1 2 > 
1 of 2
Ko ne voli Safari…
Posted: 01 March 2008 06:38 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  172
Joined  2007-04-27

... ili nije navikao na njega, ili prosto sajt ne konstatuj isti… ima gomilu uglavnom besplatnih browser-a. Probajte i recite mi vase misljenje, ja pored Safarija (koji radi na Macu 95% vremena) koristim Firefox i Operu ( ne treba nikakav poseban BitTorrent Client, sve radi kao sat).
Voleo bih da probate nesto kao:
-Shiira (http://shiira.jp/en.php)
-Camino (http://caminobrowser.org)
-Flock (http://www.flock.com)
-Sunrise (http://sunrisebrowser.com)
Verujte sve lepse od lepseg i za svakog po nesto…:) 😊 😊
probajte i napisite sta mislite.
PS. nesto nam je zamro forum u poslednje vremeB)

Signature 

iBook 1.0Ghz
MacBook 2GHz
MacBook Pro 2.93MHz

Profile

Posted: 01 March 2008 09:30 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Nisam probao ništa ali kada sam video sliku sa Sunrise browser sajta:

[img size=240]http://www.macserbia.org/components/com_simpleboard/uploaded/images/image_windowdesign.jpg[/img]

samo sam pomislio: ‘Japanci!’ :laugh:

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 01 March 2008 10:05 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

i iCab - jedini WebBrowser koji je koristio svoj engine za rendering stranica do pre mesec dana!

tek od verzije 4 koristi WebKit za rendering stranica 😊

http://www.icab.de (inace je svoj zivot poceo na Atariju ... 😊 ) probao sam ga, nije los, ali sam se navikao na Safari. Onaj Sunrise me deluje interesantno, sigurno cu ga probati.

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

Posted: 01 March 2008 02:28 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Koristio sam Camino dok je Safari bio v2, no Safari v3 mi skroz odgovara pa mi je on primarni browser.

Camino je još uvek tu za neke retardirane sajtove koji ne rade sa Safarijem (baš skoro mi se desilo da na nekom sajtu nisam mogao da se ulogujem iz Safarija jer me je vazdan vraćao na login stranu, a Camino je ‘ušao’ kako treba).

Sunrise sam skinuo jer su ga nešto hvalili da je kao super za web developere, ali ja ipak nisam našao ništa od preke pomoći u njemu.

Shiira mi je delovala zanimljiva sa onim crnim hovering menijima, ali ne i preterano praktična, tako da sam je brzo obrisao.

Sve u svemu, Safari mi je na prvom mestu jer mi radi brže od svih ostalih, a i od kad sam mu instalirao Inquisitor ne merem bez njega.
Camino sam batalio jer me je Gecko engine krajnje iznervirao koliko je trom i koliko se guši sa gomilom otvorenih stranica i koliko se zaglupi kad se otvara neka stranica sa arapskim, kineskim ili ostalim čudnim slovima (pa vrti loptu i gnjavi dok ne izračuna sve živo…)

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 02 March 2008 06:54 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Kad nema IE onda je i Camino dobar. :evil:  Safari je isto kao i Notepad u odnosu na Wordpad. Ima samo osnovne stvari i dobar je samo za brz surf. Ali sta ako hocu da sacuvam neku stranu sa sve slikama? Web archive format koji nije u stanju da sacuva ni neku stranu sa Apple sajta. :sick:  I da, naravno, offline browsing je misaona imenica kao i vecini ostalih. iCab je odlican pokusaj ali ljudi ocigledno nemaju snage da ozbiljnije odrade posao. Sunrise ima zoom i slicne zezalice ali ipak je to samo eksperiment. Sve ostalo je preglomazno pa i ne razmisljam o njima.

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 02 March 2008 07:09 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

ovo sa cuvanjem web strane sa sve slikama, sto mi cesto treba, sam resio na cudan nacin, ali tako mi odgovara: renderujem strane u jpg ili png uz pomoc
Paparazzi-a

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 04 March 2008 01:45 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

ovo sa cuvanjem web strane sa sve slikama, sto mi cesto treba, sam resio na cudan nacin, ali tako mi odgovara: renderujem strane u jpg ili png

Ma, ima par programa koji to rade iako ne vidim zasto to kad imas print u PDF? Al to nije editabilno a meni to treba.
Nego, jel moze nesto na pisiju da otvori Safarijev webarchive fajl?

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 04 March 2008 03:33 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Ljubisha, jesi probo u Safariju da upalish Debug menu..Na tom meniju, pored ostalih stvari, ima i ‘Show Web Inspector’..Kad se otovori na strani koju zelish dobijesh kompletan kod te strane koji mozesh da pastujesh de god ocesh sa sve slikama, stylesheetovima i scriptama…Evo chekiraj kako izgelda ova strana na kojoj smo:

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 04 March 2008 04:29 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Ljubisha, jesi probo u Safariju da upalish Debug menu..Na tom meniju, pored ostalih stvari, ima i ‘Show Web Inspector’

3ka only? Cak sam opet upalio Debug menu al jok, nema u 2ci. Ajd videcu kod nekog u subotu, ne bih bez dobrih razloga instalirao 3ku.

Signature 

Profile

Posted: 04 March 2008 09:20 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

3ka radi puno bolje od 2ke u svakom slucaju…

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

Posted: 04 March 2008 09:20 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

ljubisha wrote:

ovo sa cuvanjem web strane sa sve slikama, sto mi cesto treba, sam resio na cudan nacin, ali tako mi odgovara: renderujem strane u jpg ili png

Ma, ima par programa koji to rade iako ne vidim zasto to kad imas print u PDF? Al to nije editabilno a meni to treba.
Nego, jel moze nesto na pisiju da otvori Safarijev webarchive fajl?

ma zgodno mi kad listam uz pomoc Xee-a, laksi mi zum, lakse mi sve da bude slika, jedino mi smeta sto nije srchabilno 😊 pa kad, na primer, pokusavam da se setim kako se, recimo, disejbluje Dashboard, ne mogu to da pretrazim Spotlightom, vec moram da odem u folder gde su mi te stranice sa Macworlda kao jpg-ovi i da gledam metodom ‘Djoko od oko’ 😛

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 04 March 2008 02:51 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Za to ti je bolje da koristish neki notebook i vatash notes…Ja recimo koristim Circus Ponies Notebook i imam bazu tips and tricks od prvog OSX-a do sad sa raznih sajtova…Navedeni softver instalira contextual menu item ‘NoteBook’ i kad selektujesh u Safariju ili bilo kom drugom programu ono shto ocesh da sachuvash, sa sve slikama, filmovima i ostalim tipovima fajla, kliknesh desnog misha i sachuvash…Veoma je jednostavno, sve ti je na jednom mestu, sredjeno po tvom ukusu, i mozesh da pretrazujesh…Tu su mi i knjige, razna uputstva, neke shifre /encryptovane/ i josh gomila belezaka, shto privatnih shto poslovnih…

Pored Circus Ponies Notebook-a, pogledaj Together /bivshi KIT/, DevonThink Office i SOHO Notes…

Post edited by: SERBIAN, at: 2008/03/04 14:53

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 04 March 2008 07:19 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

odma skidam, Toso, dopada mi se to sto si rekao

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 15 March 2008 02:24 AM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

!@#%^@# ti trojku! Ajd sad pomagajte kako znate. Ili mi recite kako da se vratim na dvojku ili kako da resim nove probleme. 😠

- kako da iskljucim check spelling dok kucam?
- na travianu sam bio namestio da mi se sa harda ucitava eksterni graficki paket i adresa mu je je bila file://localhost/t3_rs_standard/ a naravno nalazio se na rootu startne particije. E pa sad to vise nece da radi.

pliizzz :sick:

чек да пробам шђчћж ШЂЧЋЖ (ajd makar ovo radi)

Post edited by: ljubisha, at: 2008/03/15 02:25

Signature 

Profile

Posted: 15 March 2008 02:58 AM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

- kako da iskljucim check spelling dok kucam?

Edit / Spelling and Grammar / Check Spelling While Typing?

- na travianu sam bio namestio da mi se sa harda ucitava eksterni graficki paket i adresa mu je je bila file://localhost/t3_rs_standard/ a naravno nalazio se na rootu startne particije. E pa sad to vise nece da radi.

A da obrišeš ovo localhost iz putanje, ako ti je već na root-u?
Samo, dodaj još jedan / na početak (file:///... znam, horor 😊)

Sad sam probao tako da referenciram neki random fajl na hardu, i radilo je.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 15 March 2008 09:09 AM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Izbaci localhost iz putanje, pa ubaci umesto njega ‘/’ kao što Dača reče, ili ubaci ono što ti piše u Sharing paneu (kod mene aluimac.local); a najbolje da ubaciš apsolutnu putanju tipa /Volumes/MojDisk/t3_rs_standard pa neće biti problema. Možda će da radi i 127.0.0.1 umesto localhost.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

1 2 > 
1 of 2