Imam problem. Jutros me probudio mlaznjak iz dnevne sobe. Sav unezveren ustao sam da vidim o cemu se radi i zatekao G5 kako vristi ko lud. Ventilatori na maximumu obrtaja! Upalim monitor (jedino njega gasim kad nisam duze pored racunara) i vidim smrznut desktop sa onim transparentnim pravougaonikom na kome pise na vise jezika da moram da ugasim racunar. Ugasim, naravno, i odem na posao. Dodjem, upalim, opet ga napustim i posle nekoliko sati zove zena i kaze da se desilo isto. Ugasila ga je i kad sam dosao kuci, skinem ventilatore, pogledam, ocistim od prasine, vratim na mesto, upalim i sve radi normalno, osim sto (a ovo sam primetio od preksinoc) kad mi treba spotlight ne mogu da se njime posluzim jer se racunar indexira.
Naime, ova G5-ica je od 9. novembra prosle godine ugasena samo dva puta (kad sam stavljao drugi HD i kad sam kupio jos RAM-a) i za sve to vreme je radila savrseno. Ovo se sad desilo dva puta u istom danu. Prvo sam mislio da je mozda nesto sto sam instalirao ili nesto sa neta jer racunar ostane sa aktivnim Transmitionom i, eventualno, iTunesom kad se puni iPod. Ali ovo je i do sad bio slucaj pa se ovo nije desavalo. Zanima me, da li je ovo hardverski ili softverski problem? Mozda gresim, ali pretpostavljam da ima veze sa indexiranjem, jer se isto radi po 100 puta i nikako da se zavrsi. Ugasio sam sve aplikacije malocas, pritisnuo spotlight, onemogucio screensaver i gledao sta se desava: indexiranje traje i traje, zatim, kad se jednom zavrsi krene ponovo i tako u krug. Ovo ne bi trebalo da bude normalno ponasanje, zar ne? Jel ima neko neku ideju ili da sutra uradim Erase/Install i da se nadam da ce se resiti ‘samo od sebe’?
Post edited by: Andrej, at: 2008/03/07 00:33