Problem sa wifi povezivanjem
Posted: 20 March 2012 07:14 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  15
Joined  2012-03-07

Nov sam u svetu Mac racunara i slabo se snalazim sa njima. Skoro sam kupio iBook G3 i sam snimio sistem 10.3, instalirao dodatni ram i Airport karticu. Sve odlicno radi sem sto mi se pri pokusaju wifi povezivanja pojavljuje poruka:

‘There was an error joining the selected airport network’

Neki kazu da kucam pogresan pass ali sam 100 puta proveravao i sve je dobro upisano. Davali su mi predlog da ispred pass-a stavim $ ali ni to nije pomoglo.
Da li moze neko da mi pomogne u vezi pomenutog problema posto vise ne znam sta da radim? :(

Hvala unapred

Profile

Posted: 20 March 2012 08:48 PM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Proveri dobro enkripciju. Najbolja varijanta je da staviš 128bit enkripciju sa 13 karaktera (brojevi i slova)...

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 20 March 2012 09:09 PM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Joined  2012-03-07

To je delimicno resenje koje ce mi resiti problem wifi-a kod kuce. Ja zelim da koristim laptop gde god da ga ponesem sto ce znaciti da cu se susretati sa mnogim wifi konekcijama koje nisu na 128. 😛
Potrebno mi je neko univerzalno resenje. Nadam se samo da necu morati da menjam mac za pc zbog ovoga… 😛

Profile

Posted: 20 March 2012 09:15 PM   [ # 3 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Nije delimično rešenje. Jesi probao još neku sem tvoje mreže? Poenta je što ljudi ne znaju da konfigurišu kako treba. Kao prvo, najviše uređaja koje ćeš naći u prosečnom lokalu nakačenih na lokalni wifi NISU winblows mašine već iOS, Android(linux). Oba ova sistema su potekla od unixa, tako da mislim da će se mnogi pre tebe buniti i naterati vlasnike da konfigurišu ruter kako bi trebalo…

Dakle da sumiramo, prepodesi svoj ruter.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 20 March 2012 11:54 PM   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Joined  2012-03-07

Pokusao sam kuci, na poslu, par hotspotova i kod ortaka. Svuda mi izbacuje isto. Definitivno mac ide na dobos. Hvala na pomoci 😊

Profile

‹‹ Lion na MacBook 1,1      Problem sa netom ››