da nadjes neki album, probaj da promenis sajt na kome trazis. Kliknes na info, a kada se widgets okrene biras sa kog sajta ce skidati slicice. Meni se desavalo da na amazon.com nema albuma a da amazon.uk uredno stoji. Isto vazi i za tekstove.