‹ First  < 5 6 7 8 > 
7 of 8
Mountain Lion
Posted: 01 August 2012 09:18 PM   [ # 91 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-21

drdra wrote:

ladno neće na imac 17 c2d

Aha, lista računara na koje može da se instalira ne ide predaleko u prošlost.

Inače, u zadnjih par sati tri krešovanja programa. Nisam ulazio u detalje, šaljem reporte Apple-u, pa nek oni vide. B)

Signature 

Eager to learn

Profile

Posted: 01 August 2012 09:25 PM   [ # 92 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

Instalirao sam pre par sati ML preko App Store-a (ipak sam uradio, jbga, rekoše mi par ljudi da Aperture brže i bolje radi); krenuo sam da update-jem aplikacije i odmah tropa.
Naime, ne mogu da verujem da su ovi iz Apple-a izbacili opciju ‘pause’ kada se skida update preko App Store-a.
Danas sam uradio upgrade na ML i iz nekoliko puta sam skida image, a svaki put mi je uredno nastavio tamo gde je stao. Isto tako i za update Aperture-a.
Evo sad skidam update za iMovie i nigde nema opcije ‘pause’ + ne mogu da isključm App Store pre nego što se završi update. Ustvari, može, ali da ga ubijem preko opcije ‘force quit’.
Eto, prvo pa ‘muško’:)

Profile

Posted: 01 August 2012 10:02 PM   [ # 93 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  164
Joined  2009-12-02

EVo, rešio sam problem sa iPhoto. Problem je bio do nekog com.apple.iphoto.plst fajla tako nešto. To sam obrisao i iPhoto se pokrenuo.

Koga interesuje i ima sličan problem neka pogleda ovde https://discussions.apple.com/message/19125726#19125726

@madamov eto vidiš da nije problem do hard diska nego neke Applove velike gluposti! ovako se gube korisnici

Profile

Posted: 01 August 2012 10:03 PM   [ # 94 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

kuda idu izgubljeni korisnici

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 02 August 2012 09:05 AM   [ # 95 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

Zverko, to upravo jeste greška na disku jer je reč o ‘corrupted’ fajlu. Ko zna koliko ti je takvih ostalo na disku i kada ćeš imati sledeći problem.

Post edited by: madamov, at: 2012/08/02 09:07

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 02 August 2012 11:19 AM   [ # 96 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

I još jedna sitnica koju sad videh, a koja mi onako… pa smeta…
Ne mogu više da biram kako će mi prikazivati koliko mi je još ostalo baterije, samo %. Na Lion-u sam mogao da biram između vremena i %, a meni je više odgovaralo vreme. Sada samo %, a da bih znao koliko još vremenski traje baterija moram da kliknem na ikonicu.
Bezveze, mogli su ovo da ostave.
Da ne bude da samo kudim, evo i pohvale…
Sistem radi daleko živahnije i nekako glatko, kao da je fino upeglan.
Aperture radi brže, tečnije, bolje…
Sve u svemu, ja sam neto zadovoljan, za sada, nije mi žao što sam prešao na ML, a za dalje ćemo da vidimo.
Najbitnije mi je bilo da posle upgrade-a nešto ne trokira, a sve radi znatno bolje.

Profile

Posted: 02 August 2012 11:53 AM   [ # 97 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  217
Joined  2010-01-04

RingeRaja wrote:

Ne mogu više da biram kako će mi prikazivati koliko mi je još ostalo baterije

Post edited by: RedGirl, at: 2012/08/02 11:59

Signature 

&#63743; iMac C2D 20" &#63743; iMac G4 15" &#63743; iBook G4 &#63743; iPad 3G 16GB &#63743; iPhone 4S 16GB &#63743; iPod 5gen 30GB

Blog o elektronskim cigaretama www.elcigreviews.blogspot.com

Profile

Posted: 02 August 2012 12:11 PM   [ # 98 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-12-02

madamov wrote:

Zverko, to upravo jeste greška na disku jer je reč o ‘corrupted’ fajlu. Ko zna koliko ti je takvih ostalo na disku i kada ćeš imati sledeći problem.<br><br>Post edited by: madamov, at: 2012/08/02 09:07

Opet napominjem, da sam hteo da imam corrupted fajlove kako mi dune, i da radim sistem restore i hdd recovery na svakih 15 dana, kupio bih Windows. Iz tih razloga sam se odlučo da dam ogromnu količnu para za Apple jer ‘just works’ ali i nije da baš ‘just works’. Pre će biti da ‘Just works, but half of time not’.

To je moja poenta i to Apple ne sme sebi da dozvoli. Već mi se desilo na iphone-u da mi je pukla library za photos i morao sam da skinem neki program i da brljam po sistemskim fajlovima (fon nije JB, sve full sa garancijom) i morao sam da brišem neke sistemske fajlove i onda mi se povratio library.

Jel to poenta kod iphone-a? Ako je takva situacija onda nek se lepo uzme android pa nek se rootuje pa nek se brlja po fajlovima.

Ovakav apple nisam želeo, iskren da budem

b]madamov wrote:

I još jedna sitnica koju sad videh, a koja mi onako… pa smeta…

Ne mogu više da biram kako će mi prikazivati koliko mi je još ostalo baterije, samo %. Na Lion-u sam mogao da biram između vremena i %, a meni je više odgovaralo vreme. Sada samo %, a da bih znao koliko još vremenski traje baterija moram da kliknem na ikonicu.

Bezveze, mogli su ovo da ostave.

Da ne bude da samo kudim, evo i pohvale…

Sistem radi daleko živahnije i nekako glatko, kao da je fino upeglan.

Aperture radi brže, tečnije, bolje…

Sve u svemu, ja sam neto zadovoljan, za sada, nije mi žao što sam prešao na ML, a za dalje ćemo da vidimo.

Najbitnije mi je bilo da posle upgrade-a nešto ne trokira, a sve radi znatno bolje.

Imaš percentage, samo odeš na bateriju, desni klik, show percentage.

Inače, sviđa mi se Safari, mnogo je brži. Mozilu sam zamenio safarijem. Ali neke sajtove loše prikazuje i baguje. Recimo ovaj forum mi loše prikazuje. Takođe, imessage mi ne radi lepo, tu sam isto malo razočaran. Kada sa ženinog mbaira pošaljem imessage sebi na telefon, stigne mi na fon ali ne i na imac. Telefonski broj i apple id bi trebalo da budu povezani, i da on to prepozna i da šalje na sve uređaje. Isto vidim da se mnogo korisnika žali na ovo.

Profile

Posted: 02 August 2012 12:13 PM   [ # 99 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-12-02

Inače, support mi se javio, enable-ovali su mi account, izvinuli mi se na grešci, sve srdačno bog zna kako. Ali sad ne mogu da vidim novac na svom accountu, i stalno mi traži da update-ujem podatke. Sad ponovo čekam support.

Profile

Posted: 02 August 2012 01:45 PM   [ # 100 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  168
Joined  2012-03-05

Predjoh i ja na Planinara :D

Za sada sam i vise nego zadovoljan neke stvari rade bolje nego na Lion-u, osim jedne-kalendar.
Ne tako znacajna stvar za mene, ali ipak. Prilikom pokretanja mora da sacekam jedno minut da se otkoci (ucita); u isto vreme sve ostalo radi normalno samo kalendar zablokira i nakon minut oktoci. I tako uvek bilo da ga ugasim na sekund ponovo ce da zablokira prilikom pokretanja.
To je za sad jedina mana ako mogu to tako da nazovem. Ali opet kazem ne tako znacajnu u poredjenju sa ostalim OS.

Jel ima jos neko ovaj problem?

Profile

Posted: 02 August 2012 02:06 PM   [ # 101 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  31
Joined  2011-05-14

Kod mene sve lepo radi. Nešto nisam primetio da je štedljiviji, kad je baterija u pitanju, ali nije ništa strašno. iMessages radi fenomenalno, Skype koristim samo zbog win korisnika. Kod mene isto prikazuje bateriju u procentima, sve kao što je i pre bilo. Mislim da manje troši RAM-a, ali nisam siguran.

Sve aplikacije koje sam pre koristio, mogu i sada (Zend, ForkLift, Office, Sparow, itd.). Jedino što mi sad TimeCapsule ne radi dobro sa štampačem koji je povezan preko USB-a, pre toga je sve lepo radilo. Moraću da nađem neko rešenje.

U globalu, sve je ok, ja sam se samo razočarao što mi ne učtava Tweet-ove u kojima se ja ne spominjem ili se meni direktno ne obraćaju, ali ko zna zašto je to dobro. 😊

Profile

Posted: 02 August 2012 04:10 PM   [ # 102 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

zverko wrote:

madamov wrote:

Zverko, to upravo jeste greška na disku jer je reč o ‘corrupted’ fajlu. Ko zna koliko ti je takvih ostalo na disku i kada ćeš imati sledeći problem.<br><br>Post edited by: madamov, at: 2012/08/02 09:07

Opet napominjem, da sam hteo da imam corrupted fajlove kako mi dune, i da radim sistem restore i hdd recovery na svakih 15 dana, kupio bih Windows. Iz tih razloga sam se odlučo da dam ogromnu količnu para za Apple jer ‘just works’ ali i nije da baš ‘just works’. Pre će biti da ‘Just works, but half of time not’.

Mali test: spremi Photoshop fajl od 100 MB, da snimanje traje, promeni nešto u njemu, klikni na ‘Save’ i iščupaj strujni kabl. Sa verovatnoćom 99,99% ćeš imati corrupted file, file system će zbog journalinga verovatno da bude OK, ali sam fajl će biti neupotrebljiv. Ukoliko nemaš UPS, ili ga imaš a nisi namestio da UPS gasi kompjuter, rizikuješ ovu situaciju i tu ti ni Apple, ni Microsoft, Google niti Svevišnji ne mogu pomoći, koliko god para dao za mašinu.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 02 August 2012 05:11 PM   [ # 103 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-12-02

madamov wrote:

zverko wrote:

madamov wrote:

Mali test: spremi Photoshop fajl od 100 MB, da snimanje traje, promeni nešto u njemu, klikni na ‘Save’ i iščupaj strujni kabl. Sa verovatnoćom 99,99% ćeš imati corrupted file, file system će zbog journalinga verovatno da bude OK, ali sam fajl će biti neupotrebljiv. Ukoliko nemaš UPS, ili ga imaš a nisi namestio da UPS gasi kompjuter, rizikuješ ovu situaciju i tu ti ni Apple, ni Microsoft, Google niti Svevišnji ne mogu pomoći, koliko god para dao za mašinu.

To su ekstremne situacije i nikada mi se takva situacija nije desila. Iskreno

Profile

Posted: 02 August 2012 10:07 PM   [ # 104 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

ček ya harddrajv men

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 03 August 2012 12:09 AM   [ # 105 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  39
Joined  2010-11-30

Evo jos jedne male neobjasnjive pojave , instalirao sam stampace : Canon LBP 2900 laser za koji sam se pomucio da nadjem driver jer je malko stariji model i sve super radi sa svim podesavanjima a HP 5550 a imam i 5150 obicni kolori , stampaju samo crno belo i nemaju nigde podesavanja za color , contrast .... bla bla a njihove driver-e je sam ML instalirao a i ne mogu nikako drugacije ni da se instaliraju !

Post edited by: putnik1, at: 2012/08/03 00:20

Profile

‹ First  < 5 6 7 8 > 
7 of 8