dechko ovako stvari stoje
macniac wrote:
markooo wrote:
Pro Tools moj profesor digitalnog snimanja voli da zove ...
macniac wrote:
A kako se zove taj profesor?
Moj profesor nema veze sa ovim, on u sali govori da je to Pro Fuls, a do zakljucka zasto je to Pro Fuls sam sam dosao.
markooo wrote:
Pro FULS
macniac wrote:
I kako se zove tvoj profesor Engleskog?
Pro Fuls sam napisao na srpskom jeziku, Fool je ne engleskom. Inace mogao bih ti reci ime svojih profesora mada ti to nista ne bi znacilo, znas ucili su me lose u proteklih 10 godina tako da sam polozio samo Kembridz (Cambridge) Proficiency.
markooo wrote:
ako nemas njihov mnogo skupi kontroler ... znaci da koristis program koji nema ADC Automatic Delay Commpesation
maacniac wrote:
Tako nesto moze da izvali smo neko ko je zbilja Pro Fool.
Ako nemas Pro Tools kotroler (uz koji odbijas HD) ili ako nemas Pro Tools HD mozes samo da koristir Pro Tools LE koji nema ADC. Mada se postavlja pitanje zasto bi kupovao uopste Pro Tools HD kada imas dosta bojih varijanti koji citav svet koristi samo tebi ne valjaju.
markooo wrote:
E ako imas kontroler koji kosta iha ha onda imas i ADC
maacniac wrote:
A kakve veze ima kontroler (da ne kazem veliki mis) sa ADC?
Pa ako se vec neko bavi profesionalno obradom zvuka ili cega god podrazumeva se da ima Pro Tools kontroler jer ostali kontroleri na rade bas najbolje sa Pro Tools-om, drugim recima, zasto bi neko kupovao samo Pro Tools karticu a onda radio sa kontrolerima koji i nisu bas podrzani od Pro Tools-a? Elem ovaj dio price se odnosio na one koji koriste M-Powered Pro Tools LE (Light)
markooo wrote:
MOTU i RME su znatno bolje
maacniac wrote:
Jos jedna Pro Fool izjava.
Prvo MOTU je dizajniran da radi sa Mac-om, drugo RME ima mogucnost da se latency spusti na 0.3ms sto sa Pro Tools-om nije slucaj.
markooo wrote:
Inace kada se porede Logic i ProTools, bitku dobija Logic
maacniac wrote:
I kad se probudis, a ono krevet mokar.
Ovaj tvoj komentar je totalno ne vezan za pricu, ovo je vredjanje!
markooo wrote:
Reci cu mu. Sigurno su ga na Barklee-u pogresno ucili.
maacniac wrote:
Pa posle on pogresno naucio tebe.
Ne nego sam 2 godine radio sa Pro Tools-om i stalno sam se pitao zasto mi pesme bubnjaju i kasne..a onda sam dobio odgovor..
markooo wrote:
Usput UAD, Waves..su gospod bog za plugin-ove.
maacniac wrote:
A jel’ znas ti sta je bogohuljenje?
Da li ti znas sta je kultura i lepo izrazavanje?
markooo wrote:
...Logic 8 Studio ostaje i dalje vodeci sto se tice software.
maacniac wrote:
Kako mislis da ‘ostaje’ ako nikad nije bio na vodecoj poziciji?
Sacu da ti objasnim kako…
Imas projekat u kome ima npr. 16 tejkova, gomila plug-inova..itd. i tvoja musterija ili ti sam odlucis da prepravis npr. klavir, jer ti se ne svidja par taktova i hteo bi da to promenis, al sta se onda desava posto ti naravno imas Pro Tools HD i posto ti imas ADC i plugin-ovi koje si koristio imaju kasnjenje i jedan plug-in stvara najvece kasnjenje od npr. 600ms i ADC usaglasava sve ostale plug-inove da kasne po 600ms kako bi sve bilo sinhrono. I ti se uhvatis za klavijature, ukljucis neki VST i pocnes da sviras a ono gle cuda i tvoj VST kasni 600ms i ne mozes da osviras kako treba sve dok ne pogasis gomilu pluginova za sta ti treba jedno 20 minuta. Ako ukljucis
Constrain Delay Compensation on mozda pogasi pluginove a mozda ih i ostavi drugim recima ti ne znas sta je program uradio.
A onda revoluciju uvodi Logic! Kada se nadjes u takvoj situaciju selektujes traku, i pored nje imas slajder sa kojom odredujes koliki ADC zelis. Pomeris na 40ms on ugasi npr. 10 plug-inova, pomeris na 20ms on ugasi 20 plug-inova pomeris na 4ms on pogasi bukvalno sve i ti tada osviras nesto bez kasnjenja i nakon sto si odsvirao lepo vratis slajder gde je i bio ili samo iskljucis i svi se plug-inovi vrate tamo gde su i bili. Znaci posao traje citavih 2 sekunde a sa Pro Tools-om je to citavih 20 minuta. I zbog jos gomilu drugih stvari o kojima ne bih sada raspravljao jer je post ionako predugacak.
Narvno ako nisi primetio ovo je sajt http://www.macserbia.org gde se raspravlja o stvari i proizvodima firme Apple, a posto je Logic proizvod firme Apple i posto sa Mac racunarima savrseno radi ne vidim zasto bih pricao o Pro Toolsu, Cubase-u, Nuendu…itd, kada je i sam Apple napravio software u kome VODECI svetski producenti radi i koji je PO MOM MISLJENU I PO MISLJENU JOS POLA SVET JEDAN OD NAJBOLJIH PROGRAMA ZA OBRADU MUZIKE!
markooo wrote:
..zlatni standardi za obradu zvuka su konzole Neve i SSL (Solid State Logic)
maacniac wrote:
U koju to skolu ides, kad te nisu naucili ni zasta mixer sluzi?
Kada se radi top produkcija i kada izvodjac zeli i ima pare da se izivljava on usnimava na 192KHZ 24 Bit i onda udje u analogni mikser koji podrzava tu frekvenciju a za cudo NEVE i SSL samo podrzavaju 200KHz i onda kada zavrsi miks na analognom stolu presnimi to sve na drugi racunar i svede na 44.1KHz 16bit (jer cd ne moze vise da podnese) ili na 96KHz 24bit (ako radi DVD) i onda lepo ima 10 puta bolji zvuk nego da je radio od pocetka 44.1KHz 16bit. Zasto, pa zbog alikvotnih tonova, ako znas sta je to.
Pro Tools ima velicanstvene kontrolere koji kosta puno para ali to nisu miksete nego kontroleri koji kontrolisu sofverski mikser, snimanje sa analognim mikserima je nesto skroz drugo. Naravno ljudi koji se bave snimanjem zvuka za film oni bas i ne brinu mnogo o svom zvuku i uvek idu na ‘laksu’ varijnatu da to sve u racunaru miksaju kojim upravljaju pomocu ‘velikog misa’ ili ti kotrolera. Ljudi koji se bave muzickom produkcijom kada zele maksimum oni idu da miksuju na analogni mikser pa onda presnimavaju svoj zvuk i tako izvlace najbolje, al takvih je malo u Srbiji.
macniac wrote:
I jos samo jedno pitanje: Odakle ti ideja da sa tvojim (ne)znajem dajes savete coveku koji je imao i studio i Pro Tools pre nego sto si ti posao u skolu (osnovnu)?
Ja SERBIANU nisam davao savete, ja sam iznosio svoje misljenje koje neko moze da shvati kao savet a neko ne. Ja SERBIANA nisam vredjao kao sto si ti mene, ja se njemu nisam odnosio nepristojno kao sto si ti prema meni, ja njemu nisam govorio da se on budi ujutru a krevet mu mokar, nisam.
To sto ti imas licne frustracije to je tvoj problem. Ima gomila srpskih foruma gde ako zelis mozes da vredjas i svadjas se sa clanovima, ovaj ovde ako nisi shvatio sluzi da pomognemo jedni drugima, posavetujemo, uputimo, resimo neki problem i slicno, a ne vredjamo i svadjamo!
Zato bih te zamolio da mi se ne obracas dokle god si raspolozen sa svadju i vredjanje.
Hvala!
Post edited by: Markooo, at: 2008/04/23 00:13