Švrljam ja tako po iUseThis i rek’o aj’ da popišem sve šta koristim - ima nekoliko totalnih Mac nubaća u mom društvu koji imaju 0% intuicije, pa k’o velim, da me ne pitaju svako malo šta koristim za ovo ili ono.
Učukam ja ‘Little Snitch’ kad ono veli ima i neki svetleći crvi koji rade isto, a džaba.
Keyword džaba povlač refleks za download i ubrzo ga instalirah.
Prvo pokretanje programa je načnilo da sve aplikacije koje rade nastavljaju da rade, ali da pri gašenju zabodu u procesu gašenja, a da pokretanje novih aplikacija nije moguće.
Rek’o, aj’ da opalim restart, kad sam već zasr’o motku i rek’o Finderu da se re-launchuje a on ni da mrdne.
Restart i točkić vrti… I vrti… I nakon nekog vremena se i on mučenik smori, ali ništa da se upali, a hard drlja li drlja.
Naravno, posle nekoliko puta ponovljenog scenarija mi je verovatno posedelo 0.1% kose, ali se nisam dao smoriti jer je hard radio (što otpisuje onu varijantu od pre malo više od godinu dana kada je hard crk’o).
Znao sam ko je krivac i reših da upalim sa instalacionog CD-a jer sam se nešto prisećao da odande može da se vidi hard disk (mada nisam bio siguran da li može da se browsuje - i dalje ne znam); no iz nekog meni nepoznatog razloga instalacioni disk nikako nije hteo da se pokrene. Ko zna koja je tu kombinacija bežičnosti tastature i pobrljavljenog sistema odnela pobedu.
No, rekoh, aj’ mora da piše nešto korisno u komentarima na iUseThis, pa krenem da upalim PC, no i on se nije dao tako lako 😊
Na kraju, kad stigoh nekako do iUseThis stranice ovog vrsnog proizvoda, videh da ga svi redom pljuju kako im je ubio sistem i videh rešenje - tj. popaliti onaj neki konzol sa cmd+s i obrisati GlowWorm.nešto iz /System/Library/Extensions. Obrisah ja njega vascijelog, usput, i iz /Applications i vratih se međ’ žive 😊
Tako da - zaobiđite ovo sranje sve da imate i Tigra jer je očgledno ApplicationEnhancer-based, a to već znate da ne valja.